ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΑΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥΛΗ


Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ

Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι
του Τάσου Ιωαννίδη

5ος ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

στο Θέατρο Σοφούλη

09 Δεκεμβρίου 2017 – 07 Ιανουαρίου 2018

"Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ" είναι μια παράσταση που αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στο Θέατρο Σοφούλη. Το πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών «Λάχανα και χάχανα» και του ομωνύμου παιδικού μιούζικαλ θα παρουσιαστεί και φέτος με ανανεωμένο cast και πολλές εκπλήξεις. Γιατί Χριστούγενα χωρίς "Το Καρύδι" δεν γίνονται! 

Πρεμιέρα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 18.15.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια παράσταση που βασίζεται σε ένα παραμύθι που ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει αυθόρμητα, ένα βράδυ στην μικρή του κόρη την Ερμιόνη, όταν αυτή ήταν τεσσάρων ετών. Το παραμύθι διανθίστηκε από τους στίχους του Κώστα Κολοβού που με τη σειρά τους συνταιριάστηκαν με τις μουσικές του Τάσου Ιωαννίδη για να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ρυθμό, μελωδία και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χαράς!

Ο Καρύδας, ένα καρύδι στο πιο ψηλό κλωνάρι της Καρυδιάς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που είναι παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι. Η εμφάνιση όμως ενός πεινασμένου Άσπρου Σκώληκα στην ράχη του, που έχει πρόθεση να διεισδύσει στον φλοιό του και να φτάσει την καρυδόψιχά του, έκανε την «καρυδοψυχούλα» του να φυλλορροεί και το όνειρό του, όνειρο... «Φθινοπωρινής Νυκτός». Ώσπου να εκπληρώσει την μεγάλη του επιθυμία, το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, αγωνία, αλλά και συγκομιδή εμπειριών και μαθημάτων ζωής.

Ο φίλος του ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος ο Σπουργίτης, ο Δρυοκολάπτης ο Τρυπάς και η μαμά Καρύδω, όλοι, προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά του. Θα καταφέρει άραγε να εκπληρώσει την επιθυμία του ο Καρύδας;

Ένα ευαίσθητο Μουσικό Παραμύθι με συγκινητικές στιγμές που αγγίζει με απλότητα και πρωτοτυπία την έννοια του κύκλου της ζωής, των ανθρώπινων αξιών, την έννοια της αγάπης που ενσαρκώνεται στην γέννηση του Θείου Βρέφους.

Πέντε ηθοποιοί/τραγουδιστές/χορευτές με ευφάνταστα κοστούμια και βιντεοπροβολές, θα σας ταξιδέψουν στους ρυθμούς και τις μελωδίες του Τάσου Ιωαννίδη σε ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ κυκλοφορεί και σε βιβλίο με CD στην σειρά «Τα Παραμύθια του Μπαμπά».

Συντελεστές

Κείμενα – μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Στίχοι: Κώστας Κολοβός
Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου
Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης
Σκηνογραφία-video art: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Ειδικές κατασκευές-μάσκες: Ελίνα Ευταξία

Φιλική συμμετοχή: Παλμύρα Δημητρακοπούλου, Δημήτρης Δάγκαλης, Γιάννης Τσότσος, Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ελένη Χρυσομάλλη

Ακούγεται η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και στο τραγούδι της κ. Καρύδως η φωνή της Άννας Λινάρδου.

Παραστάσεις από 09/12
Κάθε Σάββατο στις 6.15μμ

Επιπλέον παραστάσεις στις γιορτές:

Κυριακή 17/12 στις 11.30πμ
Δευτέρα 25/12 στις 6.00μμ
Τρίτη 26/12 στις 6.00μμ
Σάββατο 30/12 στις 6.00μμ
Δευτέρα 1/1 στις 6.00μμ
Τρίτη 2/1 στις 6.00μμ
Σάββατο 6/1 στις 6.00μμ
Κυριακή 7/1 στις 11.30πμ 

Γενική είσοδος 8€


«ΚΑΛΟΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ»

Η «Alte Fablon» παρουσιάζει το έργο «ΚΑΛΟΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ»  του Δημήτρη Μπογδάνου από 03 Δεκεμβρίου 2017 έως 07 Ιανουαρίου 2018

Παραστάσεις 10 – 17 – 24 – 26  Δεκεμβρίου και 02 - 07 Ιανουαρίου στις 17:00 στο Θέατρο Αυλαία

Η παράσταση

Ζουν ανάμεσά μας! Εξυπνάκηδες, πονηρούληδες, πλακατζήδες, σκανταλιάρηδες!

 Oι γνωστοί σε όλους, …..καλοικάντζαροι. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί κακοι-κάντζαροι. 
Ζουν και αυτοί ανάμεσά μας, αλλά ευτυχώς για λίγες μόνο μέρες το χρόνο. 

Τα κακά παιδιά που κάνουν τις πιο απίστευτες σκανταλιές και είναι έτοιμοι να σας τρελάνουν με τις αταξίες τους! Όλοι μαζί αφήνουν τη σπηλιά τους τα Χριστούγεννα, έρχονται στον επάνω κόσμο και καλοπερνούν πειράζοντας τους ανθρώπους και μετά επιστρέφουν πάλι στο λημέρι τους. 

Αυτή τη φορά όμως κάτι πάει στραβά και οι άνθρωποι βρίσκουν τη σπηλιά τους!!!

 Άραγε θα τα καταφέρουν να τους ξεφύγουν;;;

Οι απορίες  θα σας απαντηθούν όλες  στο θέατρο Αυλαία από τις 3 Δεκέμβρη ….

« ΚΑΛΟΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ» 
Κείμενο: Δημήτρης Μπογδάνος

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τσάκου 
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Σταυράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης
Κίνηση-Χορογραφίες: Δήμητρα Μαυρογένη 
Πρωτότυπη Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης 
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Επιμέλεια εντύπων: Lacrimosa Desing - Παπαδόπουλος Γεώργιος
Οργάνωση Παραγωγής – Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης 
Παραγωγή:  «Alte Fablon» 
Παίζουν: Λαμπρινός Καμπούρης, Ασπασία Μπατατόλη, Σάββας Τραπεζάνογλου, Δέσποινα Τσαχουρίδου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
03 Κυριακή  – 10 Κυριακή  – 17 Κυριακή  – 24 Κυριακή – 26 Τρίτη  -  Δεκεμβρίου  
 02 Τρίτη  – 07 Κυριακή - Ιανουαρίου 

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
17:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
60 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
 8,00 ευρώ κανονικό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
IANOS (Αριστοτέλους 7) στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία 
Alte Fablon – Πολυχώρος Τέχνης -  Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ 
Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή)
Τ: 2310 237700
E: info@avlaiatheatre.gr 


Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων
Από 2/12 μέχρι 30/12 Κάθε Σάββατο στις 17.00 στο Θέατρο Αυλαία

Η ομάδα παιδικού θεάτρου ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’ παρουσιάζει τους ‘"Mπέμπηδες των Χριστουγέννων’’
της Λένας Πετροπούλου για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Αυλαία!

Λίγα λόγια 

‘’Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων’’ , διαβόητη συμμορία καλοσύνης, δρούν με μοναδικό σκοπό τους να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο και να εμπνεύσουν την καλοσύνη στους ανθρώπους!

Αυτά τα Χριστούγεννα αναλαμβάνουν και πάλι δράση! Όμως, η υπόθεση που πέφτει στα χέρια τους δεν είναι παιχνιδάκι!!! Η περίπτωση της άλλοτε κοσμαγάπητης λυρικής τραγουδίστριας Μαργαρίτας Σφιχτοφρύδη θα είναι γι’ αυτούς μια πρόκληση! Η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη έχει πάψει πια να τραγουδά, έχει να χαμογελάσει χρόνια, είναι δύστροπη, κακόκεφη, τσιγκούνα στα χρήματα και τα αισθήματα και απολύτως αγενής με όλους! Θα έλεγε κανείς πως είναι το αντί-πνεύμα των Χριστουγέννων!!! Κανείς δε γνωρίζει γιατί η άλλοτε γλυκιά Μαργαρίτα κατάντησε τώρα έτσι. Ούτε καν ο πιστός βοηθός της Σεσίλ Γκουρμέ, που πολύ ανησυχεί. Τα αίτια αυτής της μεταστροφής της καλύπτονται από μυστήριο. Είναι ώρα να επέμβουν, με τον ανατρεπτικό και ευφάνταστο τρόπο τους, οι ‘’Μπέμπηδες των Χριστουγέννων’’.

Θα καταφέρουν άραγε να λύσουν το μυστήριο και να μαλακώσουν την καρδιά της; Θα μπορέσουν να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη της; Θα ξανατραγουδήσει, άραγε, η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη;

Περιπέτεια, ανεξάντλητη δράση και εναλλαγές, οπερετικά μέρη για παιδιά, έξυπνα κοστούμια και χιουμοριστική διάθεση σε μια Χριστουγεννιάτικη κωμωδία με ζωντανό τραγούδι, που αφήνει το μήνυμα πως η καλοσύνη είναι ‘’μαγκιά’’!!!

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Xορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας
Σκηνικά-Κοστούμια: Άννα Γαλοπούλου, Γεώργιος Δερνίκας
Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Παραγωγή: Σκοινί-Κορδόνι / Novan Theater Group
Παίζουν: Μαρία Παπαγιαννάκη, Τάσος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνα Βουβαλούδη, Nατάσα Τσακιρίδου, Λένια Κοκκίνου
Διάρκεια παράστασης: 1.10’

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών έως…

Κάθε Σάββατο στις 17.00 από 2/12 - εως 30/12
Γενική είσοδος 8€

Πληροφορίες-Επικοινωνία: Τ 6936519383


Ο Βασιλιάς Μίδας

Η ομάδα LOTUSLAND παρουσιάζει στο Θέατρο Αυλαία την παιδική θεατρική παράσταση 
"Ο Βασιλιάς Μίδας"

Μόνο για μια παράσταση
Κυριακή 25/12 στις 12.00

Την άκρη της κλωστής θα βρεις, μέσα στον μύθο αν χαθείς...

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στα ομώνυμα παραμύθια ''Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσό άγγιγμα'' και ''Ο Μίδας και τα γαϊδουρινά αυτιά'' που περιλαμβάνονται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μια διαδραστική παράσταση μετά παιδιά να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκεια του έργου,προσφέροντας το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξή της. Ένας συνδυασμός των δύο παραμυθιών που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να προβληματιστούν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και πάνω από όλα να επιλέξουν τα ίδια, το τέλος της ιστορίας!

Μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον μαγευτικό κόσμο του χορού και του θεάτρου και ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα. Μια παράσταση ξεχωριστή, που ζωντανεύει κάθε στιγμή και κάθε φορά η κατάληξή της είναι διαφορετική!

Το έργο

Ο Βασιλιάς Μίδας, μια φορά σαν έτυχε, φιλοξένησε το γερο-Σιληνό που είχε χαθεί κι ο Θεός Διόνυσος για να τον ευχαριστήσει δέχτηκε να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία του.Ο κυριευμένος από απληστία βασιλιάς ζήτησε ότι αγγίζει χρυσάφι να γίνεται...κι έτσι κι έγινε, μα πλήρωσε ακριβά το τίμημα τη μέρα που την ίδια του την κόρη σε άγαλμα χρυσό μετέτρεψε μόλις στα χέρια του την κράτησε. 

Μετανιωμένος ζήτησε τη βοήθεια του Θεού υποσχόμενος ότι θα αλλάξει και θα σταματήσει να θωρεί πως η ευτυχία κρύβεται στο χρήμα. Ο Θεός τον λυπήθηκε και τον απάλλαξε από την κατάρα που κουβαλούσε. Κι αφού βασίλεψε πολύ καιρό κι όλοι είχαν να λένε τα καλύτερα για δαύτον, μια μέρα σαν έτυχε, βρέθηκε ανάμεσα σε άλλους δύο Θεούς, τονΠάνα και τον Απόλλωνα, κριτή τον χρήσανε να πει, ποιός από τους δυο παίζει μελωδία μαγική. Ο Μίδας χωρίς δεύτερη σκέψη είπε αυτό που πίστευε, πως ο Θεός ο Πάνας είναι εκείνος που το άκουσμα του σε μαγεύει. Εξοργισμένος ο Απόλλωνας με μιας του χαρίζει ένα ζευγάρι γαϊδουρινά αυτιά για τιμωρία που εκείνον δεν επέλεξε. Ο Βασιλιάς απελπισμένος και τρομαγμένος μην το μάθει ο κόσμος πως αντί γι' ανθρώπινα αυτιά έχει αυτιά γαϊδάρου, κρυβότανε ολημερίς μες το παλάτι. Μα αναπόφευκτα ένας άνθρωπος, αυτός που είχε για κουρέα το μαθαίνει...και παρόλο που τον ξορκίζει κουβέντα να μην πει, αυτός μυστικό να κρατήσει δεν μπορεί... Άραγε τι θα συμβεί μόλις η αλήθεια σ' όλο τον κόσμο μαθευτεί...;

Η Μούσα του Μύθου θα μας το διηγηθεί...ο Βασιλιάς μας μέσα σε πίνακα που έφτιαξε αυτή, έχει πια εγκλωβιστεί και μόνο με την βοήθεια των παιδιών μπορεί να ελευθερωθεί...ιστορία ξεκινάει μαγική που στο δικό σας χέρι είναι ποιό το τέλος και ποιά η αρχή...

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – επιμέλεια παραγωγής: Lotusland (Βασιλική Συρανίδου, Μπαγεώργος Ηλίας)
Σκηνικά-Κοστούμια: Francesco Infante
Σκηνογραφία: Δαμιανός Χυτήρης
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιαννακού Δάφνη (Daphne Gn)
Επικοινωνία: Ιωάννα Κουλοχέρη
Ηθοποιοί: Ιωσηφίδου Κίρκη,Τζίκα Ιωάννα,Τσιομίδης Κωνσταντίνος
Παραγωγή: lotusland

Ομάδα LOTUSLAND

Η νεοσύστατη ομάδα LOTUSLAND δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης τον τελευταίο χρόνο. Ιδρυτές της ομάδας είναι ο Ηλίας Μπαγεώργος και η Suki (Βασιλική Συρανίδου) οι οποίοι συνεργάζονται και δημιουργούν ένα δικό τους πρωτοποριακό θεατρικό σύμπαν στα πλαίσια του μαγικού ρεαλισμού και δουλεύουν τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα με βάση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνδυάζοντας κάθε μορφή τέχνης. Στην προσπάθεια τους αυτή πραγματοποιούν κάθε είδος παράσταση ή καλλιτεχνική εκδήλωση με σκοπό τον εμπλουτισμό της φαντασίας όλων των μικρών και μεγάλων παιδιών. 

Πληροφορίες

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Σάββατο 25 Δεκέμβρίου 12:00 

Διάρκεια: 60 λεπτά 

Τιμή εισιτηρίου για το κοινό 9€ 
Πρόπώληση 8 ευρώ εώς 20 δεκεμβρίου
Ειδικές τιμές για σχολεία-συλλόγους κ.α, κατόπιν συνεννοήσεως 

Κράτηση εισιτηρίων 

Για κρατήσεις εισιτηρίων παρακαλούμε καλέστε στο 2310 237700 
Ώρες Λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ. 
Πλατεία ΧΑΝΘ,(πλευρά Τσιμισκή) 
T: 2310 237700 
E: info@avlaiatheatre.gr