ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ: Η TOWNSENDIA ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ… 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 6 ΜΑΪΟΥ





Μας αποχαιρετά σιγά-σιγά ο Απρίλιος και είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε επισήμως το καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά το θέατρο δεν σταματά, έτσι κι αυτήν την εβδομάδα έχουμε να σας προτείνουμε ποιοτικές παραστάσεις που θα σας συντροφεύσουν τα ανοιξιάτικα βράδια αυτής της εβδομάδας. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

"Εξομολογήσεις" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή στο Θέατρο Τ


Μετά τη θερμή υποδοχή που γνώρισε στον πολυχώρο «Ενώ», ο «Θίασος» επιστρέφει με τις «Εξομολογήσεις», τρία δραματοποιημένα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη («Της Κοκκώνας το σπίτι», «Ο Αλιβάνιστος», «Ο Αμερικάνος») σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, από τις 23 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Θέατρο Τ. 

Οι ήρωες του Παπαδιαμάντη, μη μπορώντας να απαρνηθούν τα συναισθήματά τους, καταθέτουν την αλήθεια που κρύβουν μέσα τους μέσα από αθώες εξομολογήσεις. Στην παράσταση, ο λόγος και το ύφος του Παπαδιαμάντη αποδίδονται μέσω της τεχνικής του βιωματικού θεάτρου, της μεταμόρφωσης, της παντομίμας, της αφήγησης του λόγου και της εικονοποίησής του. Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί ζωντανεύουν τις εικόνες του λόγου του Παπαδιαμάντη με σεβασμό στη λογοτεχνική του αξία. Παράλληλα, η μουσικός Έλσα Μουρατίδου συνοδεύει επί σκηνής με ηχητικά περιβάλλοντα τις κινήσεις των ηθοποιών και ντύνει μουσικά την παράσταση με λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους που αποδίδονται με έναν ιδιαίτερο, δυναμικό και αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ' ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΚΑΤΖΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ

"Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ


Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο ΡΑΔΙΟ CITY από 2 έως 7 Μαΐου. Μετά από μία τεράστια και τον φετινό χειμώνα στο Θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, με έναν θίασο που αποτελείται από τους πρωταγωνιστές που συνετέλεσαν στον μύθο της συγκεκριμένης παράστασης σε παλαιότερα ανεβάσματά της, αλλά και από νέους πρωταγωνιστές με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική αξία και αγάπη από το κοινό. Όλοι μαζί, μας εγγυώνται μία απολαυστική βραδιά με άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ' ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ CITY

Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης στο Θέατρο Τ


Μετά από δύο χρόνια παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, συμμετοχή σε όλα τα κωμικά φεστιβάλ και τις καλύτερες κριτικές από την μαμά του, ο Παναγιώτης Κούδας ολοκληρώνει το κύκλο της Stand-up Comedy παράστασης "Πόσο Μόνο Είναι Αυτός ο Μάκης", στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Τ.

Την Τετάρτη 02 Μαϊου στις 22.00, μια τελευταία παράσταση που θα βιντεοσκοπηθεί και θα τελειώσει έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να κλείσει στην πόλη που ξεκίνησε. 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΠΟΣΟ ΜΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ

"Οι Δούλες" από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στο Θέατρο Αθήναιον


Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το έργο-μύθος του Ζαν Ζενέ, 50 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στο ελληνικό κοινό σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, σκηνοθεσία Δημήτρη Χατζημάρκου και με τις Ρένη Πιττακή, Μαρίνα Γεωργίου, Εκάλη Σώκου στους τρεις ρόλους.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ-ΜΥΘΟΣ 'ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ'

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΪΟΥ

"Jorgos – Magic & Illusions" στο Θέατρο Αριστοτέλειον


Το Αριστοτέλειον Θέατρο έχοντας παράδοση στην επιλογή των θεαμάτων παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Jorgos µε το πρωτόγνωρο show του, Magic & Illusions.

Ο Jorgos ή Γιώργος Παμπουκίδης είναι ο Μάγος που ξεχώρισε στο show «Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Άφησε άναυδους τους κριτές, το πολυπληθές ακροατήριο, μικρούς και μεγάλους τηλεθεατές, που τον επιβράβευσαν µε την ψήφο τους και τον οδήγησαν στον τελικό του διαγωνισμού.

Ο Jorgos είναι ο Έλληνας µάγος που διαπρέπει στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αμβούργου και δίνει παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: JORGOS - MAGIC & ILLUSION ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

"Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Θέατρο Τ


Με το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πραγματοποιεί τη νέα της εμφάνιση η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», από την Παρασκευή 13 Απριλίου, στο Θέατρο Τ. 

Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΪΟΥ 

Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου στο Θέατρο Σοφούλη


Μια μητέρα που πάσχει από άνοια και χάνεται. Μια κόρη που την εντοπίζει. Η άρνηση της μητέρας να αναγνωρίσει στο πρόσωπο της κοπέλας την κόρη της ή να επιστρέψει «σπίτι τους», οδηγεί σε έναν αποκαλυπτικό διάλογο, ξεδιπλώνοντας πτυχές μιας καθημερινής ζωής με τόση "παγιδευμένη θερμότητα" ώστε απειλεί το υπαρξιακό τους οικοσύστημα. Και όλα αυτά σε μια στάση λεωφορείου, σύμβολο της προσδοκίας για ένα νέο ξεκίνημα και της ανάγκης για νέες αποφάσεις, για μια νέα κατεύθυνση –ή νέες κατευθύνσεις– σε μια ζωή που, όμως, κάνει κύκλο.

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο κυριαρχεί «η αίσθηση του ανεπίδοτου, οδηγώντας σε μια εσωτερική ρήξη», όπως έγραψε ο Βασίλης Κατσικονούρης, εστιάζοντας στη γραφή της Δήμητρας Στάικου, στο χιούμορ, στη ροή και την προφορικότητα του λόγου της.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

"Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο Μύλος Club"


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ανανεώνει την πετυχημένη του συνεργασία με την kazandb και τα Σάββατα 28 Απριλίου και 5 Μαΐου η σκηνή του «ΜΥΛΟΣ Club» θα γεμίσει με γέλιο! 

Στην νέα stand up comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου θα υπάρχει -όπως πάντα- πολιτική σάτιρα μέχρι να του βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν στην θάλασσα, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι αυτοσαρκασμοί και οι εύστοχοι σχολιασμοί για όλους και για όλα!

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΡΑΛΙΚΟΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΓΕΛΙΟ ΤΟ MYLOS CLUB

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ 

"Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη" στο Χορόδεντρο



Δυο παράλληλες ιστορίες, της Ρόζας και του Άλκη, εξιστορούνται πάνω στη σκηνή και μας ταξιδεύουν μέσα από τις νοσταλγικές μελωδίες του μαέστρου πίσω στο χωροχρόνο της Θεσσαλονίκης του 1930. Το ελαφρό λαϊκό τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο και μας μεταφέρουν το άρωμα και το χρώμα μιας άλλης εποχής. 

Δύο άνθρωποι τόσο διαφορετικοί μα συνάμα τόσο ίδιοι, με κοινό σημείο αναφοράς την ξενιτιά,θέτουν την πιο διαχρονική ερώτηση για την Αγάπη- καθώς η ύπαρξη ή η έλλειψη της καθόρισε τις ζωές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΓΑΠΗ' ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΟΡΟΔΕΝΤΡΟ

Καλή Θέαση!