ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Top 10+1 Καλοκαιρινά Τραγούδια


Το καλοκαίρι είναι πάνω από όλα μια ιδέα, κι έπειτα μια εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι μπορεί να σηματοδοτεί και να συμβολίζει διάφορα πράγματα για τον καθένα από εμάς. Είτε απλώς τη μυρωδιά του καρπουζιού, είτε την υφή του παγωτού, είτε τη θέρμη του ήλιου στο κορμί, είτε μια πολύ δυνατή ανάμνηση. Οτιδήποτε και να σημαίνει το καλοκαίρι, θα χρειαστείτε ένα soundtrack για να συνοδεύσετε τις μελλοντικές καυτές ημέρες σας. Για αυτό κι εμείς στην Townsendia προνοήσαμε και σας προσφέρουμε αυτή τη μοναδική λίστα με τα καλύτερα ελληνικά καλοκαιρινά τραγούδια!

1. Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα - Locomondo 



Το διεθνές πλέον χιτάκι από τους Locomondo χορεύεται κάθε καλοκαίρι στα beach bar από Έλληνες και ξένους τουρίστες ντάλα μεσημέρι με τον ήλιο να καίει, αλλά και χειμώνα πλέον για να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι ο -1 βαθμός Κελσίου είναι ικανός να τσιτώσει το δερματάκι μας και να σηκώσει την τρίχα κάγκελο.

2. Πατητές και μακροβούτια - Χατζηφραγκέτα 


Τους Χατζηφραγκέτα είτε θα τους αγαπήσουν, είτε θα τους μισήσουν και αυτό είναι κανόνας. Εάν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, τότε σίγουρα βάλτε στη λίστα σας και το τραγούδι τους "Καλοκαιρινό. "

3. Καλοκαιρινές διακοπές - Νίκος Καρβέλας, Άννα Βίσση



Με αέρα από τη δεκαετία του '80 το τραγούδι "Καλοκαιρινές Διακοπές" έχει γίνει πλέον κλασσικό καλοκαιρινό τραγούδι, που μπορείτε να ακούσετε σε διάφορα στέκια της πόλης όταν έχουν βραδιά αφιερωμένη στα 80s και τα 90s.

4. Το καλοκαιράκι - Φατμέ



Το συγκρότημα "Φατμέ", που πλέον έχει διαλυθεί, κυκλοφορεί και τον πρώτο του ομώνυμο δίσκο το 1981. Αποτελείται από τους Νίκο Πορτοκάλογλου (τραγούδι & κιθάρα), Οδυσσέα Τσάκαλο (ντραμς) και Δημήτρη Καλατζή (μπάσο), με τραγούδια γραμμένα από τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

5. Στη θάλασσα - Θεοδοσία Τσάτσου



Η γλυκιά μελαγχολία αυτού του τραγουδιού με τον υπέροχο συνδυασμό μουσικής, στίχων και της φωνής της Τσάτσου, θα σας κάνει να νιώσετε ερωτευμένοι, ακόμα και εάν δεν ήσαστε, αν όχι με κάποιον, τότε τουλάχιστον με το καλοκαίρι. 

6. Κρουαζιέρα θα σε πάω - Βαγγέλης Γερμανός



Ένα από τα πλέον ερωτικά καλοκαιρινά τραγούδια, ιδανικό για να το αφιερώσετε στο έτερον σας ήμισυ, είτε πήγατε, είτε σκοπεύετε να πάτε κρουαζιέρα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι.

7. Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε - Λαθρεπιβάτες


Ακόμα ένα ερωτικό καλοκαιρινό τραγούδι για τους πιο party animals που θέλουν να το πάρουν σερί στην ακρογιαλιά, κι έπειτα το πρωί να πάνε κατευθείαν στη δουλειά. Fyi, oι Λαθρεπιβάτες αποτελούνταν από τους Γιάννη Νικολάου και Παντελή Θαλασσινό, ο δεύτερος εκ των οποίων ακολούθησε μετέπειτα σόλο καριέρα. Στα τραγούδια του ενώνει συνήθως το έντεχνο με το παραδοσιακό, όπως για παράδειγμα στο Κεραυνός και αστραπή.

8. Γιάννης Πάριος - Θα πάρω μια ψαρόβαρκα




Ένα όχι και τόσο κλασσικό καλοκαιρινό τραγούδι, παρόλα αυτά εμείς το συστήνουμε γιατί θυμίζει κάτι από τα καλοκαίρια στα νησιά του Αιγαίου με τα στενά πετρόκτιστα στενάκια και με τις μυρωδιές από τα θαλασσινά που μας σπάνε τη μύτη. Αν μυρίσετε και εσείς αυτό που μυρίζουμε και εμείς, δεν μπορεί θα το αγαπήσετε και εσείς.

9. Απόψε στις ακρογιαλιές - Βασίλης Τσιτσάνης



Ακόμα ένα καλοκαιρινό, αυτή τη φορά πλήρως και γνήσια λαϊκό τραγούδι από τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη.

10. Καλοκαιρινά ραντεβού - Δυτικές Συνοικίες


Σε μία πιο ροκ διάθεση, το "καλοκαιρινά ραντεβού", έρχεται για να μας ανεβάσει εκεί που μόνο ο έρωτας και το καλοκαίρι μπορούν. Πόσο μάλλον, αυτά τα δύο μαζί! Το συγκρότημα "Δυτικές Συνοικίες" ονομάστηκε έτσι, καθώς τα μέλη του έμεναν στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Το 2009 διαλύθηκε, έπειτα από 13 χρόνια πορείας, 4 δίσκους και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως Παντελή Θαλασσινό, Μίλτο Πασχαλίδη, Ηρώ, Μπλε και Ξύλινα Σπαθιά.

11. Λιωμένο παγωτό - Ξύλινα Σπαθιά 


Τι να πει κανείς γι' αυτό το τραγούδι και τι να πει κανείς για τα Ξύλινα Σπαθιά και τον Παύλο Παυλίδη; Κλείνοντας την playlist μας με το "Λιωμένο Παγωτό", αφήνουμε την μουσική να κάνει το θαύμα της, όπως μόνο αυτή γνωρίζει και σας ευχόμαστε να έχετε ένα γεμάτο καλοκαίρι!