ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 14/12


Είμαστε εδώ για την καθιερωμένη βόλτα μας στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα οι επιλογές αυξάνονται και σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες. Πολλές οι επιλογές και για αυτή την Πέμπτη Animation, επιστημονικής φαντασίας, ρομαντικές κομεντί αλλά και Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες. Εμείς παρουσιάζουμε τις επιλογές και εσείς αποφασίζεται ποιες θα σας κρατήσουν συντροφιά στις αίθουσες των κινηματογράφων. 

Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi
Οι περιπέτειες σε ένα γαλαξία πολύ μακριά συνεχίζονται. Έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα σε ένα μεγαλύτερο κόσμο στο «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει» η Ρέι συνεχίζει το επικό της ταξίδι με τους Φιν, Πο και Λουκ Σκάιγουοκερ στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας. Σκηνοθεσία Rian Johnson, παίζουν οι  Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill, Oscar Isaac, John Boyega. 



Η επόμενη πρότασή μας είναι ένα ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του Γιώργου Παντελεάκη

The Wonder Kid
Το παιδί θαύμα από την Ελλάδα κατά την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας,μας μυεί στο μοναδικό στυλ πυγμαχίας, το οποίο πατέρας και υιός έχουν δημιουργήσει.  Η ιστορία του Πυγμάχου Αλέξανδρου Τσανικίδη, στην πορεία ανάκαμψης, έπειτα από ένα σοβαρό τραυματισμό,με στόχο τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ΑΙΒΑ σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις του, σχετικά με την μνημειώδη απόφαση να ιδρύσει η ΑΙΒΑ, το δικό της επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλάζοντας το πυγμαχικό τοπίο για πάντα. Μια avant guard, jazz προσέγγιση σε ένα καινοτόμο και υψηλής αισθητικής ντοκιμαντέρ, με συνεχή δράση, ενσωματώνοντας οπτικά τους μουσικούς. Ένα δημιουργικό, εμμονικό, γεμάτο από δραματική ένταση δοκίμιο, γύρω από ένα θιασώτη αυτού του τόσο παρεξηγημένου Ολυμπιακού αθλήματος.

Κινέζικη παραγωγή η επόμενη ταινία και σε αρκετούς γνώριμους ήχους.

Δεν Είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ
Μια γυναίκα φόβητρο για τους άντρες! Ή αλλιώς μια καυστική και κωμική ιστορία γυρισμένη με πρωτοφανή εικαστική ματιά που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, αλλά και το Βραβείο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Για να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα που παρέχει το κράτος σε νιόπαντρα ζευγάρια, η Λι και ο σύζυγος της παίρνουν ψεύτικο διαζύγιο. Όταν όμως το διαζύγιο βγαίνει, ο άντρας της μετακομίζει στο διαμέρισμα με μια άλλη γυναίκα. Εξαπατημένη από τον πρώην άντρα της, η Λι τα βάζει με το σύστημα δικαιοσύνης. 

Άρωμα Κωνσταντινούπολης έρχεται η ταινία με τίτλο:

Πολυξένη
Ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών, υιοθετούν μια ορφανή ελληνοπούλα, απ’ τον “άγιο” τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γερατειά τους. Έτσι, το 1957, η 12 χρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά το μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ  αναγνωρίζοντας σ’ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια.  Και η ΠΟΛΥΞΕΝΗ –πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο “πανηγύρι της ματαιοδοξίας” ενός περιβάλλοντος αθλίων ανθρώπων.

Χρυσή Άρκτος Καλύτερης ταινίας, Διαγωνιστικό Τμήμα, 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου. 

Η Ψυχή και το Σώμα | On Body And Soul 
Μια αντισυμβατική ερωτική ιστορία. Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αν και διστακτικοί και φοβισμένοι από αυτήν την παράξενη σύμπτωση, αποφασίζουν να αναβιώσουν το όνειρό τους στο φως της ημέρας.

Δεν θα μπορούσε φυσικά  να λείπει από τις προτάσεις μας το Animation.

COCO
Δώστε στο σκύλο το κόκαλό του. Ο Δάντης, ο αναπάντεχος σταρ της νέας ταινίας της Disney•Pixar, «COCO», είναι ένας σκύλος Χόλο, το εθνικό σκυλί του Μεξικού. Σχεδόν άτριχος και με μερικά δόντια μείον, ο Δάντης δυσκολεύεται να κρατήσει τη γλώσσα του μέσα στο στόμα του. Είναι όμως ο αφοσιωμένος σύντροφος του Μιγκέλ, ενός επίδοξου μουσικού που θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του ήρωά του, Ερνέστο ντε λα Κρουζ.


Για το τέλος αφήσαμε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία, μεταγλωτισμένη στα ελληνικά και με πολύ πολύ χιούμορ.

Santa & Cie - Χριστούγεννα & ΣΙΑ
Η παραμονή Χριστουγέννων βρίσκεται προ των πυλών, όταν αρχίζει το χάος. Τα 92.000 ξωτικά του Άι Βασίλη ξαφνικά σωριάζονται στο έδαφος και αρρωσταίνουν. Όλα ταυτόχρονα! Το χτύπημα είναι μεγάλο. Τώρα ποιος θα φτιάξει τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου; Ο Άι Βασίλης δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να επισκεφτεί τη Γη μαζί με τους ταράνδους του, ώστε να ανακαλύψει μία λύση. Μόλις φτάνει εκεί, όμως, θα χρειαστεί βοήθεια για να σώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Και στα Ελληνικά με τη φωνή του Πάνου Μουζουράκη Σκηνοθεσία: Αλέν Σαμπά Ηθοποιοί: Αλέν Σαμπά, Οντρέϊ Τοτού, Πιο Μαρμάι, Γκολσιφτέ Φαραχανί.