ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ

Share This

Το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του
Μια ομιλία της Ιωάννας Μανωλεδάκη

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με μια εκδήλωση αφιερωμένη στο θέατρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος). 

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στη σειρά «Ο καλλιτέχνης στο εργαστήρι του», θα μιλήσει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιωάννα Μανωλεδάκη, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ., με θέμα «Το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του».
Είσοδος ελεύθερη. 


Λίγα λόγια για την Ιωάννα Μανωλεδάκη

Ζωγράφος και σκηνογράφος, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ. (Τμήμα Θεάτρου). Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για περίπου 150 παραστάσεις Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Όπερα και το Λυρικό Θέατρο της Σόφιας, τη Λυρική Σκηνή της Αθήνας, την Εθνική Όπερα της Σλοβενίας και την Εθνική Όπερα του Βελιγραδίου, καθώς επίσης, επανειλημμένα, με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και με πολλά δημοτικά θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους σε όλη την Ελλάδα. Από το 1997 έως το 2005 ήταν πρόεδρος της Εφορείας της Όπερας Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος και σε θεατρικές περιοδείες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Πληροφορίες εκδήλωσης 
Πότε: Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 20:00
Που: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος), Μανόλη Ανδρόνικου 6, 540 13, Θεσσαλονίκη

Pages