ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

5 ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Όταν ρωτήσουμε κάποιον ενήλικο, ή και κάποιο παιδί, ποια είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου συνήθως η απάντηση θα είναι ή Χριστούγεννα, ή Πάσχα. Πέρα από το φαγοπότι που χαρακτηρίζει αυτές τις μέρες (ειδικά μετά την νηστεία του Πάσχα), τα μικρά παιδιά τις αγαπούν και για κάποιον άλλο λόγο. Διακοπές! Το διάλειμμα από την κούραση του σχολείου αποδεικνύεται ανακουφιστικό τόσο για τα πιο μεγάλα, όσο και για τα πιο μικρά παιδιά, οπότε είτε μετά το Πασχαλινό τραπέζι είτε κάποιο βράδυ πριν τον ύπνο, είναι ευκαιρία για τους γονείς να τους διαβάσουν κάποιο παραμύθι. Μέσα από πληθώρα βιβλίων, καταλήξαμε στα αγαπημένα παιδικά βιβλία για το Πάσχα… Έτοιμοι; Ξεκινάμε!

Ο Μυστικός Δείπνος - Κάλλυ Κάθριν

Όπως φαίνεται και από το όνομά του, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει περιγραφές σχετικά με τον Μυστικό Δείπνο του Ιησού με τους μαθητές του, όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη. Μέσα από όμορφα χρώματα, και ζωντανές, παιδικές εικόνες, τα παιδιά θα μπορέσουν να αντιληφθούν έστω και επιδερμικά την εβδομάδα των Παθών και να μάθουν στοιχεία για αυτήν με έναν πιο παιδικό και φιλικό προς αυτά τρόπο.


Η ιστορία του Πάσχα – Συλλογικό έργο

Με έναν παρόμοιο τρόπο με τον προηγούμενο, τα μικρά παιδιά μπορούν να μπουν στο νόημα της εβδομάδας των Παθών και να καταλάβουν γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα. Η εικονογράφηση είναι πλούσια, τα χρώματα έντονα και φωτεινά και ο σχεδιασμός των παραστάσεων ανταποκρίνεται επακριβώς στις ανάγκες ενός παιδιού.


Πέππα το Γουρουνάκι, Πάσχα με την Πέππα – Συλλογικό έργο

Μιας και όπως είναι γνωστό τα παιδιά τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη για την Πέππα το γουρουνάκι, τόσο από τις τηλεοπτικές προβολές, όσο και από τα κουκλάκια και τα παραμύθια για αυτήν, δεν θα μπορούσαμε να μην την συμπεριλάβουμε. Η ιστορία αφορά σε ένα κυνήγι θησαυρού (πιο συγκεκριμένα σοκολατένιων αυγών) στο οποίο καλούνται να πάρουν μέρος η Πέππα και οι φίλοι της μέσα στην αυλή του παππού Γουρουνάκη. Το βιβλίο αυτό μάλλον θα ενθουσιάσει τις μικρές φίλες και τους μικρούς μας φίλους καθώς αποτελεί αρκετά δημοφιλή επιλογή των τελευταίων χρόνων.


Ένα Πάσχα και μισό! – Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στην λίστα μας, καθώς η πλοκή του είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη. Ειδικότερα, αναφέρεται σε κάποιο Πάσχα, που τα πάντα γύρω από τις οικογένειες αρχίζουν ξαφνικά να αποκτούν χριστουγεννιάτικη μορφή! Τα πασχαλινά γλυκά μετατρέπεται σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ενώ αρχίζει να χιονίζει την Άνοιξη! Ένα τόσο ενδιαφέρον και πρωτότυπο βιβλίο, λογικά θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη των αναγνωστών του.


Το αυγό που ράγισε - Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου

Το τελευταίο μας βιβλίο είναι εξίσου πρωτότυπο και περνάει θα λέγαμε πολλά μηνύματα σχετικά με την αγάπη. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία αφορά σε ένα πασχαλινό αυγό το οποίο σπάει κατά την διάρκεια του βρασίματος και δέχεται την κοροϊδία και τον χλευασμό από τα υπόλοιπα. Ο μικρός Νικηφόρος όμως θα καταφέρει να το σώσει και να αποδείξει την αξία του μέσα από την αγάπη. Ένα εξίσου πρωτότυπο βιβλίο με το προηγούμενο, που κρύβει όμως βαθύτερα νοήματα σχετικά με την σημερινή κοινωνία και περνά μηνύματα σχετικά με την αποδοχή προς το διαφορετικό.


Οι διακοπές του Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για να διαβάσει ένα μικρό παιδί κάτι άλλο πέρα από τα σχολικά μαθήματα. Μην αμελήσετε να το παρακινήσετε να περάσει εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο του. Ένα βιβλίο είναι πάντοτε καλή συντροφιά.

Σύνταξη: ΜΑΡΙΑ ΣΜΗΝΑ