ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ARCTIC MONKEYS... ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΡΟΥΝ


Τόσο απίθανοι όσο και το όνομα τους, αφού αρκτικές αρκούδες υπάρχουν, αρκτικές αλεπούδες υπάρχουν… αρκτικές μαϊμούδες, όμως, δεν υπάρχουν με τίποτα (πόσο μάλλον που να ροκάρουν). Με αφορμή, λοιπόν, την πρώτη τους συναυλία στη χώρα μας, το καλοκαίρι στο Rockwave Festival σκεφτήκαμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα!


Οι Arctic Monkeys είναι ένα indie και garage rock συγκρότημα που αποτελείται από τους Alex Turner (φωνή), Jamie Cook (ηλεκτρική κιθάρα), Nick O’Malley (μπάσο) και Matt Helders (ντραμς). Δημιουργήθηκαν το 2002 στο HighGreen, ένα προάστιο του Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ, ενώ ανακοίνωσαν ότι το 6ο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2018.


To πρώτο τους άλμπουμ, Whatever People Say I Am, Thats What Im Not, όπως και το δεύτερο, Favorite Worst Nightmare, έχουν τις ρίζες τους στο post-punk revival. Οι στίχοι του Alex Turner, o οποίος έχει γράψει τους στίχους των περισσότερων τραγουδιών των άλμπουμ τους, εξετάζουν την κοινωνική συμπεριφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και στην κουλτούρα της πατρίδας της μπάντας, το Sheffield. Στο 2ο άλμπουμ οι στίχοι διερευνούν τις αποτυχημένες σχέσεις, την νοσταλγία και την γήρανση, καθώς ο ρυθμός της μουσικής τους αρχίζει να γίνεται πιο επιθετικός και πιο γρήγορος.

Το τρίτο τους άλμπουμ, Humbug, περιλαμβάνει στοιχεία της ψυχεδελικής και stoner ροκ μουσικής, λόγω της επιρροής του Joshua Homme, τραγουδιστή του συγκροτήματος “Queens of the Stone Age” και παραγωγό του 3ου τους άλμπουμ. Στον τέταρτο δίσκο τους, Suck it and See, οι Arctic Monkeys πειραματίζονται με ένα νέο στυλ. Κριτικοί έχουν παρατηρήσει επιρροή από διάφορες Βρετανικές ροκ μπάντες τις δεκαετίας του 60’ καθώς και από τους αθάνατους The Smiths.


Φτάνουμε κάπως έτσι στον πολυαγαπημένο πέμπτο δίσκο τους με όνομα AM. Δεν υπάρχει περίπτωση κι εσύ να μην έχεις κολλήσει με τουλάχιστον ένα από τα τραγούδια του, ή τουλάχιστον με το “Do I wanna Know?”. Το 2013 που κυκλοφόρησε κάθε είδους ραδιοφωνικός σταθμός το έβαζε 100 φορές την ημέρα.

Οι Arctic Monkeys έγραψαν ιστορία ως η πρώτη μπάντα ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας με πέντε συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης,  αποτελούν τη μοναδική μπάντα που έχει κερδίσει τρεις φορές τα βραβεία Best British Group και British Album of The Year στα Brit Awards. Μέχρι στιγμής έχουν κερδίσει συνολικά 7 βραβεία στα Brit Awards, μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους.



Η μελωδική και αισθησιακή φωνή του τραγουδιστή, Alex Turner, σε κάνει να νιώθεις ερωτευμένος αλλά να μην ξέρεις ούτε με ποιόν, ούτε με τι. Δεν πειράζει, όμως, γιατί εξάλλου αυτό δεν είναι και το νόημα της καλής μουσικής; Να θέλεις να μοιράσεις αγάπη σε όλο τον κόσμο!

Παρασκευή 6 Ιουλίου, λοιπόν, στην Αθήνα στο Terra Vibe Park. Τα πρώτα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 69€ και τα V.I.P. (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δεξιά και αριστερά της σκηνής με την καλύτερη δυνατή θέαση) θα κοστίζουν 100€ ανά ημέρα. Μαζί τους θα βρίσκονται και οι Alt-J, ο Miles Kane, και οι Get Well Soon.

Για μία αυθεντική Βρετανική εμπειρία να είσαι εκεί και να θυμηθείς να μοιραστείς την αγάπη. Γιατί Love is all around, ακόμα κι αν είσαι μια μικρή αρκτική μαϊμού, μην ξεχνάς ότι κι εσύ έχεις δικαίωμα στην αγάπη και στη ροκ.   


Πηγή εικόνων: ksassets.timeincuk.net, hips.hearstapps.com, cdn.antiquiet.com, i.pinimg.com, welovebudapest.com, en.wikipedia.org