ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ USURUM ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗ ΖΩΓΙΑ


ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

USURUM ζωντανοί στη Ζώγια

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 21.00

Οι Usurum στο πλαίσιο της εαρινής τους περιοδείας για το 2018 θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη και θα εμφανιστούν στη Ζώγια, στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, στις 21:00. Στις αποσκευές τους θα βρίσκονται τραγούδια από τους πρώτους δύο δίσκους τους, καθώς και τραγούδια από τον επόμενο, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Ανάμεσά τους, διασκευές σε παραδοσιακά και σύγχρονα αγαπημένα. Από το Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Λαπαθιώτη κι από τον Ομάρ Καγιάμ στο Χατζιδάκι. Όλα τα παραπάνω, θα ενωθούν, σε μια ακουστική πολυφωνική απόδοση πλαισιωμένη από κιθάρες, πλήκτρα, νέυ, κρουστά και αυτοσχεδιαστική διάθεση για οτιδήποτε προκύψει.

Παίζουν: Κοσμάς Λαμπίδης (φωνή, νέυ), Σταύρος Ρουμελιώτης (ακουστική κιθάρα, φωνή), Νίκος Αντωνόπουλος (κλασική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Γιώργος Σταυρίδης (κρουστά).

Βιογραφικά στοιχεία:
Οι Usurum είναι μία μπάντα που δημιουργήθηκε το 2008 από μαθητές του μουσικού σχολείου Αλίμου. Με στίχο ελληνόφωνο και μουσικές επιρροές από την παράδοση και τον Χατζιδάκι, μέχρι τους Beirut τους Radiohead και τον Θ. Παπακωνσταντίνου, το 2013 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, που έφερε και το όνομα της μπάντας. Το 2017 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο ''το δίκαιο του πειρασμού'' και πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και ο τρίτος τους δίσκος. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, όπως: Σταυρός του Νότου, Πυρήνας, Ρυθμός Stage, Αυλαία, The White Rabbit, κ.ά..

Η μπάντα αποτελείται από τους: Σταύρο Ρουμελιώτη (ακουστική κιθάρα, φωνή), Νίκο Αντωνόπουλο (κλασική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Κοσμά Λαμπίδη (φωνή, νέυ), Γιώργο Σταυρίδη (κρουστά), Γιάννη Παπαδούλη (κρουστά), Αποστόλη Παρασκευαΐδη (κοντραμπάσο) και Σπύρο Ρουμελιώτη (ήχο, παραγωγή)