ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΝΑ ΡΑΠΗ


Το Θέατρο Τ διοργανώνει:

Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 
με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη

Λόγω περιορισμένων θέσεων, 
δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή εδώ: https://goo.gl/gZuWq7

Το Θέατρο Τ έχει τη χαρά να φιλοξενεί τη συγγραφέα Νίνα Ράπη στο πρώτο σεμινάριο για το 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018 (15:00 – 20:00) στο Grey Studio. 

Από την έμπνευση, στην πράξη

Πως μεταποιείται το βίωμα σε τέχνη;
Πως γίνεται το προσωπικό, διαχρονικό; 
Τι ιδέες, πρόσωπα και καταστάσεις σάς απασχολούν και θέλετε να εξερευνήσετε δημιουργικά;

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι, που είναι ανοιχτό σε όλες και όλους, θα δοκιμάσουμε διάφορες πηγές έμπνευσης - από τυχαία αντικείμενα, συλλογικές εμπειρίες, όνειρα, μνήμη - και θα ασκηθούμε σε μεθόδους υλοποίησης του νέου υλικού, όπως δομή, χαρακτήρες, ρυθμός και ύφος, σε πεζό ή θεατρικό λόγο, ανάλογα με την κλίση των συμμετεχόντων. Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από την απελευθέρωση της προσωπικής μας φαντασίας, να παράγουμε κείμενα που επικοινωνούν αποτελεσματικά με τον έξω κόσμο.

Η Νίνα Ράπη

Γράφει θεατρικά και διηγήματα. 

Στα θεατρικά της συγκαταλέγονται τα: Angelstate, Άγριες Νότες / Wild Beats, Kiss the Shadow, Reasonsto Hide, Edgewise / Ακροβασία, Lovers, Dreamhouse, Dance of Guns, Ithaka, καθώς και πολλά μονόπρακτα. 

Έργα της έχουν βραβευτεί ή διακριθεί και όλα έχουν ανεβεί/παρουσιαστεί σε χώρους όπως: Southbank Centre (London Literature Festival), Soho Theatre Studio, Lyric Theatre Studio, ICA, Riverside Studios, Gielgud Theatre (West End Shorts Festival) {Λονδίνο}. Εθνικό θέατρο, Θέατρο Τέχνης (Φεστιβάλ Αναλογίων), Θέατρο Εμπρός (Queer Φεστιβάλ), Αγγέλων Βήμα (Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου), Θέατρο Μπίπ {Ελλάδα}. BITS Festival, Πιράνι, Ινδία (πρώτο βραβείο), 10Χ10 Φεστιβάλ, EstacaZeroTeatro, Πορτογαλία. 

Το 2017 κυκλοφόρησε στο Λονδίνο ο συλλογικός τόμος The OberonAnthology of Contemporary Greek Plays, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το έργο της Angelstate. 

Το 2016 ήταν η επίσημη καλεσμένη συγγραφέας στο φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

To 2015 ανέβηκε για δεύτερη χρονιά το έργο της Άγριες Νότες και το Angelstate παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης, στο Φεστιβάλ Αναλογίων. 

Το 2014 κυκλοφόρησε η τελευταία της συλλογή διηγημάτων Κατάσταση Φούγκας από τις εκδόσεις Κέδρος. Τον ίδιο χρόνο, το λιμπρέτο της Raven ανέβηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 

Δίδαξε Δημιουργική / Θεατρική Γραφή στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich για πολλά χρόνια. Διετέλεσε επίσης Ιδρύτρια και Αρχισυντάκρια του πρωτοποριακού περιοδικού Brand Literary Magazine.

Χρήσιμες πληροφορίες 

Ημέρες & ώρες εργαστηρίου: 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, 15:00 – 20:00
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Grey Studio, Λεωνίδα Ιασωνίδου 11, 546 35, Θεσσαλονίκη
Κόστος συμμετοχής: 90€ (45€ προκαταβολή έως και τις 19/1 και εξόφληση την πρώτη μέρα του σεμιναρίου)

Προσφορά earlybird: 80€ για εξόφληση έως και 19/1
Φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/gZuWq7
Facebook event: https://goo.gl/3rnu2j
Περισσότερα: 2310 854 333 και info@theatrot.gr