ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Share This

Νικητές Διαγωνισμών

Διαγωνισμός Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Ρεσιτάλ πιάνου Γρηγόρη Ιωάννου

Ένα απαιτητικό πρόγραμμα πιανιστικής δεξιοτεχνίας παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 ο νεαρός μουσικός Γρηγόρης Ιωάννου.

Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσει τις 12 Σπουδές υπερβατικής δεξιοτεχνίας (12 Études d’exécution transcendante) του Ούγγρου ρομαντικού συνθέτη και πιανίστα Franz Liszt (1811-1886), έργα τα οποία φημίζονται ιδιαίτερα για τις υψηλές τεχνικές και μουσικές απαιτήσεις τους.

Το ρεσιτάλ εντάσσεται σε έναν πολύ σημαντικό κύκλο εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής, που περιλαμβάνει συναυλίες από νικητές μουσικών διαγωνισμών. Πρόκειται για μια έμπρακτη υποστήριξη και ενθάρρυνση του Μεγάρου προς τους νέους ταλαντούχους μουσικούς που ξεχώρισαν και ξεκινούν τώρα τη σταδιοδρομία τους, καθώς τους δίνει ένα βήμα για να επιδείξουν την τέχνη τους και να συναντηθούν με ένα κοινό που πιθανόν θα τους παρακολουθεί για χρόνια.

Ο Γρηγόρης Ιωάννου (γεννήθηκε το 1995) είναι ο νικητής του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται ανά διετία και τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει σημαντικές μουσικές σπουδές στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Παρίσι και εμφανίστηκε σε συναυλίες στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Ρωσία. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Sinfonietta Αθηνών και τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου ενώ έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο στο πλαίσιο εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Παραστάσεις: Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 5€ (γενική είσοδος)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Pages