ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο 'ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ


ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος σκηνοθετεί Άντον Τσέχωφ…

Υπάρχουν δυο ειδών συγγραφείς καινοτόμοι: Εκείνοι που φέρνουν κάτι το καινούργιο. Το καινούργιο παλιώνει. Και υπάρχουν εκείνοι που φέρνουν κάτι το ανεπανάληπτο. Απ’ αυτούς ο Τσέχωφ. Άγγελος Τερζάκης

Το Άνεσις που τα τελευταία πέντε χρόνια σταθερά αποδεικνύει πως είναι θέατρο ρεπερτορίου αλλά και μεγάλων επιτυχιών, από τις 14 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, φέρνει στη σκηνή του τον παγκόσμια αναγνωρισμένο για τη δραματουργική του αξία, Θείο Βάνια του Άντον Τσέχωφ. Τη σκηνοθεσία, τη μετάφραση και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος ο οποίος επιστρέφει και με την ιδιότητα του ηθοποιού μετά από απουσία επτά ετών. Δίπλα του η Θάλεια Ματίκα και ο Βασίλης Μπισμπίκης.  


Λίγα λόγια για το έργο   

Η διαχείριση ενός οικογενειακού κτήματος, ιδιοκτησίας του γαμπρού του Βάνια για τον οποίο ο τελευταίος εργάζεται με πίστη και προσήλωση, αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται μια ιστορία για τα οράματα που διαψεύστηκαν, τις ιδέες που προδόθηκαν, τα πάθη που άδοξα σβήστηκαν και τις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται για να γκρεμιστούν, σε ένα συγκλονιστικά σύγχρονο σχόλιο για την «ατάραχη» ζωή της επαρχίας που αλλοτριώνει σε βάθος και καταρρακώνει ανθρώπους και συνειδήσεις. Οι ήρωες στο Θείο Βάνια, διαχρονικοί και δραματικά επίκαιροι, βιώνουν τη φθορά και την ήττα του χρόνου, υποταγμένοι σε μια καθημερινότητα που τους διαλύει. Είναι τραγικοί ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως έχουν ήδη χάσει και ανέλπιδα αναμένουν το τέλος. 

Such a pretty house, such a pretty garden
No alarms and no surprises (let me out of here)
No alarms and no surprises (let me out of here)
No alarms and no surprises please (let me out of here)
Radiohead, "No Surprises"

Πρεμιέρα 14 Νοεμβρίου


Η ταυτότητα της παράστασης   

Μετάφραση – Δραματουργική Επεξεργασία
Φωτισμοί-Μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος  
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας 
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη 
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου 
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς  

Παίζουν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Βασίλης Μπισμπίκης, Σοφία Πανάγου, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Δημήτρης Καπετανάκος, Μάνος Καζαμίας 


INFO

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 

Από τις 14 Νοεμβρίου 
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00   


ΤΙΜΕΣ  
17 ευρώ γενική είσοδος, 
14 ευρώ (φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και άνω των 65), 
10 ευρώ  (Κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ). 

Προσφορά προπώλησης μόνο μέσω Viva.gr με 10 ευρώ που θα ισχύει μέχρι και την παραμονή της πρεμιέρας (13-11-17) 

Προπώληση εισιτηρίων 

Στο ταμείο του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ. 2107488881-2, στο Viva.gr (τηλέφωνο κρατήσεων 11876), στο κατάστημα Viva (The Mall Athens) και στο VivaWallet Mobile App, στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, στα καταστήματα Media Markt και στο tickets.mediamarkt.gr, στα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο αθηνόραμα.gr και στο Viva kiosk Συντάγματος. 

Βρείτε αναλυτικά τα 300+ σημεία προπώλησης στο Viva:  www.vivapayments.com/el-gr/network 


Περισσότερα για το Άνεσις» SITE:  http://theatroanesis.gr/