ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

5ο WHAT'S UP HORRORANT FILM FESTIVAL 'ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ': ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ


5ο  WHAT'S UP Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”:
Ταινίες έναρξης και λήξης

Το πρώτο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό
φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα επιστρέφει!

Ζήσε την εμπειρία!

Η πρώτη εντύπωση, η πρώτη χειραψία παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο σε μια νέα γνωριμία, είτε αυτή είναι με έναν άνθρωπο είτε με ένα… κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Έτσι λοιπόν, και το 5ο What’s Up Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ» θα πρέπει να υποδεχτεί τους παλιούς αλλά και τους νέους του φίλους του, όσο πιο δυναμικά μπορεί, με μια ταινία που θα αντικατοπτρίζει το ύφος και τη νοοτροπία του, μια ταινία που θα μπορέσει να τρομάξει, να προβληματίσει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει, να προσφέρει μια όχι απλά ολοκληρωμένη αλλά μια απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

Επιλέχτηκε ως ταινία λήξης του αρχαιότερου ασιατικού κινηματογραφικού φεστιβάλ, Hong Kong International Film Festival. Κέρδισε το βραβείο κοινού στο Bucheon International Fantastic Film Festival. Ήταν υποψήφιο για τρία Asian Film Awards, ενώ κέρδισε και το Golden Horse award καλύτερων ηχητικών εφέ.

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, σας ανακοινώνουμε ότι η επίσημη έναρξη θα γίνει με το συγκλονιστικό φιλμ του Giddens Ko, Mon Mon Mon Monsters!

Είναι η πρώτη φορά που οι Νύχτες Τρόμου ανοίγουν με μια Ασιατική ταινία, αλλά η ποιότητα της συγκεκριμένης δεν μας έκανε να διστάσουμε καθόλου. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό φιλμ τρόμου, όπου το bullying στα σχολεία αναμιγνύεται με το μεταφυσικό τρόμο, για να μας δείξει μία ανησυχητική εικόνα της σύγχρονης νεανικής κουλτούρας που φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι υπάρχει. Ταυτόχρονα, με το στιλιστικά άψογο αποτέλεσμά του, ο Giddens Ko παραδίδει ένα αριστουργηματικό horror με σκηνές ανθολογίας όπως η αιματοβαμμένη σκηνή στο σχολικό (υπό τους ήχους διασκευής του My Way του Frank Sinatra!) ή εκείνη μέσα στη τάξη που σε πολλούς θα θυμίσει Battle Royale!

Για εμάς στο Horrorant Film Festival, είναι…
…η καλύτερη Ασιατική ταινία τρόμου της τελευταίας δεκαετίας!
…μία από τις συγκλονιστικότερες ταινίες τρόμου που έχετε δει ποτέ!
…το καλύτερο opening στα 5 χρόνια του HFF!

Και αφού περάσουμε μαζί 7 ημέρες γεμάτες με καλό σινεμά τρόμου, θα φτάσει και η ώρα του αποχαιρετισμού και της ταινίας λήξης. Σε μια ταινία που θα αναλάβει να σας αποφορτίσει, με τη διασκέδαση να αποτελεί πρωταρχικό της στόχο. Μια ταινία για να πούμε το… “εις το επανιδείν”. Και αυτή φέτος θα είναι το The Ranger.

Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρόσφατο φεστιβάλ SXSW, η ταινία της πρωτοεμφανιζόμενης Jenn Wexler είναι ένα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- old-school θρίλερ τρόμου που κλείνει το μάτι στα teen slashers των 80s, βάζοντας μια παρέα νεαρών πανκς αντιμέτωπους με έναν δασονόμο με… υπερβάλλοντα ζήλο και καλοακονισμένο τσεκούρι!

Η καραμελένια comic-book αισθητική του έρχεται σε ακραία αντίθεση με τη βιαιότητα των εικόνων του και της μουσικής του επένδυσης, όπως ακριβώς άλλωστε συμβαίνει και στην ίδια την εφηβεία.

Με τη βοήθεια του παραγωγού Andrew van den Houten (All Cheerleaders Die, The Woman), η Jenn Wexler κατάφερε να βάλει το όνομά της ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους νέους horror σκηνοθέτες και σίγουρα θα ασχοληθούμε μαζί της πολλές φορές στο μέλλον.

Κάπως έτσι θα σας αποχαιρετήσουμε στις 9 Μαΐου αλλά μη προτρέχουμε. Το 5ο What’s Up Horrorant Film Festival σε λίγες ημέρες ξεκινάει και σας περιμένει να περάσουμε μαζί μία αξέχαστη κινηματογραφική εβδομάδα.

5ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»
Αθήνα | 3-9 Μαΐου | ΙΝΤΕΑΛ - ΑΑΒΟΡΑ
Θεσσαλονίκη | 10-16 Μαΐου | ΒΑΚΟΥΡΑ 1 - 2
Πάτρα | 10 - 16 Μαΐου | ΠΑΝΘΕΟΝ
Ρόδος | 10 - 16 Μαΐου | ΠΑΛΛΑΣ CINEMAS CENTER
Κόρινθος | 10 - 16 Μαΐου | ΦΛΟΙΣΒΟΣ CINEPLEX
Ηράκλειο | ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ
Αλεξανδρούπολη | ΗΛΥΣΙΑ
Λάρισα | VICTORIA CINEMAS


Το Horrorant Film Festival ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα: