ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 15/02


Καθώς κυλάει ο μήνας και φτάνοντας ήδη στα μισά αποφασίσαμε να κάνουμε την καθιερωμένη πλέον βόλτα στις κινηματογραφικές αίθουσες για να μάθουμε ποιες είναι οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα, για πρώτη φορά, στη χώρα μας. Αυτή την εβδομάδα 5 νέες ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους. Πολλά και διαφορετικά είναι τα είδη τους. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι καινούργιες ταινίες.

Σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και με 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ έρχεται η ταινία με τίτλο: 

Η Μορφή του Νερού

Ένα εξωπραγματικό παραμύθι που εξελίσσεται με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962. Η Ελάιζα (Σάλι Χόκινς) είναι εγκλωβισμένη σε μια απομονωμένη ζωή, στο κρυμμένο κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας όπου εργάζεται. Η ζωή της, όμως, αλλάζει οριστικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ) ανακαλύπτουν ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Το καστ ολοκληρώνουν οι: Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς και Μάικλ Στούλμπαργκ


Ένα θρίλερ που μας ταξιδεύει στο Σαν Φρασίσκο  βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα είναι η επόμενη ταινία

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Σε ένα απομονωμένο κομμάτι γης, 80 χιλιόμετρα έξω από το Σαν Φρανσίσκο, βρίσκεται το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο. Χτισμένο από τη Σάρα Ουίντσεστερ (Βραβευμένη με Όσκαρ, Έλεν Μίρεν), κληρονόμου της περιουσίας των Ουίντσεστερ, είναι ένα σπίτι χωρίς τέλος. Χρειάστηκαν δεκαετίες αδιάκοπων κατασκευών για το σπίτι, που στέκεται σε ύψος επτά ορόφων και διαθέτει εκατοντάδες δωμάτια. Σε κάποιον παρατηρητή, μοιάζει με ένα τερατώδες μνημείο στην τρέλα μίας διαταραγμένης γυναίκας. Η Σάρα, όμως, δε έχει χτίσει το σπίτι για τον εαυτό της, για την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή για τον εξαιρετικό Δρ. Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ ), τον οποίο έχει προσκαλέσει στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μία φυλακή, ένα άσυλο για εκατοντάδες εκδικητικά φαντάσματα, τα πιο τρομακτικά των οποίων έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Ουίντσεστερ.


Με επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ των Καννών 2017 η κοινωνική ταινία που ακολουθεί. 

Το Φεγγάρι του Δία

Ένας νεαρός Σύρος μετανάστης πυροβολείται από την αστυνομία όταν προσπαθεί να διασχίσει τα σύνορα της Ουγγαρίας. Τρομοκρατημένος και σοκαρισμένος, ο τραυματισμένος Άριαν ανακαλύπτει - προς μεγάλη του έκπληξη - ότι έχει πλέον την ικανότητα να αιωρείται. Στο στρατόπεδο όπου κρατείται, οι υπερδυνάμεις του τραβούν την προσοχή ενός διεφθαρμένου γιατρού που τον στέλνει στο νοσοκομείο κι από εκεί τον φυγαδεύει. Στο κατόπι τους, ένας οργισμένος συνοριακός αστυνομικός έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους συλλάβει.



Πολυαναμενόμενη πρεμιέρα έρχεται για την επόμενη ταινία. Ένας ακόμη ήρωας της Marvel είναι ο...

Black Panther

 T'Challa,  μετά το θάνατο του πατέρα του είναι ο καινούργιος νομοθέτης του ανεπτυγμένου βασιλείου της Wakanda, πρέπει να υπερασπιστεί τη γη του από εχθρούς εκτός και εντός της ίδιας του της χώρας.  Σε σκηνοθεσία Ryan Coogler και με πρωταγωνιστές τους  Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Martin Freeman, Angela Bassett, Forest Whitaker.



Για το τέλος αφήσαμε το αγαπημένο μας Animation. Μια μεταμόρφωση που βάζει σε μπελάδες περιγράφει  η ιστορία με τίτλο: 

Το Γατοξόρκι (Lino) 

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του. 


Καλή διασκέδαση με όποια ταινία και επιλέξετε! 

Κείμενο ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ