ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 07/12

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ούτε και τρεις... οχτώ νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου στη χώρα μας. Κωμωδίες, θρίλερ, κοινωνικές μέχρι και παιδικές με animation υπάρχει στο πρόγραμμα για να επιλέξει ο καθένας ανάλογα με την διάθεση και την προτίμησή του. Εμείς σας της παρουσιάζουμε και εσείς διαλέγετε... 

Πρώτη σας παρουσιάζουμε την ταινία με τίτλο...

Ο Θησαυρός
Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η - προσφάτως - χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου), μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της και προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης (Σπύρος Φωκάς). Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία (Φαίη Ξυλά), σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό.  Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.  Ο αγώνας δρόμου για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκινά, φέρνοντας στην επιφάνεια διάφορα κωμικοτραγικά και αισθηματικά γεγονότα που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην μικρή κοινότητα της περιοχής.


Στη συνέχεια έρχεται η "επανάσταση" των μαμάδων με Χριστουγεννιάτικο μοτίβο.

Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου

Η Έιμι, η Κάρλα και η Κίκι μπλέκονται σε νέες, όχι και τόσο χριστουγεννιάτικες περιπέτειες, όταν οι δικές τους μαμάδες αποφασίσουν να τις επισκεφτούν για τα Χριστούγεννα. Τρεις μαμάδες αποφασίζουν να «επαναστατήσουν» και να απολαύσουν τα Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της προετοιμασίας μιας οικογενειακής γιορτής, με χριστουγεννιάτικα δώρα και εορταστικούς στολισμούς. Τα πάντα όμως ανατρέπονται, όταν οι καταπιεστικές μαμάδες τους κάνουν την εμφάνισή τους.

Μετά τις κωμωδίες έρχεται η απόλυτη τρομακτική περιπέτεια.

Η ΖΟΥΓΚΛΑ ( JUNGLE)

Μία αληθινή τρομακτική ιστορία επιβίωσης, βασισμένη στο διεθνές Best-Seller του Yossi Ghinsberg. Τέσσερις ταξιδιώτες ξεκινούν ένα ταξίδι στη καρδιά του δάσους του Αμαζονίου. Όμως αυτό που ξεκινάει σαν μια ονειρεμένη περιπέτεια εξελίσσεται σε απόλυτο εφιάλτη.

Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στη Σοφία Κόκκαλη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη. 
Νήμα

Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση. 

Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες απόσπασε η ταινία...

Το Τετράγωνο

Ο ευφυής και ωραίος Christian (Claes Bang) είναι καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Διαζευγμένος και αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς. Η επόμενη έκθεση που επιμελείται, με τίτλο The Square, είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Αλλά καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη. Ο ίδιος ο Christian αντιδρά αλλόκοτα στην κλοπή του κινητού του και μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις. Σε παράλληλη δράση, η ομάδα δημοσίων σχέσεων του μουσείου έχει δημιουργήσει μια αναπάντεχη καμπάνια για το The Square. Η ανταπόκριση είναι υπερβολική και ο Christian, αλλά και το ίδιο το μουσείο, οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση.


Σε σκηνοθεσία του Γούντι Άλεν η επόμενη ταινία μας αφηγείται Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Wonder Wheel

Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι. Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.  

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ σίγουρα θα πάω να τη δω. Υποψήφιο για Oscar καλύτερου Animation

Εγώ, ο Κολοκυθάκης


Eίναι το πολύ ιδιαίτερο παρατσούκλι αυτού του 9χρονου αγοριού. Η ιστορία του είναι μοναδική, αλλά τα συναισθήματα που προκαλεί μας αγγίζουν όλους. Ο Κολοκυθάκης μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο από τον ευγενικό αστυνομικό, Ρέιμοντ. Παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του.


Για το τέλος..

Μήδεια

Ευριπίδης, Πιέρ-Πάολο Παζολίνι και Μαρία Κάλας συνθέτουν τη ταινία με τον τίτλο Μήδεια. Ο Ιάσωνας επιστρέφει από την αργοναυτική εκστρατεία κι είναι έτοιμος να παντρευτεί την Γλαύκη, κόρη του Κρέοντα, εγκαταλείποντας την σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, την Μήδεια, η οποία, εξοργισμένη, καταστρώνει ένα δόλιο σχέδιο εκδίκησης.

Καλές κινηματογραφικές βραδιές!