ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 08/02


Κάθε Πέμπτη έχουμε πρεμιέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας. Πολλές και διαφορετικού είδους οι ταινίες αυτής της εβδομάδας. Κάποιες θα μας συγκινήσουν λίγο παραπάνω, κάποιες άλλες θα μας κρατήσουν σε αγωνία. Μερικές θα υμνήσουν τον έρωτα και θα μας μεταφέρουν σε ένα άλλο λίγο πιο ερωτικό σκηνικό. Όλες όμως μας υπόσχονται όμορφες κινηματογραφικές βραδιές. Ακολουθείστε μας και μάθετε ποιες είναι οι ταινίες που έρχονται να μας συνεπάρουν...

Η πλέον γνωστή σε όλη μας ιστορία που μεταφέρθηκε στους κινηματογράφους ολοκληρώνεται κρατώντας το κοινό σε αγωνία. 

Fifty Shades Freed - Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση

Με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους. 


Ένα δράμα ύμνος στους ομοφυλόφιλους έρχεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Έχοντας τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ μας παρουσιάζει μια άλλη πλευρά των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από μία συγκινητική ιστορία.

Να με φωνάζεις με το όνομά σου 

Ο δεκαεπτάχρονος Elio (Timothée Chalamet) περνά ένα τεμπέλικο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Την ηρεμία καταλύει ο ερχομός ενός ψηλού, μαυρισμένου Αμερικάνου, του Oliver (Armie Hammer), ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Elio (Michael Stuhlbarg) στην έρευνά του. Στην αρχή ο Elio αντιμετωπίζει το νεοφερμένο επιφυλακτικά και, παρόλο που ψάχνει αφορμές για να περάσει χρόνο με τον Oliver, του φέρεται με υπεροψία. Παιδί διανοούμενων ακαδημαϊκών, ο Elio κοροϊδεύει την αμερικάνικη αργκό του Oliver. Οι μεταξύ τους λεκτικές κονταρομαχίες αποκτούν ρομαντική χροιά, και σύντομα ο Elio και ο Oliver γίνονται αχώριστοι. Παρόλο που κάποια στιγμή ο Oliver πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική, αυτή είναι η πρώτη αγάπη του Elio, και θα μείνει στην καρδιά και στο μυαλό του για πάντα. 



Η επόμενη ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Έχει βραβευθεί με το βραβείο Fopresci-Un Certain Regard στο φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία μας μεταφέρει στους πρόποδες του Καυκάσου στη Ρωσια και συγκεκριμένα στο Νάλτσικ το 1998.


Οι δικοί μου άνθρωποι

Η 24χρονη Ιλάνα εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της. Ένα απόγευμα, έχουν μαζευτεί οικογένεια και φίλοι για να γιορτάσουν τον αρραβώνα του μικρού της αδερφού, Ντέιβιντ.  Το ίδιο βράδυ το νεαρό ζευγάρι χάνεται και φτάνει στην πόρτα της οικογένειας ένα σημείωμα για λύτρα. Σ’ αυτή την κλειστή κοινότητα Εβραίων, η ανάμειξη της αστυνομίας είναι εκτός συζήτησης. Πως θα συγκεντρώσει η οικογένεια τα χρήματα για να σωθεί ο Ντέιβιντ;



Βικτωριανό Λονδίνο του 1880, μια σειρά από φόνων αναστατώνει την τοπική κοινωνία. Ένας κατά συρροή δολοφόνος και ένας Επιθεωρητής που καλείται να λύσει το μυστήριο. 

Ημερολόγιο Φόνων

Ο Επιθεωρητής Τζον Κιλντέαρ (Μπιλ Νάι) αναλαμβάνει την υπόθεση του Γκόλεμ του Λάιμχαουζ - ενός αδυσώπητου κατά συρροή δολοφόνου που σκοτώνει αθώους, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, ανθρώπους, αφήνοντας πίσω του πτώματα τόσο παραμορφωμένα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν – πάντα όμως με την διακριτική του υπογραφή..από αίμα. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, όλοι είναι ύποπτοι και ο καθένας τους έχει από ένα κρυμμένο μυστικό.



Ντοκιμαντέρ από τον ακτιβιστή Ai Wei Wei συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας το 2017. Μοναδική περιγραφή του αγώνα που έκανα πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι για να σωθούν από τη δίνη του πολέμου. 

Ανθρώπινη ροή

Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί με τη βία από τα σπίτια τους, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα επικό ταξίδι από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Ai Wei Wei. Γυρισμένο σε 23 χώρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Αφγανιστάν, τη Τουρκία ως το Μεξικό, η ροή ενός κύματος ανθρώπων που κινούνται συνεχώς προς αναζήτηση δικαιοσύνης, καταφύγιου και πατρίδας.



Εύχομαι απολαυστικές  κινηματογραφικές βραδιές! 

Κείμενο ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ