ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ: Η TOWNSENDIA ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ… 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Χριστός Ανέστη! Ελπίζουμε να ξεκουραστήκατε, να γεμίσατε τις μπαταρίες σας και να έχετε επανέλθει με πολύ όρεξη για θέατρο. Νέος μήνας μπήκε και μας περιμένουν νέες παραστάσεις, νέες συγκινήσεις και νέες ερμηνείες που θα μας μαγέψουν και, σίγουρα, θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Ας μην χρονοτριβούμε όμως άλλο, πάμε να δούμε τις εβδομαδιαίες θεατρικές προτάσεις, που ετοιμάσαμε για εσάς.

“Ο Φάρος” του Κόνορ Μακφέρσον στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Η μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν στην Αθήνα, στο θέατρο Αθηνών, έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αριστοτέλειον, από την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πέντε σημαντικοί πρωταγωνιστές θα συναντηθούν επί σκηνής, με αφορμή ένα πολυβραβευμένο έργο.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Πουπουλένιου και του Θεού της Σφαγής ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιλέγει και σκηνοθετεί, σε πανελλήνια πρεμιέρα, το συνταρακτικό θρίλερ - μαύρη κωμωδία του Κόνορ Μακφέρσον «Ο Φάρος», συμπρωταγωνιστώντας με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, το Νίκο Ψαρρά και τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
'Ο ΦΑΡΟΣ' ΤΟΥ ΚΟΝΟΡ ΜΑΚΦΕΡΣΟΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

“Οι Κρημνοί” στο Θέατρο Αυλαία


Ο εικαστικός Ανδρέας Μπαλαούρας παρουσιάζει το θεατρικό Performance "Οι Κρημνοί" που πραγματεύεται τις ιδιάζουσες συμπεριφορές μίας ερωτικής σχέσης.


''Ο κρημνός ένα μόσχευμα, ένα κομμάτι του ιστού που λαμβάνεται από ένα μέρος του σώματος''. Όταν οι σχέσεις αποδομούνται, οι προσωπικότητες αλλοιώνονται, χάνεται η αξιοπρέπεια και η λογική. Τα κομμάτια δεν μπορούν να συνυπάρξουν για να ζήσουν αρμονικά. Η ζήλια, ο εγωισμός και η διεκδίκηση εκτοπίζουν τη βούληση. Οι στιγμές που το μυαλό ξεφεύγει πέρα από κάθε λογική, οι πράξεις μετατρέπονται σε παρανοϊκά βιώματα. Χρησιμοποιώντας τα νήματα σαν φλέβες, δένουνε τις πράξεις και άλλες φορές τις θρυμματίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΟΙ ΚΡΗΜΝΟΙ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

“Η Μεγάλη Χίμαιρα” του Μ. Καραγάτση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου υπήρξε για το θέατρο Πορεία ένας σημαντικός σταθμός. Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα μετατράπηκε με την καθοριστική συμβολή του Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η θεματική του "ξένου" που προσπαθεί απεγνωσμένα να αφομοιωθεί από μια υπέροχα αφιλόξενη Ελλάδα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μετά από περισσότερες από 300 παραστάσεις και 100.000 θεατές, η Χίμαιρα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να είναι παρά ο ιδανικός χώρος για να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη περιοδεία. Η ιστορία της Μαρίνας Μπαρέ, που έλκεται από το εκτυφλωτικό φως, μόνο για να καεί στην επαφή της μ' αυτό, θα συνεχίσει να μας θυμίζει την ανάγκη μας για ουτοπία, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ 'ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ' ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

Ο “Ράφτης Κυριών” στο Θέατρο Αυλαία

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, το "Από Μηχανής Θέατρο" παρουσιάζει και στη Θεσσαλονίκη την σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, "Ράφτης κυριών", σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Αυλαία από 12 Απριλίου. Στο έργο “Ράφτης κυριών” η φάρσα βρίσκει την πιο απολαυστική εκδοχή της. Γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα και συνεχίζει από τότε τη λαμπρή του διαδρομή φτάνοντας μέχρι και σήμερα να καυτηριάζει με τόλμη και απίστευτο χιούμορ, συμπεριφορές και καταστάσεις που επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Ταχύς ρυθμός, ανατροπές, κοφτερές ατάκες, συνθέτουν ένα σύμπαν πικάντικο και κωμικό προσφέροντας μας άφθονο γέλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
 Ο 'ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

“Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα” στο Θέατρο Τ

Με το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πραγματοποιεί τη νέα της εμφάνιση η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», από την Παρασκευή 13 Απριλίου, στο Θέατρο Τ.

Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
'Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

Η “Οικογένεια Αλαλούμ” της Μαρίας Μπαλτατζή στην Πολιτεία Θεάτρου

Σημείωμα Σκηνοθέτιδας:

Στα χνάρια του παλιού καλού χρυσού ελληνικού κινηματογράφου είχαμε παρουσιάσει πριν μερικά χρόνια την κωμωδία Είναι Ένας Τρελός Θεότρελος Κόσμος που σημείωσε τεράστια επιτυχία και παιζόταν επί 2 χρόνια στο Θεατρικό Σαλόνι μας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια άλλη εκδοχή της φανταστικής αυτής κωμωδίας, διανθισμένη με ατάκες και μουσικά αποσπάσματα της περιόδου 1955-1974. Νοσταλγήστε, διασκεδάστε, και γελάστε με την ψυχή σας με την καινούργια ελληνική κωμωδία Οικογένεια Αλαλούμ!!!

Γέλιο, γέλιο, γέλιο!!!

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
 Η 'ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΑΛΟΥΜ' ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

“Οι Ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

«Οι Ηλίθιοι», μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο ξεκίνημα και τις sold out παραστάσεις στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, στο Δήμο Θέρμης, στο Δήμο Θερμαϊκού και στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, συνεχίζουν το ταξίδι τους στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΚΘΒΕνα ενισχύσει την επαφή του με το θεατρικό κοινό, σε συνεργασία με τους δήμους.

Επόμενος σταθμός της ρομαντικής κωμωδίας «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου, θα είναι το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» από την Πέμπτη 12 Απριλίου έως την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στις 21:00.

Ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
 'ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ' ΤΟΥ ΝΗΛ ΣΑΙΜΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ