ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Top 10 Ταράτσες της Θεσσαλονίκης



Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο η ανάγκη μας για καλοπέραση και αεράτα ανάλαφρα δειλινά και βράδια φουντώνει. Και πού αλλού να πάει κάποιος όταν έχει φουντώσει πέρα από μία ταράτσα; Ευτυχώς η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, έχει πολλές από αυτές. Σε όποια περιοχή κι αν βρίσκονται η θέα από ψηλά μας παρασέρνει, ξεχνώντας για λίγο ότι βρισκόμαστε σε πόλη και ταξιδεύοντάς μας σε τόπους μακρινούς χωρίς προβλήματα και άγχη. Παρακάτω θα βρείτε μόνο μερικές από τις ταράτσες της όμορφης Θεσσαλονίκης που διαλέξαμε στην Townsendia για εσάς. Όποτε νιώσετε την ανάγκη να ξεφύγετε, ακολουθήστε το ένστικτό σας και τις προτάσεις μας και αποδράστε στις ταράτσες της καρδιάς μας που σύντομα θα γίνουν και δικές σας!

1. Fragile 


Από τις πρώτες ταράτσες που άνοιξαν στην πόλη, κέρδισε γρήγορα τους ανθρώπους της. Συχνά -αν όχι πάντα- προβάλλονται ταινίες στον τοίχο και πολλοί το προτιμούν για την ιδιαίτερη διακόσμησή του με κιβώτια, καθίσματα από παλέτες και βαρέλια. Οι ξένες χορευτικές μουσικές του σε ξεσηκώνουν σιγά-σιγά, μην αφήνοντάς σας να φύγετε από το μαγαζί.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 2310547443, Οδός: Βαλαωρίτου 29, FB: Fragile στην Ταράτσα

2. Urania Bar 


Το μπαρ αυτό άνοιξε το 2015, προσελκύοντας όλους αυτούς που προτιμούν μια πιο χαλαρή διάθεση, υπό τις μελωδίες των downtempo, electronica soul, jazz και house. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να πετύχετε και κάποιο συγκρότημα live καθώς μερικές φορές φιλοξενούνται μπάντες.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 2315527999, Οδός: Πάικου 4 & Καποδιστρίου 7 (είσοδος από Πάικου), FB: Urania Bar

3. WonderWall Roof’n’Roll Hall


Είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψετε ότι σε αυτό το τρίπατο κτήριο υπάρχει ΚΑΙ ταράτσα. Κι όμως, όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι ανοιχτή και όλο τον χρόνο. Φιλοξενούνται συχνά DJ sets και διάφορες εκθέσεις. Όποια ώρα της ημέρας κι αν το επισκεφτείτε θα του δώσετε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας αν είστε λάτρης των rock'n'roll, swing, funk, blues και soul.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 2311242492, Οδός: Αιγύπτου 16Α, FB: WonderWall RoofTop & Bar

4. Το Παλιό Χαμάμ Cafe Bar


Η ιστορία αυτού του μπαρ πάει πίσω στο χρόνο. Ακριβώς δίπλα από τους φωτισμένους τρούλους του Μπέη Χαμάμ, του παλιότερου χαμάμ της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η ταράτσα του μαγαζιού με ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής θυμίζοντάς μας την ιστορικότητα της τοποθεσίας του. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, νιώθοντας χαρούμενα μικρά χανουμάκια.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 231022246, Οδός: Μητροπολίτου Γενναδίου 11 & Εγνατία, FB: Το Παλιό Χαμάμ Cafe Bar 

5. Vanilla World Sky Bar


Η ατμόσφαιρα και το ντεκόρ της συγκεκριμένης ταράτσας σίγουρα θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί της Ελλάδας, και η θέα προς το λιμάνι ίσως σας κάνει να το πιστέψετε. Τα σπέσιαλ κοκτέιλ του θα σας ζαλίσουν, αφήνοντας πλέον τον εαυτό σας στην ολοκληρωτική ψευδαίσθηση του νησιού, περιμένοντας με την έξοδό σας από το μαγαζί να συναντήσετε κάποιο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι. Μην γελαστείτε ακόμα στην πόλη θα είστε...

Πληροφορίες: Οδός: Χάψα 2 και Καρατάσου, Τηλέφωνο: 698 499 1065, FB: VanilIa World Skybar

6. Manhattan cocktails & sushi


Αν είστε λάτρης του σούσι, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε αυτή την ταράτσα. Αν πάλι δεν είστε, τότε πάλι πρέπει. Το Manhattan cocktails & sushi φέρνοντας ένα νεοϋορκέζικο αέρα στην πόλη θα σας κερδίσει με τη θέα του προς τη θάλασσα και τα κοκτέιλς του. 

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 697 807 4044, Οδός: Ν. Λήμνου 6 (Περιοχή Πολυτεχνείου), FB: Manhattan cocktails & sushi

7. Matute Rooftop Bar


Στην ταράτσα ενός από τα ομορφότερα διατηρητέα κτήρια της πόλης βρίσκεται το Matute με retro ύφος. H ξεχωριστή διακόσμησή του με δέντρα, animal και jungle prints θα ξυπνήσει μέσα σας άγριες διαθέσεις. Με τη θέα στην πολυσύχναστη, πλέον, πλατεία εμπορίου θα καταλάβετε ότι ο παλμός της πόλης χτυπάει εδώ. 

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 699 933 8282, Οδός: Αγίου Μηνά 1, FB: Matute Rooftop Bar

8. Tsuki Cocktail & Wine BarCocktail & Wine Bar


Στην ταράτσα αυτή -από τις πιο καινούριες στην ιστορία της πόλης- επιπλέεις κανείς κυριολεκτικά πάνω από τον Θερμαϊκό. Η τοποθεσία του είναι ακριβώς μέσα στο λιμάνι, απέναντι από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, και η θέα του απερίγραπτη. Ένας χώρος για σπέσιαλ κοκτέιλς, ελαφριά πιάτα, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και... ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Πληροφορίες: Οδός: Αξιού 1 & Αβέρωφ, Τηλέφωνο: 695 582 0720, FB: Tsuki Cocktail & Wine Bar

9. Castra Café Bar


Όλοι γνωρίζουμε ότι η Άνω Πόλη φημίζεται για τη θέα της. Τώρα τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχει και ταράτσα και Άνω Πόλη σε ένα; Από το Castra Café Bar μπορείτε να δείτε σχεδόν όλη την πόλη, απολαμβάνοντας την χαλαρή ατμόσφαιρα και μουσική όλες τις ώρες της μέρας.

Πληροφορίες: Οδός: Επταπυργίου 122, Κάστρα, Τηλέφωνο: 231 020 7277, FB: Castra Café Bar

10. Little Big House


Για να είμαστε ακριβείς το Little Big House είναι hostel. Αυτό δεν το εμποδίζει, όμως, να έχει και μία από τις πιο γλυκές και πολύχρωμες ταράτσες cafe-bar της πόλης. Συχνά διοργανώνονται μίνι live συναυλίες. Εκεί, σε μια παλιά γειτονιά της Άνω Πόλης, θα βρείτε την ξεγνοιασιά σας, είτε τρώγοντας τo πρωινό σας, είτε ρουφώντας το ποτό σας. Είναι και μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που φιλοξενούνται σε αυτό το hostel.

Πληροφορίες: Οδός: Ανδοκίδου 24, Άνω Πόλη, Τηλέφωνο: 2313014323, FB: Little Big House

Οι προτάσεις μας για ταράτσες τελειώνουν εδώ. Όχι όμως και το καλοκαίρι που σας περιμένει να τις γεμίσετε με τα γέλια σας. Στην τελική αν όχι σε κάποιο μαγαζί, ανοίξτε τη δική σας ταράτσα, προσκαλέστε τους φίλους σας, στρώστε καμιά κουρελού και αγναντέψτε παρέα τα αστέρια που μπορεί να μην υπάρχουν πια, εκτιμώντας αυτή τη στιγμή που ακόμα όμως και μετά από καιρό θα υπάρχει για πάντα στην καρδιά σας.