ΚΘΒΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΚΘΒΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Share This

Συνάντηση της Διοίκησης και Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ με την Προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη συνάντηση της Προϊσταμένης του Γραφείου κ. Κατερίνας Νοτοπούλου με τη Διοίκηση και Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στην οποία παρέστησαν ο Προέδρος ΔΣ, κ. Άρης Στυλιανού, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, κ. Γιάννης Αναστασάκης, o Aντιπρόεδρος ΔΣ κ. Δημοσθένης Δώδος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΘΒΕ Πάσης Φύσεως Προσωπικού.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, έγινε απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, ο οποίος ήταν θετικός,τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2016, η προσέλευση του κοινού αυξήθηκε κατά 49%, σε σχέση με το 2015, τα έσοδα των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 35%ενώ η αύξηση και στα δύο μεγέθη συνεχίστηκε και το 2017. Παράλληλα, σημειώθηκε η επιτυχημένη προσπάθεια της ορθής οικονομικής διαχείρισης του θεάτρου που οδήγησε στη σημαντική μείωση του χρέους από τον Αύγουστο του 2015, που ανέλαβε η νέα Διοίκηση και Διεύθυνση. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΘΒΕ αναφέρθηκε στη σημασία της οικονομικής και ηθικής στήριξης αλλά καιστο έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει η πολιτεία για την Κρατική Σκηνή της Θεσσαλονίκης.Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από αίτημά του, χορηγήθηκε στο ΚΘΒΕ, ως έκτακτη επιχορήγηση, το ποσό των  500.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τον Δεκέμβριο, μετά από κυβερνητική σύσκεψη, δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών που αφορούν σωρεία παλιών χρεών και πρόσφατα με 2.000.000 ευρώ, ώστε να αποπληρωθούν στο σύνολό τους τα χρέη της τελευταίας 15ετίας προς το ΙΚΑ. 

Η εξαιρετική δουλειά της Διοίκησης και Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ αποτέλεσε κεντρικό θέμα της συνάντησης, με τα στοιχεία του 2017 να επιβεβαιώνουν την συνέχιση της αναδιοργάνωσης και οικονομικής ευταξίας του θεάτρου για το 2018. 

Επιπλέον, πέρα από το πολύπλευρο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο τονίστηκε και η κοινωνική προσφορά του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η οποία αναδείχθηκε με μια σειρά από δράσεις, όπως η εφαρμογή μειωμένης τιμολογιακής πολιτικής, με δωρεάν είσοδο για ανέργους αλλά και, πρώτη φορά φέτος, για ΑμΕΑ καθώς και η πραγματοποίηση πολλών παραστάσεων, δράσεων και εργαστηρίων σε παιδιατρικές κλινικές, φυλακές και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Pages