ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Top 10 Καλοκαιρινά Κοκτέιλς


Τώρα που σφίγγουν σιγά - σιγά οι ζέστες και μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού χρειάζεται κάτι να μας χαλαρώσει και να μας δροσίσει. Για αυτό το λόγο, βέβαια, υπάρχουν τα κοκτέιλς! Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα πιο διάσημα κοκτέιλς που εύκολα μπορείτε να πιείτε σε κάθε είδους μπαρ. Διαλέξτε ανάλογα με το γούστο σας ποιο σας ταιριάζει αυτό το καλοκαίρι, απολαύστε τη θάλασσα, τον ήλιο και κρατήστε αυτές τις μέρες ανεμελιάς σαν θησαυρό! 


1) Porn Star Martini 


Πρόκειται για ένα φρουτώδες ποτό που σε αντίθεση με το όνομα του δεν χρειάζεται να φορέσετε νεγκλιζέ ή πουπουλένιες γόβες για να το απολαύσετε. Το passion fruit που περιέχει τρελαίνει όλους αυτούς που είναι έτοιμοι για νέες περιπέτειες (στον ουρανίσκο τους φυσικά). Εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, το 2002, σε Bar του Λονδίνου και κύρια συστατικά του είναι βότκα και ο χυμός πορτοκαλιού ή ανανά. 

2) Bloody Mary 



Το απόλυτο pick-me-up κοκτέιλ, με την έντονα ουμάμι γεύση και τις πολλές παραλλαγές. Ένα μίνι γεύμα, που συνοδεύει υπέροχα το πρωινό μας, αλλά και ένα κοκτέιλ που μπορεί να σταθεί ακόμα και μόνο του, το απόγευμα ή το βράδυ. Βότκα, χυμός τομάτας, λεμόνι, ταμπάσκο, γούστερ σος είναι τα κύρια συστατικά του, ενώ οι παραλλαγές του είναι αρκετές. Μην επιχειρήσετε να το δοκιμάσετε αν δεν είστε γερό στομάχι (ή και ουρανίσκος). 

3) Caipirinha 



Κάποιοι διατείνονται πως το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας, πρέπει απαραίτητα να έχει και το ίδιο το φρούτο μέσα, δηλαδή το λάιμ, και όχι απλά το χυμό του. Πρωτοεμφανίστηκε στο Σάο Πάολο στα τέλη του Α' Παγκοσμίου Πόλεμου ως τοπικό γιατροσόφι για να καταπραΰνει τα συμπτώματα της Ισπανικής γρίπης. Τότε ήταν μια μείξη από Cachaca (ένα απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο πιο άγριο από το ρούμι), λάιμ, μέλι και σκόρδο.

4) Long Island Iced Tea 




Πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 70' και πήρε το όνομα της από το Long Island της Νέας Υόρκης. Μην παραπλανηθείτε από το όνομα, δεν περιέχει τσάι. Τα συστατικά αυτού του κοκτέιλ είναι: βότκα, λευκό ρούμι, λευκή τεκίλα, triple sec, χυμό λεμονιού και κόκα κόλα. 



5) Cosmopolitan



Όχι και τόσο ξεκάθαρη η ιστορία του Cosmo, όπως συνήθως αποκαλείται, αφού έχει "αποκτήσει" διάφορους "πατέρες", με την πρώτη συνταγή να λέγεται πως μας έρχεται από την δεκαετία του ’30. Το μόνο ίσως αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι η συνεισφορά του Ντέιλ ντε Γκροφ (Dale de Groff), αλλά και της σειράς "Sex & the City" στην τρομακτική δημοσιότητα που απέκτησε ξαφνικά. Συστατικά του είναι η βότκα, το triple sec, ο χυμός κράνμπερι και λάιμ. 

6) Pina Colada 



Τόσο διάσημη που έχει και δικό της τραγούδι. Η Pina Colada συμπεριλαμβάνει μερικά από τα πιο κλασικά γευστικά παντρέματα. Το εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο έχει πλούσια φρουτένια και εξωτική γεύση που του χαρίζουν ο συνδυασμός από ρούμι, κρέμα καρύδας και χυμό ανανά. Μια ιστορία λέει ότι δημιουργήθηκε από έναν πορτορικανό bartender στο bar Barachina τη δεκαετία του 60'. Μερικοί αντικαθιστούν το λευκό ρούμι με μαύρο, αλλάζοντας ελαφρώς και τη γεύση του. 

7) Mai-Tai



"Mai Tai Roa Ae" φημολογείται πως αναφώνησε η εκλεκτή καλεσμένη στο σπίτι του Βίκτορ Μπέργκερον το 1944, όταν εκείνος της έφτιαξε για πρώτη φορά ένα Mai Tai. Και εννοούσε πως ήταν κάτι το εξωπραγματικό, κάτι τόσο ωραίο, που σίγουρα ήταν από άλλο κόσμο. Από τότε, το Mai Tai έγινε τόσο διάσημο που πλέον σερβίρεται σχεδόν σε κάθε μπαρ του πλανήτη. Για το Mai-Tai κυκλοφορούν 11 διαφορετικές συνταγές!

8) Margarita 



Το πιο γνωστό κοκτέιλ με τεκίλα στον κόσμο λένε πως δημιουργήθηκε σε κάποιο μπαρ ή ξενοδοχείο στο Μεξικό της δεκαετίας του 40’. Βασικά συστατικά του είναι η τεκίλα, το cointreau ή άλλο λικέρ πορτοκάλι, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα αλάτι στο χείλος του ποτηριού. 

9) Sex on the beach 



Έχετε ποτέ δοκιμάσει σεξ στην παραλία; Αυτό το πασίγνωστο κοκτέιλ που για χάρη του έχει γραφτεί και τραγούδι, είναι ένα από τα πιο τροπικά ποτά που μπορεί οποιοσδήποτε να απολαύσει τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Φτιάχνεται με βότκα, χυμό κράνμπερι και λικέρ Chambord. Ο καλύτερος τόπος βέβαια δεν είναι άλλος από... την παραλία.

10) Mojito


Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών κοκτέιλς προέρχεται από την Αβάνα της Κούβας. Το αγαπημένο ποτό του Έρνεστ Χέμινγουεη λένε ότι δημιουργήθηκε πρώτη φορά από Αφρικανούς σκλάβους στις κουβανέζικες φυτείες ζάχαρης τον 19ο αιώνα. Φτιάχνεται με λευκό ρούμι, στυμμένο λάιμ, ζάχαρη, σόδα και φυσικά δυόσμο!