ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (11-20/12/2017)


Όσο η πόλη μπαίνει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, τόσο περισσότερα είναι και τα μουσικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι, όμως, τα πιο ''σημαντικά'' για αυτό το δεκαήμερο;


Maplerun [GR] w/Hidden In The Basement [GR] & Morpheus Outcry


Με τρεις ευρωπαϊκές περιοδείες και συμμετοχές σε μεγάλα Φεστιβάλ στο ενεργητικό τους, οι Maplerun θα βρεθούν για ένα βράδυ στο Rover Bar μαζί με τους Hidden In The Basement και τους Morpheus Outcry για ένα δυναμικό live γεμάτο με μέταλ ήχους και επιρροές από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μέταλ σκηνής.

* Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 21:00, Rover Bar - Σαλαμίνος 6

Firewind, Rage, Mystic Prophecy, Nightrage


Μία συναυλία, που πολλοί ανέμεναν με ενθουσιασμό, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και στο χώρο του Eightball Club. Οι Firewind έτοιμοι να παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο με τίτλο ''Immortals'' ενώνονται με τους Rage, το γερμανικό συγκρότημα με τους 21 δίσκους στην καριέρα του, σε μία βραδιά με πλήρη setlists από νέα αλλά και αγαπημένα τραγούδια των οπαδών τους.

*Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 20:00, Eightball Club - Πίνδου

Απόστολος Ρίζος - ''Minimals''


Στον πολυχώρο ''Υπόγειο'' θα βρεθεί το ίδιο βράδυ ο Απόστολος Ρίζος σε μία συναυλία, που θα αναπολεί στιγμές από τα δεκαεφτά χρόνια μουσικής πορείας του. Μαζί του ο Θοδωρής Κουέλης, για να παρουσιάσουν μαζί ένα πρόγραμμα με μουσικές των: Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Νικολακοπούλου, Παπακωνσταντίνου κ.ά., όπου τα ίδια τα τραγούδια πρωταγωνιστούν αφήνοντας πίσω όρια και εμπόδια.

*Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 22:00, Πολυχώρος ''Υπόγειο'' - Μελενίκου 13

Gadjo Dilo


Έπειτα από την καλοκαιρινή τους περιοδεία, οι Gadjo Dilo επιστρέφουν ξανά στη Θεσσαλονίκη για να μας μυήσουν στο κόσμο του Manouche De Grec. Θέλοντας να μας παρουσιάσουν μία συνδυαστική και άκρως διασκεδαστική βραδιά με ελληνικά στοιχεία και αμερικανικά jazz standards θα βρίσκονται στο Block 33 και όλοι θα βρίσκονται εκεί.

*Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 21:00, Block 33 - 26ης Οκτωβρίου 15

Χαΐνηδες


Και την επόμενη βραδιά, όμως, στις 16 Δεκεμβρίου, το Block 33 φιλοξενεί μία μεγάλη συναυλία, αυτή των Χαΐνηδων. Το κρητικό συγκρότημα, που μαγεύει εδώ και δεκαετίες με τις μουσικές και τους στίχους του ετοίμασε ένα ξεχωριστό βράδυ, που βρίσκεται ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, με βάση την επικαιρότητα, το όραμα και την αλήθεια.

*Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 22:00, Block 33 - 26ης Οκτωβρίου 15

Kaleo 

Το ιρλανδικό συγκρότημα θα βρεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 16 του μήνα, για να μας ταξιδέψει με τις συνθέσεις του και να ερμηνεύσει τραγούδια, όπως τη μεγάλη τους επιτυχία ''Way Down We Go''. Για τη συναυλία ισχύουν τα εισιτήρια που προμηθεύτηκε το κοινό για το καλοκαιρινό live, ενώ το opening act έχει αναλάβει η πολύ ταλαντούχα Angelika Dusk.

*Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 22:00, Principal Club Theater - 26ης Οκτωβρίου 15