ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 'ΤΟ ΣΠΙΤΙ' ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 'ΤΟ ΣΠΙΤΙ' ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Share This

«Το Σπίτι»

Μια υβριδική εγκατάσταση στο πάρκινγκ του Μεγάρου

Το «Σπίτι» επιστρέφει στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής! Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και έπειτα από τη θερμή κριτική υποδοχή του, το ιδιαίτερο αυτό project επαναλαμβάνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 14 έως τις 30 Απριλίου 2018 (καθημερινά μία προβολή στις 21:00). 


Το «Σπίτι», που παρουσιάστηκε ήδη σχεδόν όλο τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, είναι ένα πρωτότυπο νεοελληνικό έργο σε μορφή θεατρικής, ηχητικής και εικαστικής εγκατάστασης και έχει συν-δημιουργηθεί από τέσσερις νέους Έλληνες καλλιτέχνες - όλοι τους πολλά υποσχόμενοι και με σημαντικά επιτεύγματα στους τομείς τους. Πρόκειται για μια υβριδική παράσταση, κατά την οποία οι θεατές κάθονται σε μια ειδική κατασκευή και ακούν ένα ηχογραφημένο θεατρικό έργο, ενώ ταυτόχρονα εκτίθενται σε ήχους, φωτισμούς και βιντεοπροβολές, που προκαλούν μια γενική κινητοποίηση των αισθήσεών τους. Τεχνολογικά μέσα όπως ο προγραμματισμός visuals, η μουσική που γράφτηκε με βάση μαθηματικούς αλγόριθμους, το responsive sound design, οι ιδιαίτεροι φωτισμοί, επιτυγχάνουν να δημιουργήσουν μια υποβλητική ατμόσφαιρα και μια ξεχωριστή εμπειρία.


Έγραψαν για το «Σπίτι»:

«Οι λάτρεις του θεάτρου στη Θεσσαλονίκη έχουν επιτέλους τη σπάνια ευκαιρία να γευτούν ένα στυφό και όμως θρεπτικό έργο τέχνης που θα τους αφήσει άφωνους και χορτάτους για αρκετό καιρό... Καταφέρνει να προσφέρει μια νέα μορφή έκφρασης στην οποία το νέο και το παλιό συγχωνεύονται με εξαίσιο τρόπο, οδηγώντας σε μια υβριδική συνύπαρξη που είναι πειστική αλλά και ελκυστική... 50 λεπτά έξοχα δουλεμένου θεάτρου».
teatro.persinsala.it

«Τόσο το κείμενο, με το μαύρο του χιούμορ, τη λεπτή ειρωνεία και τις έξυπνες ατάκες, όσο και οι άρτιες ερμηνείες των πρωταγωνιστών, καταφέρνουν να συγκινήσουν τον θεατή και να κρατήσουν το ενδιαφέρον του ζωντανό μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράστασης... Η συνολική εμπειρία δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τον ευφυή σχεδιασμό του ήχου, που εντείνει την αγωνιώδη ατμόσφαιρα... Το ‘Σπίτι’ είναι μια δυνατή παράσταση για (σχεδόν) όλες τις αισθήσεις, που θα προβληματίσει και τον πιο αδιάφορο θεατή».
parallaximag.grΣυντελεστές:
Κείμενο Βιργινία Διακάκη
Μουσική-Sound Design Αλέξης Ρέτσης
Εγκατάσταση - Φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα
Εγκατάσταση - Digital Arts Δημήτρης Σιαμμάς
Σκηνοθεσία ηθοποιών Δημήτρης Γιαμλόγλου
Ηχητική σκηνοθεσία Αλέξης Ρέτσης - Βιργινία Διακάκη

Διανομή:
Γυναίκα Αλεξία Καλτσίκη
Άνδρας 1 Ιερώνυμος Καλετσάνος
Άνδρας 2 Νέστορας Κοψιδάς


TV / Social Media spot:

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών (strobe lights).

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2, υπόγειο πάρκινγκ
Διάρκεια: 14 – 30 Απριλίου 2018
Παραστάσεις: ΔΕ – ΚΥ 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)

Pages