"The Deafening Sound of Silence" από την Σχολή Χορού All Star Dance - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

"The Deafening Sound of Silence" από την Σχολή Χορού All Star Dance

Share This


"ΤΗΕ DEAFENING SOUND OF SILENCE" ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ALL STAR DANCE

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Βασιλικό Θέατρο – Σκηνή Μελίνα Μερκούρη
Έναρξη 19.00

Η σχολή χορού All Star dance παρουσιάζει το έργο "The deafening sound οf silence" ("O εκκωφαντικός ήχος της σιωπής"). Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 19:00 στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας (Παρασκευή Καραγκιόζογλου) που θα ειπωθεί για πρώτη φορά, γίνεται θεατρική παράσταση με χορό, τραγούδι και πρόζα. 560 χορευτές και 30 ηθοποιοί, θα μας ταξιδέψουν από την Προύσα του 1920 μέχρι τη Θεσσαλονίκη του 2000. Μέσα από τα μάτια μιας κωφής γυναίκας θα δούμε την ιστορία της Θεσσαλονίκης των τελευταίων 100 χρόνων.

Σημείωμα σκηνοθέτη: 

Η Παρασκευή Καραγκιόζογλου γεννήθηκε στην Προύσα το 1920.  Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών το 1922, αυτή και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στην πόλη της προσφυγιάς, τη Θεσσαλονίκη.  Λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης  όμως η δίχρονη Παρασκευή αρρωσταίνει βαριά και η μητέρα της αναγκάζεται να την εγκαταλείψει στα σκαλιά του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς. Ευτυχώς σώζεται από το νοσηλευτικό προσωπικό που την βρήκε την άλλη μέρα το πρωί και δυστυχώς· λόγω της βαριάς ασθένειας η μικρή χάνει την ακοή της με επακόλουθο να μην μπορεί να μιλήσει κιόλας (ο όρος ‘’κωφάλαλος’’ δεν είναι πολιτικά ορθός). Από κει και πέρα ξεκινάει  η ζωή αυτής της γυναίκας η οποία θα μπορούσε να γίνει από μιούζικαλ μέχρι χολιγουντιανή ταινία. 

Μεγάλωσε και εργάστηκε ως σιδερώτρια εντός του νοσοκομείου -υπό την προστασία του διευθυντή του - όπου και έζησε τη σκληρότητα της γερμανικής κατοχής αλλά και τον έντονο ρατσισμό της εποχής, ως μία γυναίκα μόνη και δη, με μία αναπηρία που την καθιστούσε ανίκανη να επικοινωνήσει.

Ο δυναμικός της χαρακτήρας όμως και η διάθεσή της για ζωή,  την ενεργοποίησαν σε τέτοιο βαθμό που σήμερα θα τη χαρακτηρίζαμε  ως μία μικρή σουφραζέτα- φεμινίστρια, ίσως και ακτιβίστρια.  Μία Ελληνίδα Σιμόν ντε Μποβουάρ στο σώμα της Άννας Φρανκ, η οποία έζησε τη ζωή της όπως την ήθελε και δεν επέτρεψε σε κανέναν να της υποδείξει πώς να νιώθει- πως να σκέφτεται και τι να πράττει. Μαθήματα ζωής από μία γυναίκα που μετέβαλε την αναπηρία σε κινητήριο δύναμη υπερτονίζοντας με τον τρόπο της πως ο όρος αναπηρία θα έπρεπε να αφορά μόνο όσους δεν ξέρουν να αγαπούν και να αγαπιούνται. 

Συντελεστές:
Κείμενο-σκηνοθεσία: Αθανασιάδης Κωνσταντίνος, Πετρά Μαρίζα
Διεύθυνση ηθοποιών: Νάτσιος Αστέρης
Μουσική επιμέλεια: Λαρχανίδης Παύλος
Παίζουν και  Χορογραφούν: Kαθηγητές της σχολής
Δασκάλα  Φωνητικής: Γεωργιάδου Μαρία
Τραγούδι: Γεωργιάδου Μαρία, Πεκτεσίδου Φένια, Μισαηλίδου Αγγελική, Λευκοπούλου Στέλλα, Ιωαννίδου Σοφία, Θωίδου Όλια, Καράογλου Τζοάννα
Παραγωγή: Σχολή χορού All Star dance
Χορηγός επικοινωνίας:  TOWNSENDIA

Προπώληση εισιτηρίων από τη σχολή Εθν. Αντιστάσεως 16, Καλαμαριά,  2130441777 

Γενική είσοδος 15 ευρώ , παιδικό 10 ευρώ.

Ευχαριστούμε το Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς για την παραχώρηση σκηνικών- κοστουμιών,  για τις πολύτιμες πληροφορίες και για τη γενική στήριξη. 

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018,  Βασιλικό Θέατρο – Σκηνή Μελίνα Μερκούρη, έναρξη 19.00

Pages