ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ: Η TOWNSENDIA ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ… 26 ΜΑΡΤΙΟΥ - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Ο Μάρτιος δειλά-δειλά μας αποχαιρετάει και λίγο πριν έρθει το Πάσχα, απορροφώντας μας με τα έθιμά του, προλαβαίνουμε να απολαύσουμε άλλη μια εβδομάδα γεμάτη με παραστάσεις και ερμηνείες που θα σας καθηλώσουν. Πάμε να δούμε τα θεατρικά έργα που ξεχώρισαν και επιλέξαμε για εσάς αυτήν την εβδομάδα. 

ΔΕΥTEΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

Himmelweg (ο δρόμος για τον ουρανό)” στο Θέατρο Αυλαία


Το Himmelweg του Juan Mayorga σε σκηνοθεσία Χριστίνας Γυφτάκη θα παρουσιάσει τον Μάρτιο στο Θέατρο Αυλαία ο μη κερδοσκοπικός θεατρικός σύλλογος «Ουρανός με Αστέρια». Διεθνούς φήμης έργο δείχνει μια άλλη όψη του Ολοκαυτώματος, λιγότερο γνωστή, αλλά εξίσου τρομακτική. 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: HIMMELWEG (Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ) ΤΟΥ JUAN MAYORGA ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

“Κοντσέρτο για μια μέρα που πέρασε” στο Θέατρο Τ


Το κείμενο «συνομιλεί» -εν είδει pastiche- με αποσπάσματα λόγου και ποίησης των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Immanuel Kant, Γιώργου Χειμωνά, Λένας Πλάτωνος, Μαρίνου Καρβελά, Γιώργου Παναγιωτίδη, Elizabeth Bishop, Fernando Pessoa και Jorge Luis Borges.

Η παράσταση υποστηρίζεται από video projection και εμπλουτίζεται από μουσικές αφηγήσεις της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, ένα μαργαριτάρι του Bizet, ένα φλαμένκο και άνθη από Aleli και στίγματα άλλα…

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

“Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος” στο Θέατρο Αθήναιον


«Ο Γιός μου Νικόλαος Μάντζαρος» παίζεται όλη τη σεζόν στο θέατρο Vault στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικές εντυπώσεις από έγκριτους κριτικούς. Ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου του 2017 και κατόπιν συνεχών παρατάσεων συνεχίζει μέχρι το τέλος του Μαρτίου να παίζεται στο θέατρο Vault. Παράλληλα περιοδεύει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κι έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στον Πολιτιστικό χώρο Μαρία Δημητριάδη στην Κόρινθο και τώρα έρχεται στην Θεσσαλονίκη. Την Δευτέρα 26 Μαρτίου παίζεται στο Ίδρυμα Πολιτισμού Υδρία των Τάσου και Τιτίκας Αρβανιτάκη, ενώ την Τρίτη 27, Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Μαρτίου παίζεται στο θέατρο Αθήναιον στις 9μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το παρακάτω σύνδεσμο: 'Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ' ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

“Σταματία, το γένος Αργυροπούλου” στο Θέατρο Αυλαία


Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για 2 ολόκληρα χρόνια (2014-2016), η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» επιστρέφει. Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου, που βραβεύτηκε, όπως και η παράσταση, στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η δράση του ΚΘΒΕ “Η ιστορία του Β.Μ. – Ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα”


«Υπήρξε κάποτε, τον προηγούμενο αιώνα ο Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι, ένας άνθρωπος γνωστός για την κίτρινη μπλούζα που συνήθιζε να φορά. Ένας άνθρωπος που ήρθε σε ρήξη με τον παλιό κόσμο διακηρύσσοντας: “Κάτω η αγάπη σας, κάτω η τέχνη σας, κάτω το σύστημά σας, κάτω η θρησκεία σας”! Ενός καλλιτέχνη που πρότεινε τη δική του αντίληψη για την κοινωνία του μέλλοντος, τη δική του πίστη στο ιδανικό του νέου, όμορφου απ' όλες τις απόψεις, ανθρώπου. Ένας άνθρωπος που φλεγόταν...»

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΚΘΒΕ: ΔΡΑΣΗ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ 'H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β. Μ.- ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΜΠΛΟΥΖΑ'

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

“Ο γάμος της Μαρία Μπράουν” στο Θέατρο Αριστοτέλειον


Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Γερμανικού κινηματογράφου και θεάτρου. Η ταινία αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα την ιστορία της Γερμανίας, αμέσως μετά την ήττα του Ναζισμού, κατά την περίοδο του ‘οικονομικού θαύματος”. 

Μετά την επιτυχημένη πορεία της, στο θέατρο της οδού  Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής, η παράσταση έρχεται στην Θεσσαλονίκη για 4 μόνο παραστάσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΡΧΕΤΑΙ 'Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΟΥΝ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

“Μια πορνογραφική σχέση” στο Θέατρο Αυλαία


Ένας άνδρας και μία γυναίκα συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για να εκπληρώσουν μία σεξουαλική φαντασίωση. Δεν ξέρουν ο ένας το όνομα του άλλου. Το μόνο που επιθυμούν είναι μία καθαρά σαρκική σχέση. Όμως η μία συνάντηση διαδέχεται την άλλη. Τώρα πια τους ενώνει κάτι πέρα από το σεξ. Τι είναι πιο τρομακτικό; Το να πραγματοποιήσεις μία ανομολόγητη ερωτική φαντασίωση ή το να τολμήσεις να «απογυμνωθείς» στα μάτια του άλλου; 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΜΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

BLACK OUT” στο Θέατρο Σοφούλη


Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, συνεργάζεται για 6η συνεχή χρονιά με το θέατρο Σοφούλη και παρουσιάζει την αστυνομική κωμωδία  BLACK OUT.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 

“Όταν ο Πουαρό συνάντησε την Αγκάθα” στο Θέατρο Ταξίδι Ονείρου


Μια Εξαφάνιση... Ένας Προδομένος Έρωτας... και... ένας Δαιμόνιος Ντετέκτιβ... Μια φανταστική αστυνομική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όταν η Άγκαθα Κρίστι -στα μέσα της δεκαετίας του 1920- ήταν μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας. Ο Ηρακλής Πουαρό- ο πανέξυπνος ήρωας που εκείνη δημιούργησε και που αμέσως λατρεύτηκε από το κοινό - καλείται να λύσει τον πιο απίθανο γρίφο της καριέρας του..

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΑΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΘΑ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΝΕΙΡΟΥ

“Περλιμπλίν και Μπελίσα” στο Θέατρο Τ


Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει το έργο του Federico García Lorca «Περλιμπλίν και Μπελίσα» (Amor de Don Perlimplin con Belisa en su Jardin) από 09 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018, Κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 21:30 στο Θέατρο Τ.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Beatriz της Μαδρίτης το 1933 και εξιστορεί τον έρωτα του Δον Περλιμπλίν για την νεότερή του Μπελίσα. Πρόκειται για το ποίημα που γίνεται θέατρο.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 'ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ' ΑΠΟ ΤΗΝ 'ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ OBERON' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Τ

Καλή Θέαση!