ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ 6ο OPENHOUSE ΤΗΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙ


Το ΚΘΒΕ στο 6ο OPENHOUSE Thessaloniki

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά στο OPEN HOUSE 

Thessalonikiπου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 – 26 Νοεμβρίου, για 6η συνεχή χρονιά, με δωρεάν ξεναγήσεις σε δεκάδες κτήρια, δημόσια  και ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους πολιτισμού. 

Οι ξεναγήσεις του ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών. 

Δύο χώροι με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική αξία, από την ημερομηνία της κατασκευής τους. 

Έκπληξη θα περιμένει τους επισκέπτες της πρώτης ώρας στο Βασιλικό Θέατρο, που θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλο το παρασκήνιο αλλαγής των σκηνικώναπό την πρωινή παράσταση της παιδικής σκηνής «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, για τη βραδινή παράσταση «Ρώσικη Επανάσταση», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα γοητευτικό θέαμα εναλλαγών από μια εποχή σε μια άλλη, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Θέατρο κεκλεισμένων των θυρών. 

OPENHOUSE Thessaloniki 2017 

25 – 26 Νοεμβρίου στους χώρους του ΚΘΒΕ 

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Βασιλικό Θέατρο κατασκευάστηκε το 1940 από τον αρχιτέκτονα πολεοδόμο Κ. Δοξιάδη και ανακατασκευάστηκε το 1996 στη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Ωράριο:

KΥΡΙΑΚΗ 26/11 13:30-17:30

Δεν απαιτείται κράτηση
Διεύθυνση: Πλατεία Λευκού Πύργου

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ: ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το κτίριο βρίσκεται στο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σύγχρονη προσθήκη στο διατηρητέο μνημείο του Ιεροσπουδαστηρίου.

Ωράριο:

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11 11:00-15:00
KΥΡΙΑΚΗ 26/11 14:00-18:00

Δεν απαιτείται κράτηση

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Πρόσβαση: 18, 27, 34, 38, 54: στάση Στρατόπεδο Π. Μελά

Το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki έχει διευρυνθεί με πλήθος παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, που ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου, με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.openhousethessaloniki.gr/oht/