ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 01/03



Καλό Μήνα!! Ο Τρίτος μήνας της χρονιάς μόλις ξεκίνησε και μαζί του έρχονται πολλές, ενδιαφέρουσες πρώτες προβολές ταινιών. Μερικές από αυτές θα σας κρατήσουν σε αγωνία και με κομμένη την ανάσα. Άλλες θα σας συγκινήσουν και κάποιες θα σας δείξουν μία διαφορετική οπτική γωνία. Ακολουθείστε μας για να δούμε αναλυτικά μαζί ποιες είναι οι νέες ταινίες αυτής της Πέμπτης. 

Η πρώτη μας ταινία οδεύει ολοταχώς για Όσκαρ με πέντε υποψηφιότητες. Έχοντας κερδίσει Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία Μιούζικαλ/Κωμωδία και Α' Γυναικείου Ρόλου είναι η ταινία με τίτλο: 

Lady Bird

Η ιστορία ενηλικίωσης που σκηνοθέτησε η Γκρέτα Γκέργουικ με φόντο το Σακραμέντο του 2002  ξετυλίγει τη δύσκολη εφηβεία της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον (στο ρόλο η Σάρσι Ρόναν), την εκρηκτική σχέση αγάπης -μίσους με τη νοσοκόμα μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της καθώς και την καθημερινότητά της στο σχολείο, και βέβαια τις εφηβικές ανασφάλειες και τους έρωτες αυτής της ηλικίας.



Με πολύ καλές ερμηνείες και ένα ανατρεπτικό σενάριο έρχεται η επόμενη ταινία για να μας καθηλώσει. Σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς και με πρωταγωνιστές τους Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έτζερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη –Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ μας μεταφέρει στο κλίμα της κατασκοπίας από τα μάτια μίας γυναίκας. 

Red Sparrow - Το Κόκκινο Σπουργίτι 

Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια. Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία. Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.


Για τους λάτρης των γαλλικών ταινιών η επόμενη ταινία είναι ένα παράδειγμα που εκπέμπει το συναίσθημα της ανθρωπιάς αλλά και της οικογενειακής "αγάπης". Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν επιστρέφει με μια ταινία οικογενειακής επανένωσης εμπνευσμένη από τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχωφ υποψήφια για το Χρυσό Λέοντα Φεστιβάλ Βενετίας. 

Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα

Πλάι σε μια μικρή ακτή κοντά στη Μασσαλία βρίσκεται ένα σπίτι που ανήκει σε έναν ηλικιωμένο άντρα. Τα τρία του παιδιά έχουν μαζευτεί στο πλευρό του για τις τελευταίες του μέρες: η Άντζελα, μια ηθοποιός που ζει στο Παρίσι, ο Ζόζεφ, που έχει ερωτευτεί μια γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια και ο Αρμάν, ο μόνος που έχει μείνει πίσω και λειτουργεί το μικρό οικογενειακό εστιατόριο. Είναι η ώρα για όλους τους να αναμετρηθούν με όσα έχουν κληρονομήσει από τα ιδανικά του πατέρα τους. Η άφιξη σε μια κοντινή παραλία μιας ομάδας προσφύγων θα αναταράξει αυτές τις στιγμές περισυλλογής.



Aπό τον βραβευμένο σκηνοθέτη της ταινίας "Μέλι" Σεμίχ Καπλάνογλου. Με τον υπέροχο πρωταγωνιστή της ταινίας "Απέραντο γαλάζιο" Ζαν Μαρκ Μπαρ, στον πιο δυνατό ρόλο της καριέρας του. Έχει αποσπάσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Τόκυο.  Με επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σεράγεβο και στο φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Σπόρος

Ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου η τροφή έχει εξαφανιστεί και ο κόσμος κυβερνάται από ιδιωτικές εταιρείες, ένας καθηγητής γενετικής και ένας επιστήμονας καταλήγουν σε μια απαγορευμένη περιοχή που ονομάζεται Νεκρή Γη προς αναζήτηση νέων σπόρων.



Ένα ντοκυμαντέρ με άρωμα γυναίκας που ξεκινά έχοντας αφετηρία την πόλη της Θεσσαλονίκης. 

StringLESS

Πέντε γυναίκες, μια α καπέλα φωνητική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Προσπαθώντας να επιβιώσει στη μέση της ελληνικής κρίσης, δημιουργώντας όμορφη & εναλλακτική μουσική με γυναικεία ταυτότητα. Μπορούν να το κάνουν;



Σας ευχόμαστε καλές κινηματογραφικές βραδιές!