ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ


«Προποντίδα»

 Ν. Πλαστήρα 14, Καλαμαριά 

«Ο ΦΥΛΛΑΚΟΥΔΙΑΣ»

Κυριακή 6 Μαΐου 

ο βιβλίο της συγγραφέως Αντιγόνης Χαραλάμπους με τίτλο «Ο ΦΥΛΛΑΚΟΥΔΙΑΣ» παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς σε συνεργασία με την ΄Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδος και τη στήριξη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 7.30 το βράδυ στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου «Προποντίδα» (Ν. Πλαστήρα 14), από την δημοσιογράφο Νατάσα Μποζίνη. 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Αντρέα Χαραλάμπους, πατέρα της συγγραφέως, ο οποίος στα 17 του χρόνια εντάχθηκε στην Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών 1955-59 (Ε.Ο.Κ.Α.). Αγωνίστηκε για την απελευθέρωση του νησιού του από την βρετανική αποικιοκρατία και την ΄Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται η δράση, η σύλληψη η φυλάκιση και η κινηματογραφική απόδραση του ήρωα, που έμελλε να μείνει στη μνήμη των συναγωνιστών του και όλων των Κυπρίων ως «Ο Φυλλακούδιας».

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρος Μιλτιάδης και ο πρόεδρος του Ι.Α.Π.Ε. Σωτήρης Γεωργιάδης. Αποσπάσματα θα αναγνώσει η εγγονή του αγωνιστή, ΄Αντρεα Παυλίδου. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με τον χαιρετισμό της συγγραφέως Αντιγόνης Χαραλάμπους, του ίδιου του αγωνιστή Ανδρέα Χαραλάμπους και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.