ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ MARIAN SOBULA


Κύκλος Μουσικής Δωματίου

Ρεσιτάλ πιάνου Marian Sobula

Έργα δύο εμβληματικών Πολωνών συνθετών περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19 Μαρτίου 2018 ο επίσης Πολωνός πιανίστας Marian Sobula. Ο Frédéric Chopin (1810-1849) είναι από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού και πολλές από τις συνθέσεις του συγκαταλέγονται στα σπουδαιότερα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου. Ο Ignacy Jan Paderewski (1860-1941) υπήρξε ένας από τους διασημότερους πιανίστες της εποχής του, αλλά και ο πρώτος πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Πολωνίας!


Πρόγραμμα:

Frédéric Chopin
Σκέρτσο σε σι ελάσσονα, έργο 20
Andante spianato και Μεγάλη Πολωνέζα σε μι ύφεση μείζονα, έργο 22

Ignacy Jan Paderewski
Νυχτερινό σε σι ύφεση μείζονα, αρ. 4, έργο 16 
Legende σε λα ύφεση μείζονα, αρ. 1, έργο 16, 
Cracovienne fantastique, αρ. 6, έργο 14 

Frédéric Chopin
Σκέρτσο σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 31
Πολωνέζα σε λα ύφεση μείζονα, έργο 53


Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας της Κρακοβίας με καθηγητή τον Andrzej Pikul το 2005, ο Marian Sobula ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Accademia di Santa Cecilia της Ρώμης με καθηγητή τον Sergio Perticaroli (λαμβάνοντας το Βραβείο Καλύτερου Πτυχίου του 2008). Συμμετείχε επίσης σε ποικίλα σεμινάρια του καθηγητή Arie Vardi. Το 2011 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα για το έργο Etudes d’exécution transcendante του Φραντς Λιστ. 

Ήταν μόλις 12 ετών όταν έπαιξε για πρώτη φορά με τη Φιλαρμονική του Βρότσλαβ στην Πολωνία. Το 2008 έκανε το ντεμπούτο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Simon Bolivar στο Teatro Teresa Carreno του Καράκας στη Βενεζουέλα, ερμηνεύοντας το 1ο Κονσέρτο για πιάνο του Σοπέν. Από τότε έχει δώσει περισσότερα από 500 κονσέρτα σε 5 ηπείρους και 42 χώρες και σε μερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών παγκοσμίως. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ διεθνούς κύρους, έχει διακριθεί σε ποικίλους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και έχει λάβει βραβεία και υποτροφίες από διεθνή ιδρύματα και θεσμούς. 

Συνεργάζεται με συμφωνικές ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και με την πλειοψηφία των φιλαρμονικών της Πολωνίας, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς διευθυντές ορχήστρας και οι ηχογραφήσεις του έχουν μεταδοθεί επανειλημμένα από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εκτός της σολιστικής του καριέρας, ο Marian Sobula αφιερώνεται στο πάθος του για διδασκαλία, δίνοντας πολλά σεμινάρια πιάνου στην Πολωνία και σε άλλες χώρες. Είναι πρόεδρος της Ένωσης PianoClassic, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Βασιλικού Φεστιβάλ Πιάνου της Κρακοβίας και διευθυντής των «Ημερών Πολωνικής Μουσικής».

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Παραστάσεις: Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!