ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Πρεμιέρες ταινιών στους κινηματογράφους - Πέμπτη 10/05


Μία πολιτική ταινία, ένα δράμα, μία ταινία τρόμου, μία εφηβική κωμωδία και φυσικά ένα Animation αποτελούν τη λίστα των νέων ταινιών που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη 10 Μαΐου. Ξεχωριστή θέση έχει μία ελληνική παραγωγή με φόντο την ελληνική κοινωνία και οικογένεια. Ακολουθήστε μας για να πάρετε μια πρώτη γεύση. 

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και με έντονη πολιτική χροιά έρχεται η πολύ-αναμενόμενη ταινία με τίτλο

Η Ενοχή του Κένεντι

18 Ιουλίου, 1969. Ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι φεύγει από ένα πάρτι στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με συνοδηγό τη Μαίρη Τζο Κόπεχνε, μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια στρατηγικής που είχε συνεργαστεί με τον Μπόμπι Κένεντι για την καμπάνια του την προηγούμενη χρονιά. Οι συνθήκες αυτού που ακολούθησε έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και 50 χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε από μία γέφυρα με αποτέλεσμα η συνοδηγός να χάσει τη ζωή της, γιατί ο Τεντ Κένεντι ανέφερε το δυστύχημα 10 ώρες μετά. Το περιστατικό σηματοδότησε το τέλος της ζωής της νεαρής Κόπεχνε, καθώς και το τέλος των προσδοκιών του Τεντ Κένεντι για την προεδρική θέση.


Γαλλική βιογραφία του Πωλ Γκωγέν του σημαντικού Γάλλου ζωγράφου εκπρόσωπου του ρεύματος του μεταϊμπρεσιονισμού.

Πωλ Γκωγκέν (Gauguin) 

Ο Βενσάν Κασέλ ενσαρκώνει τον Πωλ Γκωγκέν στη βιογραφία που ακολουθεί δύο χρόνια της ζωής του στην Ταϊτή. Ο Πωλ Γκωγκέν νοιώθει να ασφυκτιά στο Παρίσι του 1891. Ταξιδεύει στην Ταϊτή για να ξαναβρεί την έμπνευση. Ζωγραφίζει, φτιάχνει γλυπτά- τα έργα του θυμίζουν την αρχέγονη τέχνη του νησιού. Ο Πωλ Γκωγκέν πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο χωριό Ματέερα όπου γνώρισε τη φτώχεια, αρρώστησε βαριά αλλά κι ερωτεύτηκε την όμορφη ιθαγενή Τεχούρα, στο πρόσωπο της οποίας βρήκε τη μούσα του για μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του.



Νεανική κωμωδία η επόμενη ταινία. Με γονείς που προσπαθούν να ανατρέψουν τα σχέδια των έφηβων παιδιών τους...

Κοκομπλόκο Blockers 

Όταν τρεις γονείς διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι κόρες τους και μαθαίνουν τι «πονηρό» σχεδιάζουν για τον χορό αποφοίτησης, ξεκινούν ένα κυνήγι για να προλάβουν... το κακό.


Στη Βηρυτό μας πηγαίνει το κατασκοπικό θρίλερ και πίσω στο 1981 όπου οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη...

Βηρυτός-Beirut

Δύο μυστικοί πράκτορες της CIA (Rosamund Pike, Dean Norris) αναθέτουν στον Mason Skiles (Jon Hamm), έναν πρώην Αμερικανό  διπλωμάτη, να επιστρέψει στον Λίβανο μετά από δέκα χρόνια, για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του. Τίποτα δεν είναι όπως το θυμόταν και εκτός από τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Mason βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών. 


Ελληνική παραγωγή είναι η επόμενη ταινία και με φόντο την ελληνική οικογένεια. Η σχέση ανάμεσα σε πατέρα και κόρης και η αντίθεση των απόψεων και πιστεύω. 

Happy Birthday

Ο Γιώργος (Δημήτρης Ήμελλος) με την ανησυχία του πατέρα, που θέλει να προστατέψει την κόρη του - έγινε αστυνομικός. Η Μαργαρίτα (Νεφέλη Κουρή) που βλέπει τον κόσμο μόνο με τις απόλυτες αλήθειες της ηλικίας της, παλεύει να κατανοήσει την ιδέα πώς μπορεί την ίδια στιγμή ο Γιώργος, να είναι και ο πατέρας της και ένας αστυνομικός που καταστέλλει με βία τους διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας. Παρατηρώντας την ιδιαίτερη σχέση του Γιώργου και της Μαργαρίτας βλέπουμε δύσκολες αλλά και κωμικές στιγμές, με πολύπλοκα συναισθήματα που πάνω από όλα εκφράζουν την ανθρώπινη διάσταση της ιστορίας μας.


Ο τρόμος έχει πολλές μορφές και ανατροπές στα χέρια του μετρ του είδους, Πασκάλ Λοζιέ. Η επόμενη, λοιπόν, ταινία είναι μια ταινία τρόμου γεμάτη αγωνία. 

Το Κουκλόσπιτο του Τρόμου

Μια μητέρα και οι δύο κόρες της κληρονομούν το σπίτι της θείας τους. Το πρώτο τους βράδυ εκεί η μητέρα θα αναγκαστεί να προστατεύσει τις κόρες της από δολοφονικούς εισβολείς. Δεκαέξι χρόνια μετά οι δύο αδερφές θα επιστρέψουν στο σπίτι και τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίεργα. Ανατριχιαστικές κούκλες, νεκρά ζωύφια είναι λίγα μόνο από τα πράγματα στο σκηνικό γύρω τους που προδιαθέτουν τη συνέχεια.  


Ο σκίουρος Σέρλι και η παρέα του επιστρέφουν! Αναμένεται οι μικροί μας φίλοι να το αγαπήσουν... 

Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας 2

Για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στην Όουκταουν, όπου ο μοχθηρός δήμαρχος έχει αποφασίσει να καταστρέψει το Liberty Park και στη θέση του να χτίσει ένα λούνα παρκ. Ο Σέρλι και η ετερόκλητη ομάδα φίλων του συμμαχούν για να σώσουν το σπίτι τους, να κατατροπώσουν τον δήμαρχο και να ανακαταλάβουν το πάρκο.