ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ TOWNSENDIA (14/05 - 20/05)


Νέες παραστάσεις, νέα θεατρικά πρόσωπα, νέες ιστορίες, νέες ερμηνείες και νέες εμπειρίες, όλα αυτά σας προσφέρουμε μέσα από τις θεατρικές μας προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται. Θέλετε να δείτε ποιες ξεχωρίσαμε για εσάς;

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ

“Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα” στο Θέατρο Αθήναιον


Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις την περασμένη άνοιξη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Bob Festival στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την sold-out περιοδεία σε Ηράκλειο, Πρέβεζα, Κύπρο, Δραπετσώνα, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Χανιά, Γιάννενα και Σύρο, και την επιστροφή στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά, η παράσταση που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές, «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά, στο Θέατρο Αθήναιον, από Δευτέρα 14 μέχρι Πέμπτη 17 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ

“Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξίδειον” με την Ιωάννα Παππά στο Θέατρο Αυλαία


Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ  για τέσσερις παραστάσεις θα παρουσιαστεί  η εξαιρετική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, στο αριστούργημα του Γεωργίου Βυζηινού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει στην Αθήνα [Θέατρο Τζένη Καρέζη].

Η Ιωάννα Παππά καταθέτει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες των τελευταίων ετών και συγκλονίζει ερμηνεύοντας καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος.

Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη, η παράσταση συμπαρασύρει τους θεατές σε ένα μαγευτικό ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ' ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ

“The Curing Room” στο Θέατρο Αθήναιον  


Το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, μετά από 2 χρόνια επιτυχίας και τις 150 παραστάσεις στο Vault στην Αθήνα, ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για 6 παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35), από την Τετάρτη 16 έως την Κυριακή 20 Μαΐου.

The Curing Room, του David Ian Lee, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και αυστηρώς ακατάλληλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, σκληρό, άγριο, σπαρακτικό. Ένα αγωνιώδες, τολμηρό, αποτρόπαιο και έντονο θρίλερ.

Η παράσταση The Curing Room βραβεύτηκε ως Καλύτερο Ψυχολογικό θεατρικό θρίλερ από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης στα 36α Κορφιάτικα Βραβεία (ήταν υποψήφιο για 3 βραβεία: Ψυχολογικό θεατρικό θρίλερ, Α΄ Αντρικής Ερμηνείας για τoν Στέλιο Ψαρουδάκη και Μουσικής θεατρικού έργου για το Μάνο Αντωνιάδη)

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑ THE CURING ROOM ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

“Αίας” του Σοφοκλή στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών


Σ’ ένα ερημικό τοπίο, η πόλις αντικαθίσταται από το στρατό. Ο ίδιος ο Αίαντας θα μπορούσε να εκπροσωπεί αυτή την πόλη. Την πόλη που ζει με την πλάνη ότι μπορεί να είναι αυτάρκης. Ένας εμφύλιος. Ο σύμμαχος γίνεται εχθρός.

Την τραγική πτώση του ήρωα ακολουθεί η πολιτική, με τη μορφή της διαμάχης και της εξισορρόπησης. Μια πολιτική εξουσία ανίκανη να λειτουργήσει για το καλό του συνόλου. Αποτυχημένη και πλήρως διεφθαρμένη.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Ο 'ΑΙΑΣ' ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

“Γρανάδα” του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών


Μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές της χρονιάς, η «ΓΡΑΝΑΔΑ» του Γιάννη Καλαβριανού, έρχεται στη Θεσσαλονίκη μόνο για 9 παραστάσεις, από τις 17 έως τις 27 Μαΐου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).

Η «ΓΡΑΝΑΔΑ» είναι μια παράσταση για την απώλεια, τις συμπτώσεις που δένουν τις ζωές μας για πάντα, τις τροχιές των άστρων, τα γεγονότα που κανονικά δε θα έπρεπε να συμβούν και τους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΓΡΑΝΑΔΑ' ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΜΣ

Η “Κυρά της Ρω” του Γιάννη Σαραγκά στο Θέατρο Εγνατία


Η Λυκόφως παρουσιάζει από 15 Νοεμβρίου στο θέατρο Εγνατία  την  Κυρά της Ρω, το νέο θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά, που παρουσιάστηκε φέτος για  πρώτη φορά, στην Αθήνα στο θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ, τον Οκτώβριο του 2017.

Η Κατερίνα Μπερδέκα σκηνοθετεί τη Φωτεινή Μπαξεβάνη σε ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο  που εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Κυράς της Ρω για να μεταφέρει επί σκηνής την Δέσποινα, τον ιδιαίτερο κόσμο μιας γυναίκας που κουβαλάει ένα κομμάτι από τις καρδιές και τον χαρακτήρα όλων των Ελλήνων, ένα ταξίδι από την μοναξιά στην ελπίδα και την πίστη στο καλό που κρύβει ο άνθρωπος.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ' ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΑΓΚΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ

Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης


Έρχονται, περισσότεροι από 40 καταξιωμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Θέατρο, stand up comedy, improv comedy, comix – σκίτσο, χορός, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, παιδικό θέατρο, μουσική κωμωδία, μαγικά, λογοπαίγνια, internet – youtube, animation, workshops και ομιλίες στη γιορτή γέλιου που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Μαΐου 2018, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας “Αλέξανδρος”  και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ

“Τι Ζούμε;” μια διαφορετική επιθεώρηση στο Θέατρο Αριστοτέλειον


Τον αγαπήσαμε μέσα από τις sold out stand up παραστάσεις του, από τα ευρηματικά κωμικά βίντεο που ανεβάζει τακτικά στο κανάλι του στο YouTube, αλλά και από την επιτυχημένη σατιρική εκπομπή «Κάψε το Σενάριο» στο MEGA.

Ο Λάμπρος Φισφής καταφέρνει να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής που όλοι αγαπάμε να μισούμε (ή και αντίστροφα). Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που και το «Τι Ζούμε;», η πρώτη επιθεώρηση που υπογράφει και συν-σκηνοθετεί με τον πολυτάλαντο Γιάννη Σαρακατσάνη αποτελεί μια ωδή στην καθημερινότητα, μέσα από ήρωες της διπλανής πόρτας… Αν τυχαίνει βέβαια να μένετε δίπλα σε τρελοκομείο!

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΤΙ ΖΟΥΜΕ?' ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ

“Ερωτευμένα Άλογα” στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών


Τα Ερωτευμένα άλογα, η νέα παραγωγή της ομάδας «Εν δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, επιχειρεί, μετά από πολύμηνη έρευνα, να καταγράψει την πορεία ενός «…αχ!», ενός επιφωνήματος που συνοδεύει τον κεραυνοβόλο έρωτα, την απόρριψη, την ανάταση, την οδύνη αλλά και την ηδονή. Μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την “αναπηρία”, που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής. Μια παράσταση που σαν καλπασμός ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή. Μια παράσταση που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Καλή θέαση!