ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 21/12


Χριστούγεννα, με εορταστική διάθεση ερχόμαστε αυτή την εβδομάδα και εορταστικό κλίμα επικρατεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.  Πολλές επιλογές μας δίνονται με κωμωδίες, περιπέτειες, δράμα αλλά και τα πολύ αγαπημένα μας animation που έρχονται να μας διασκεδάσουν τις γιορτές. 

Ξεκινάμε με την πρώτη ταινία που μας μεταφέρει στην δεκαετία του 70'.

All the Money in the World | Όλα τα Λεφτά του Κόσμου

Μία αριστερών πεποιθήσεων παραστρατιωτική ομάδα στην Ιταλία, καταστρώνει ένα τεράστιο σχέδιο απαγωγής, στα ‘70s. Πρόκειται για την ιστορία της συστηματικής άρνησης ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της υφηλίου, Ζαν Πολ Γκετί, να πληρώσει λύτρα στους απαγωγείς του νεαρού εγγονού του σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ. 

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Σπύρου Παπαδόπουλου και του Φάνη Μουρατίδη κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως τη Τζαμάικα -το άπιαστο όνειρο που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.


Σε ρυθμούς Σουίνγκ μας προσκαλεί η επόμενη ταινία και μας φέρνει πιο κοντά στον Τζάνγκο Ράινχαρντ και μας παρουσιάζει τον:

Τζάνγκο ο Βασιλιάς του Σουίνγκ (DJANGO)

Η One from the Heart παρουσιάζει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σπουδαίου σεναριογράφου Ετιέν Κομάρ (Ενώπιον Θεού και Ανθρώπων). Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη μουσική του Τζάνγκο Ράινχαρντ, ενός από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και μαζί μια ματιά στην πιο σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης Ευρωπαϊκής ιστορίας. Με τον εκπληκτικό Ρεντά Κατέμπ και την μοναδική Σεσίλ ντε Φρανς Ταινία Έναρξης - Διαγωνιστικό Τμήμα-Φεστιβάλ Βερολίνου

Γεωργιανή σκηνοθέτιδα, με πολλά βραβεία έχει ως εφόδια η παρακάτω ταινία.

 DEDE 

"Μια αυστηρή, αδίστακτη και ποιητική ιστορία από τα βουνά του Καυκάσου ...” Η ταινία της Γεωργιανής σκηνοθέτιδας Mariam Khatchvani έχει προκαλέσει αίσθηση στον κινηματογραφικό κόσμο καθώς έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία και υποψηφιότητες σε παγκόσμια φεστιβάλ. Το τελευταίο που της απονεμήθηκε ήταν το "Grand prix du jury" το μεγαλύτερο βραβείο στο φεστιβάλ "Κινηματογραφικές Συναντήσεις των Καννών 2017" που αφορούσε έργα των οποίων το σενάριο επεξεργάζεται το ζήτημα της ελευθερίας. Λίγες μέρες πριν της απονεμήθηκε το "βραβείο πολιτιστικής διαφορετικότητας" υπό την αιγίδα της UNESCO στα "Awards Asia Pacific Screen 2017", όπως επίσης και το σημαντικό βραβείο "East of West Award" στο Karlovy Vary, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2017, δίνοντάς της την πρώτη της διεθνή αναγνώριση.

Υποψήφια για χρυσή σφαίρα καλύτερου Β' ΄ανδρικού ρόλου η ιστορία μιας εξάχρονος.

The Florida Project 

Η ιστορία της Μούνεϊ, μιας ατίθασης εξάχρονης και της παρέας της. Το καλοκαίρι τους είναι γεμάτο θαύματα, ζαβολιές και περιπέτειες, ενώ ταυτόχρονα οι ενήλικες γύρω τους έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.


Έχοντας ως θέμα το τρίτο Ράιχ και τους Ναζί, η ταινία με τίτλο:

Ο Στόχος The man with the iron heart

Η απόπειρα δολοφονίας του ναζί «Χασάπη της Πράγας» Ράινχαρντ Χέιντριχ. Στο αποκορύφωμα του τρίτου Ράιχ, δύο νεαροί στρατιώτες, ο Γιόζεφ Γκάμπσικ και ο Γιάν Κούμπις, έχουν ως αποστολή να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση «ανθρωποειδές», δηλαδή τη δολοφονία του αδίστακτου ναζί Ράινχαρντ Χάιντριχ, επικεφαλής των SS, της Γκεστάπο και πρωτοστάτη της «τελικής λύσης».

Στη συνέχεια έρχεται ο Φερδινάνδος ένας αξιαγάπητος ταύρος που θα διασκεδάσει με την ιστορία του τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά..

Φερδινάνδος

To «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένεια του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στην μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δε μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατα του. Από τα Blue Sky Studios και τον Κάρλος Σαλντάνια, τον σκηνοθέτη του «Ρίο», και εμπνευσμένο από το πολυαγαπημένο βιβλίο «The Story of Ferdinand» των Μονρό Λιφ και Ρόμπερτ Λόσον, το «Φερδινάνδος» είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων που σου ζεσταίνει την καρδιά.