'ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ' ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

'ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ' ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Share This

«Θεός Απών»
Του Γιώργου Καστρουνή

Πρεμιέρα 10 Φεβρουαρίου στις 21:00 


Το νέο έργο του Γιώργου Καστρουνή πραγματεύεται με επιδέξιο τρόπο το θέμα της μοίρας, ως προ τετελεσμένου γεγονότος, και το ζήτημα της ευθύνης που μας αναλογεί για τη διαμόρφωση της, μέσα από τις ζωές οχτώ χαρακτήρων που έχουν βασανιστεί από τη ζωή. Τα διλήμματα που τίθενται στο κοινό αφορούν το κατά πόσο εμείς οι άνθρωποι είμαστε έρμαια τυχαίων και ανεξέλεγκτων γεγονότων ή είμαστε οι απόλυτοι διαμορφωτές της ζωής μας. Ο τίτλος του έργου, “Θεός Απών”, υποδηλώνει την πεποίθηση της εγκατάλειψης από το Θεό, που φέρουν πολλοί άνθρωποι και που μπορεί να οφείλεται στην ανεπάρκεια των αισθήσεών μας να τον αντιληφθούμε και όχι στην ανυπαρξία του. Το έργο καλεί λοιπόν το κοινό να προβληματιστεί πάνω σε ερωτήματα που έχουν απασχολήσει εδώ και αιώνες την ανθρώπινη νόηση και παραμένουν αναπάντητα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φραγκίσκος, ένας άστεγος, που κάποτε ήταν πολύ πλούσιος, καταστρέφεται οικονομικά και χάνει όλη του την περιουσία. Ζει περιπλανώμενος στα παγκάκια της Αθήνας από επιλογή, με την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα βρει τη δύναμη να συναντήσει την κόρη του για να τις εξηγήσει όλα όσα έχουν συμβεί, και να τον συγχωρέσει. Όταν όμως έρχεται εκείνη η στιγμή διαπιστώνει ότι δεν είναι όλα όπως τα φανταζόταν και το παιχνίδι που του παίζει η μοίρα θα αποβεί μοιραίο…

Από την επίσημη πρεμιέρα: Σπύρος Μπιμπίλας, Νίκος Κοτροκόης, Ιούλιος-Καίσαρ Αθανασίου Γιώργος, Καστρουνής, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Θάνος Κυριαζής, Μαριλένα Καμπιώτη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ

Ο Γιώργος Καστρουνής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες.

Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε το 1981. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα / gift book («ΕΡΑΣΤΕΣ - Ιστορίες και Εικόνες») με τις Εκδόσεις Καλέντη, και το 2010 και το 2012 εξέδωσε δυο βιβλία-ημερολόγια για το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, με τις Εκδόσεις Κοντύλι και με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ». Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός. 

Φέτος τον χειμώνα θα ανεβάσει επαγγελματικά ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης ένα δικό του έργο, το «ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ, στο “Θέατρο της Ημέρας” (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι), για 8 παραστάσεις από 10/2/18-31/3/18, δηλαδή κάθε Σάββατο στις 21.00. Η θεματολογία του έργου είναι πολύ επίκαιρη, καθώς  φέρνει στην επιφάνεια την βία που η εκδήλωσή της έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις εποχές που ζούμε. Πιο συγκεκριμένα,  έχει να κάνει με μια ομάδα αστέγων και πώς αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό και γενικά τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στην σύγχρονη κοινωνία μας.

Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - Ξένες Γλώσσες» (www.amfitheatron.gr & σελίδα στο Facebook:  www.facebook.com/amfitheatroxenesglossesμε παραρτήματα στον Πειραιά και στην Καισαριανή. 

Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Ομάδα «ACTORS in ACTION» (σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/Actors-in-Action-865983336909028) για παιδιά και ενήλικες, στην Καισαριανή. Τέλος, το 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο, Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/georgekastrounissygrafeasekdotis).

Τα «Μυστικά Γυναικών - Η Κόκκινη Συλλογή» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει με τις δικές του εκδόσεις.

Από την επίσημη πρεμιέρα: Νίκος Κοτροκόης, Γιώργος Καστρούνής, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Αλέξανδρος Καρατζάς, Γιώργος Λαμπάτος
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Καστρουνής 
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Κοτροκόης 
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μαρούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Καμπιώτη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
(Κατά σειρά εμφάνισης)
Αλέξης Μαρτζούκος
Νίκος Λάμπρου
Θάνος Κυριαζής
Γιώργος Λαμπάτος
Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Ιούλιος-Καίσαρ Αθανασίου
Μαριλένα Καμπιώτη
Νίκος Χριστοφυλλάκης

Info 
Κάθε Σάββατο στις 21:00
από 10 Φεβρουαρίου-31 Μαρτίου (8 παραστάσεις) 
Εισιτήρια: €12, €8 (φοιτητικό), €5 (ατέλεια)
Κρατήσεις: 22106929090, 2106995777

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γεννηματά 20
Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)
Τηλ: 2106929090, 2106995777, www.theatro-imeras.gr

Pages