ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 09/08



Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά η θερμοκρασία έχει ανέβει και η ιδέα παρακολούθησης κάποιας ταινίας σε θερινό σινεμά μοιάζει δελεαστική, για όσους δεν έχουν φύγει για διακοπές. Θα λέγαμε πως αυτή η εβδομάδα τα έχει όλα. Θρίλερ-αστυνομική ταινία με την υπογραφή της Agatha Christie, γαλλικές κομεντί, αισθηματικό-δράμα και ένα εξπρές γεμάτο ζόμπι. Ελάτε μαζί μας να κάνουμε μία πρώτη γνωριμία με τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα και σήμερα στη χώρα μας.


Σε σκηνοθεσία Μαρκ Ράσο και με πρωταγωνιστές τους Τζέισον Σουντέικις, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Εντ Χάρις, Μπρους Γκρίνγουντ, Γουέντι Κρούσον, Ντένις Χάισμπερτ. Ένα road trip που θα μας συγκινήσει.

 Ζωή σε Φίλμ (Kodachrome) 


Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του. Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.





Ένας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς στην ταινία με τίτλο: 

Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών

Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.



Γαλλική κωμωδία με τον πρωταγωνιστή να προσπαθεί να εκπληρώσει το όνειρό του και μπλέκει σε μία περίεργη κατάσταση στη συνέχει η ταινία...

Παντρέψου με ρε φίλε

Για να μπορέσει ο μαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωρίο έδωσαν ένα μικρό ποσό, ότι μπορούσε ο καθένας. Το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό μέχρι που αποτυγχάνει στις εξετάσεις και η φοιτητική του Visa αναγκαστικά δεν ανανεώνεται. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτος επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο. Όταν η υπερπροστατευτική μητέρα του εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back , το τέλειο σχέδιο του αρχίζει να καταρρέει.



Η επόμενη ταινία είναι ένα αργεντίνικο θρίλερ με ρεκόρ εισιτηρίων στο box office της Αργεντινής. Μια δυνατή ερωτική ιστορία γεμάτη με στοιχεία μυστηρίου που θυμίζει σενάριο της Agatha Christie.

Έγκλημα στην αμμοθύελλα

Αργεντινή, μέσα της δεκαετίας του 1940. Ο Ενρίκε Ούμπερμαν είναι ένας μοναχικός μεσήλικας εργένης γιατρός, που χρειάζεται επειγόντως διακοπές για να ξεκουραστεί. Επιλέγει να πάει στο ξενοδοχείο της ξαδέρφης του, που βρίσκεται σε μια ερημική παραλία. Για κακή του τύχη, η γυναίκα την οποία ήθελε να ξεχάσει καθώς τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα, βρίσκεται εν αγνοία του στο ίδιο ξενοδοχείο. Πρόκειται για τη Μαίρη, μια εξωστρεφή και πανέμορφη 20χρονη μεταφράστρια, η οποία ξελόγιασε τον γιατρό αλλά διέκοψε την καυτή τους σχέση όταν απλά τον βαρέθηκε. Μαζί της είναι η αδελφή της με τον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος τυγχάνει να είναι ένας ακόμα από τους πρώην εραστές της. Η ζήλια και το πάθος ξεχειλίζουν έως ότου μια μέρα μετά από μια έντονη αμμοθύελλα, μια δολοφονία λαμβάνει χώρα. Και οι πάντες είναι ύποπτοι, καθώς κάποια στιγμή όλοι αγαπούσαν και μισούσαν το δολοφονημένο άτομο. 


Δεν μπορείς να διαλέξεις τους γονείς σου. Ή μήπως μπορείς; Μια τρελή, τρυφερή και ανάλαφρη αισθηματική γαλλική κωμωδία..

Για Καλό και Για Κακό 

Τα πάνω, κάτω έρχονται στη ζωή του Ερουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας! Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Τζόσεφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη. Όταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Ερουάν με τη μορφή της όμορφης Άννα. Μόνο που η Άννα είναι η κόρη του Τζόσεφ.