ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 28/06


Η Πέμπτη, όπως έχει καθιερωθεί, είναι η ημέρα που κάνουν πρεμιέρα οι νέες κινηματογραφικές ταινίες στις αίθουσες της χώρας μας. Έτσι, όπως εξελίσσετε ο καιρός η απόλαυση μίας ή και περισσότερων ταινιών είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είτε επιλέξετε να πάτε μόνοι σας στον κινηματογράφο είτε με παρέα μην παραλείψετε πρώτα να μας συμβουλευτείτε και να είστε εξ΄αρχής γνώστης για την ταινία που θα επιλέξετε να δείτε. 

Η συνέχεια της ταινίας του Ντενί Βιλνέβ, εδώ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στέφανο Σόλιμα.

Sicario 2: Η Μάχη των Εκτελεστών

Στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να υποψιάζεται ότι πλέον τα καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες, τότε ο ομοσπονδιακός πράκτορας Ματ Γκρέιβερ καλεί τον μυστηριώδη Αλεχάντρο για να τερματίσει τον πόλεμο με διαφόρους και όχι πάντα ηθικούς τρόπους. Ο Αλεχάντρο απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές αλλά όταν το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών, οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους. 


Με τους Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ, Κριστίνα Χέντρικς, Τζίλιαν Άντερσον. Βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι "Αράχνες στη Σοφίτα".

Δέκα ύποπτοι για φόνο 

Ένας ιδιωτικός ερευνητής καλείται να εξιχνιάσει ένα βίαιο έγκλημα όπου κανένας από τους ύποπτους δεν είναι υπεράνω κάθε υποψίας, ακόμη και η πελάτης του και πρώην ερωμένη του.


Πίσω στο χρόνο και σε μια άλλη εποχή μας μεταφέρει η επόμενη ταινία στη Γαλλία του 1809. 

Καρδιοκατακτητής 

Ο λοχαγός Neuville (Jean Dujardin) επιστρατεύεται στο μέτωπο και αφήνει πίσω τη μέλλουσα σύζυγό του με ραγισμένη καρδιά. Η αδελφή της (Mélanie Laurent) αποφασίζει να γράψει γράμματα εκ μέρους του, για να την κάνει χαρούμενη. Αλλά όλα πάνε στραβά, όταν ο Neuville επιστρέφει. 


Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η επόμενη ταινία είναι ένα συγκινητικό δράμα για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων σε μια εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ευρώπης του 19ου αιώνα.

Ο Γίγαντας 

Βόρεια Ισπανία, 1843. Ο νεαρός Μαρτίν, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά τον πόλεμο, πληγωμένος και ηττημένος, βρίσκει τον αγαπημένο του αδελφό, Χοακίν, να έχει μεγαλώσει τόσο, που μοιάζει με αληθινό γίγαντα. Για να βοηθήσουν την οικογένειά τους, οι δυο τους, ξεκινούν μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια, στην οποία ο γιγαντιαίος Χοακίν γίνεται νούμερο σε τσίρκο και δίνει παραστάσεις σε πλατείες, θέατρα και αυλές πλουσίων σε όλη την Ευρώπη. Όμως, σύντομα αντιλαμβάνονται πως ο χώρος του θεάματος είναι γεμάτος προκλήσεις, ψέματα και προδοσία.


Σε ένα μαγευτικό μακρινό μέρος, υπάρχει ένα γραφικό μικρό χωριό...

Πρόβατα εναντίον Λύκων

Σε ένα μαγευτικό μακρινό μέρος, υπάρχει ένα γραφικό μικρό χωριό, που βρίσκεται ανάμεσα σε πράσινα λιβάδια και μεγάλους λόφους. Εκεί ζει ένα κοπάδι από ξέγνοιαστα πρόβατα όμορφα και ειρηνικά, μέχρι που η γαλήνη τους διαταράσσεται όταν ένα κοπάδι λύκων εγκαθίσταται σε κοντινή απόσταση.


Καλές κινηματογραφικές προβολές!

Κείμενο: ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ