ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Οι δύο όψεις της Καλλιθέας


Η Καλλιθέα Χαλκιδικής αποτελεί μία άκρως τουριστικά αξιοποιημένη περιοχή, με οργανωμένη παραλία και πολυάριθμα μαγαζιά, ενώ διαθέτει και μία γαλήνια πλευρά που προσφέρεται για περπάτημα και εξερεύνηση της φύσης.

Στο άκουσμα της Καλλιθέας οι περισσότεροι σκέφτονται ξέφρενη ζωή, διασκέδαση και πολυκοσμία, καθώς μνημονεύεται ως επί το πλείστον για τη νυχτερινή διασκέδαση (τα κλάμπ συγκεντρώνουν κόσμο και από τις γύρω περιοχές). Την υψηλή τουριστική σαιζόν τα μαγαζιά της τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και πάνω στον δρόμο με θέα τα τυρκουάζ νερά, είναι πλημμυρισμένα από Έλληνες και ξένους τουρίστες.


Αξίζει να σημειωθεί όμως και η ήρεμη πλευρά της, που γίνεται περισσότερο εμφανής την μη τουριστική σαιζόν, όποτε απουσιάζουν οι μαζικοί τουρίστες. Σε όσους αρέσει η εξερεύνηση των περιοχών και το περπάτημα είναι μία ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς τα ερείπια του ναού του Άμμωνος Διός, από όπου προήλθε και το όνομα του ξενοδοχείου δίπλα σε αυτά, όπως και να περπατήσει κανείς μέσα στο καταπράσινο τοπίο. Η παραλία της Καλλιθέας την άνοιξη, αν και η θάλασσα είναι κρύα, είναι πεντακάθαρη με καταγάλανα νερά, λόγω της απουσίας επισκεπτών.


Το σκηνικό που κυριαρχεί το καλοκαίρι προσφέρει μεν ζωντάνια αλλά η πολύβουη ζωή, η πολυκοσμία, η θάλασσα χωρίς την καθαρότητα και την διαύγειά της και η αίσθηση ότι δεν υπάρχει χώρος να ανασάνεις, δημιουργούν μία δυσάρεστη τρόπον τινά κατάσταση. Αντίθετα, την άνοιξη κυριαρχούν τα κελαηδίσματα πουλιών, το κύμα της θάλασσας που σκάει, φωνές ανθρώπων που διασκεδάζουν στο βάθος, όπως και πλούσια βλάστηση.