ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΛΜΠΟΥΜ 'ΑΡΕΤΗ' ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΥΡΑΜΑΡΓΙΟΥ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΛΜΠΟΥΜ 'ΑΡΕΤΗ' ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΥΡΑΜΑΡΓΙΟΥ

Share This

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Παρουσίαση δίσκου «Αρετή» 
του Παντελή Κυραμαργιού

Κυριακή 15 Απριλίου 2018, 19:30

Ποια είναι η έννοια της Αρετής; Αποτελεί αρχή ή τελικό προορισμό; Ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει στις ανθρώπινες ζωές; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει ο Παντελής Κυραμαργιός μέσα από την νέα του ομώνυμη δισκογραφική δουλειά του που κυκλοφορεί από την PANIK OXYGEN RECORDS και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στη Ζώγια, στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 19:30. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη έκδοση, ένα βιβλίο - cd με ένα ολοκληρωμένο διήγημα η εξιστόρηση του οποίου εναλλάσσεται με τραγούδια που κινούνται στον ίδιο θεματικό άξονα. Θα μιλήσουν για το βιβλίο η στιχουργός Σταυρούλα Παγώνα (Στάλια) και η συγγραφέας Λίνα Ζαμπετάκη η οποία συνυπογράφει τα κείμενα με τον Παντελή. Ο Παντελής Κυραμαργιός θα παρουσιάσει αρκετά από τα τραγούδια του άλμπουμ live παρέα με την τραγουδίστρια Δήμητρα Κελεκίδη και τον μουσικό Νικόλα Μαύρο από την Καλλιτεχνική Κολεκτίβα «Πλέγμα».


Η «Αρετή» είναι ένα διήγημα με βαθιά αλλά και τόσο οικεία συνάμα νοήματα και συναισθήματα. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε πρόσωπα και αληθινές ιστορίες που διαδραματίστηκαν από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι σήμερα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας άντρας που γεννήθηκε στην Κρήτη και αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για ένα πιο δίκαιο κόσμο αναζητώντας την βαθύτερη έννοια της αρετής.

Ο Παντελής Κυραμαργιός υπογράφει τη μουσική και τους στίχους των καινούργιων τραγουδιών αλλά και τα κείμενα μαζί με την Λίνα Ζαμπετάκη. Στην μουσική εξιστόρηση του ιδιαίτερου αυτού διηγήματος συμπράττουν ερμηνευτικά οι Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Γεωργία Νταγάκη, Βιολέτα Ίκαρη, Μάγδα Βαρούχα και Δήμητρα Κελεκίδη. Αφηγείται, με τον δικό μου μοναδικό τρόπο, ο καταξιωμένος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Πληροφορίες
Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54
Τ: 2310 243459

Pages