ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

NATASSA MARE QUINTET (GR/D) - Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ


Natassa Mare Quintet (GR/D)

Η Θεσσαλονίκη συναντά τη Στουτγάρδη

Μια σπουδαία διαπολιτισμική συνάντηση, όπου το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι συναντούν την jazz και τη σύγχρονη μουσική. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 τo ελληνογερμανικό Natassa Mare Quintet δημιουργεί μια μοναδική σύνδεση ανάμεσα στο ελληνικό ηχόχρωμα, τον παραδοσιακό, μεσογειακό και ρεμπέτικο ήχο και στα γερμανικά παλαιά λαϊκά κομμάτια – συμπληρωμένα και από νέες συνθέσεις. Τα θέματα εμβαπτίζονται στο σύγχρονο ηχοχρωματικό τοπίο μέσα από την jazz, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τις ποικίλες επιρροές των μουσικών. 

Η διεθνική αυτή σύμπραξη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία, όπου συνάντησε την ενθουσιώδη αποδοχή του κοινού. Η εξαιρετική Ελληνίδα τραγουδίστρια Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς της jazz Hans Fickelscher και Wolfgang Fuhr από τη Γερμανία και Φίλιππο Κωσταβέλη και Γεώργιο Σμυρνή από την Ελλάδα κατέκτησαν το δύσκολο και ενημερωμένο κοινό του Theaterhaus της Στουτγάρδης και αποθεώθηκαν στο φεστιβάλ Europäischer Kultursommer Fellbach. Το κοινό της Θεσσαλονίκης, που γνωρίζει πολύ καλά τη Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, μπορεί να προσβλέπει σε μια αντίστοιχης υψηλής ποιότητας συναυλία.


Έγραψαν για το Natassa Mare Quintet:

«Χαρισματική και εκφραστική, στιλιστικά σίγουρη, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου κινείται με εξαιρετική ευκολία μεταξύ μελωδίας και αυτοσχεδιασμού. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της δημιουργικότητας στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Ελλάδας, πέρα από όλα τα στερεότυπα. [...]. Δεν πρόκειται απλώς για μια ανταλλαγή από καλά προετοιμασμένα σύνολα που ταξιδεύουν και συναντούν μιαν άλλη χώρα, αλλά ένα μουσικό έργο με τη βαθύτερη έννοια της πολιτιστικής ανταλλαγής». (Europäischer Kultursommer Fellbach, De Press Release)

Natassa Mare Quintet 
Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου – τραγουδίστρια, αυτοσχεδιάστρια
Wolfgang Fuhr – σαξόφωνο τενόρο
Φίλιππος Κωσταβέλης – πιάνο
Γιώργος Σμυρνής - κοντραμπάσο
Hans Fickelscher – κρουστά

Συμπαραγωγή Goethe-Institut Thessaloniki - ΜΜΘ

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Παραστάσεις: Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)