Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 'ΕΝ ΘΕΑΤΡΩ' - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 'ΕΝ ΘΕΑΤΡΩ'

Share This

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ
Στο Θεατρικό Σαλόνι Της
τη Θεατρική Ομάδα «ΕΝ ΘΕΑΤΡΩ»
 στην παράσταση 

Επικήδειος & Πανηγυρικός 
Δύο υπέροχοι θεατρικοί μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Παρασκευή 19 & 26 Ιανουαρίου - 2 & 9 Φεβρουαρίου 

και

Το Ξύπνημα 
των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε
Παρασκευή 19 & 26 Ιανουαρίου

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ο Επικήδειος και ο Πανηγυρικός του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου, αποτελούν δύο μονολόγους που ο θεατής είναι σχεδόν αδύνατον να μην διασκεδάσει με τους ήρωές τους. Δύο θεατρικοί μονόλογοι που προσφέρονται απλόχερα, με τη συγγραφική τους δυναμική, για ένα ρεσιτάλ ερμηνείας!

Στον Επικήδειο ένας συγγραφέας που-μόλις επιστρέφει στο σπίτι του από την κηδεία ενός μετριότατου, κατά τη γνώμη του, συναδέλφου-τηλεφωνεί σε έναν φίλο του, κορυφαίο συγγραφέα ο οποίος ασθενεί, ξετυλίγοντας το κουβάρι της απίστευτης ματαιοδοξίας του ανθρώπου. Θα μπορούσε ο Επικήδειος να χαρακτηριστεί ως μακάβρια κωμωδία αλλά είναι τέτοιος ο τρόπος που ο ήρωας του έργου απευθύνεται στον άρρωστο φίλο του που ο θεατής κινδυνεύει να τον συμπαθήσει για τη νοσηρή ή ευρηματική του διαολιά. Η υστεροφημία και ο εγωισμός του τον οδηγούν σε παρανοϊκά μονοπάτια της σκέψης. Είναι τρελός; Είναι η φύση του ανθρώπου που επιζητά με κάθε τρόπο την αναγνώριση; Είναι ο κρυμμένος μας εαυτός σ’ αυτόν που πολλές φορές λέμε τα πιο απίστευτα πράγματα; Ο θεατής θα διαλέξει! 

Στον Πανηγυρικό ένας Δήμαρχος σε κάποια επαρχιακή πόλη, όχι εκλεγμένος, αλλά δοτός κατά τη διάρκεια της χούντας και την ημέρα που αποφασίζει ενώπιον των αρχών να τιμήσει τον ευεργέτη της περιοχής του, για την ίδρυση του κονσερβοποιείου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΡΝΟΣ Ε.Π.Ε.», όλα του έρχονται ανάποδα. Είναι η πιο σημαντική ίσως στιγμή της ζωής του παρουσία του σεβασμιοτάτου, του εξοχοτάτου, και λοιπών ...οτάτων δυνάμεων, αλλά ο ευέξαπτος χαρακτήρας του τον οδηγεί, αφού τα βάζει με νεκρούς και ζώντες, στο δρόμο ενός βατερλό αυτογελοιοποίησης. 

Στο Ξύπνημα, μια γυναίκα - σύζυγος - μητέρα και εργαζόμενη, ξυπνά ταραγμένη από έναν εφιάλτη που οφείλεται στον εργασιακό χώρο και την υπερένταση της δουλειάς της. Στην προσπάθειά της να ετοιμαστεί εγκαίρως για να πάει στο εργοστάσιο, ως μια ακόμα Μαίρη Παναγιωταρά του γνωστού τραγουδιού, περιγράφει διακωμωδώντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται κάθε εργαζόμενη γυναίκα, στα γρανάζια και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας! Καλή διασκέδαση!!

                                                                              Θεόφιλος Λάλος 
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Μουσική επιμέλεια: Ντίνα Ντισλή

Ερμηνεύουν:
Τον Επικήδειο και τον Πανηγυρικό ο Θεόφιλος Λάλος

Το Ξύπνημα η Δέσποινα Μπισχινιώτη.

Προσέλευση: 20.45-21.00  Παράσταση: 21.15  
Διάρκεια: 90΄ (με ένα διάλειμμα)

Τιμή Εισιτηρίου: 10€ (με ποτό)  Φοιτ/κό-Ανέργων: 7€

Ολύμπου 88 (Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά)-Θεσσαλονίκη
Τηλ/να κρατήσεων: 2310 285 452 - 2310 272 909 - 697 419 5079

politeiatheatrou@gmail.com
Facebook:ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (Σελίδα & Ομάδα) 

Θεόφιλος Λάλος 

Σκηνοθέτης, ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Κρανιά Ελασσόνας. Το «μικρόβιο» του θεάτρου εμφανίζεται το 1981. Ασχολείται με τη διδασκαλία θεάτρου και τη σκηνοθεσία πάνω από 30 χρόνια. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός, με πολλούς θιάσους της Θεσσαλονίκης: «Αλφαβητάρι», Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Παράγκα», Δημοτικό Θέατρο Συκεών, «Θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης», «Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη», Εταιρεία Θεάτρου «Μαίωτρον», «Παράθλαση», «Νέμεση», «Ουτοπία» καθώς και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Ίδρυσε την εταιρεία θεάτρου «Κλαυσίγελως» της οποίας έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς συμμετέχοντας σε πάνω από 60 θεατρικά έργα πρωταγωνιστώντας στα περισσότερα από αυτά. Τα τελευταία 22 χρόνια έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου στο Δήμο Θέρμης. Έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί περισσότερες από 150 παραστάσεις και εκδηλώσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια εκδίδει τον Πολιτιστικό Οδηγό Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Εντέχνως». 

Pages