ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ, 30/11


Πολλές και διαφορετικού είδους οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες των ελληνικών κινηματογράφων αυτή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. Η ποικιλία μεγάλη για κάθε διαφορετικό γούστο. Δραματικές, κωμωδίες, κινούμενα σχέδια, θρίλερ το κάθε ένα σε διαφορετική εκδοχή. Για να δούμε τι θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες…

Η πρώτη μας ταινία είναι ελληνική και μάλιστα πολυβραβευμένη.

Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Ταινία της Ελίνας Ψύκου με τους Βάλερι Τσεπλάνοβα, Βίκτορ Καμούτ και τον Θανάση Παπαγεωργίου. Είναι μία συγκινητική ιστορία για την αέναη αναζήτηση της αγάπης και της αποδοχής σε έναν αυστηρά οριοθετημένο όσο και βίαια μεταβαλλόμενο κόσμο όπου η φαντασία μοιάζει το τελευταίο καταφύγιο. Έχει αποσπάσει βραβείο Καλύτερης Ταινίας  στο Φεστιβάλ Tribeca, βραβείο Καλύτερης Ταινίας CICAE στο Φεστιβάλ Σαράγεβο, Grand Prix στο Φεστιβάλ Eurasian Bridges Γιάλτα και έχει συμμετοχή σε περισσότερα από 20 διεθνή Φεστιβάλ.


Η επόμενη ταινία έρχεται να μας συνεπάρει στα μονοπάτια της σύγχρονης τέχνης με μια σειρά από εναλλαγές ρόλων. 

Μανιφέστο 
Μια Γερμανική παραγωγή διάρκειας 100’. Μπορούν τα εκθέματα ιστορικής τέχνης να ισχύουν για τη σύγχρονη κοινωνία; Μία ταινία - φόρος τιμής στις πιο ενθουσιώδεις καλλιτεχνικές δηλώσεις του 20ου αιώνα, από τους φουτουριστές, τους ντανταϊστές, στην Pop Art,  τον Lars von Trier και τον Jim Jarmusch, αυτή η σειρά αναπαραγώσεων - όλες εκτελούνται από την Κέιτ Μπλάνσετ –διερευνά τις επιδόσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις αυτών των δηλώσεων. Η Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμό, Ντανταϊσμό, Fluxus, Καταστασιασμό, Δόγμα 95 και άλλα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά μανιφέστα. Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο, μία ναρκομανή.

Δεν θα μπορούσε όμως να λείπουν οι δραματικές ταινίες που ακολουθούν…

ΛΑΙΔΗ ΜΑΚΜΠΕΘ | Lady Macbeth
Ένα Βρετανικό δράμα, 1865, η πρωταγωνίστρια να είναι παντρεμένη με έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άντρα, η νεαρή και όμορφη Κάθριν ζει μια καταπιεσμένη καθημερινότητα στην αγγλική εξοχή, με εκείνον και την σκληρή οικογένειά του. Μοναδική της απόδραση η σχέση της με έναν νεαρό εργάτη από το κτήμα του συζύγου της, που θα της δώσει δύναμη ώστε να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της.

Επόμενο έρχεται το πολεμικό δράμα με θέμα του των πόλεμο του Ιράκ. 

Thank You For Your Service
Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού. Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες. Σε σκηνοθεσία Τζέισον Χολ, με τους ηθοποιούς Μάιλς Τέλερ, Έιμι Σούμερ, Χάιλι Μπένετ, Σκοτ Χέιζ, Κίσα Κάστλ Χιούζ, Τζο Κόουλ. 


Το επόμενο κοινωνικό δράμα είναι του Κυριάκου Κατζουράκη 

Ussak
Σε μια χώρα που πάσχει, κάπου στο μέλλον, πρόσωπα βυθισμένα σε απάθεια και ψευδαισθήσεις, μέσα από συναντήσεις και άγριες συγκρούσεις, αφυπνίζονται και διεκδικούν μιαν άλλη ζωή. Η ταινία εκτυλίσσεται μετά από 2 – 3 δεκαετίες, σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου κυριαρχούν μελανοχίτωνες, ξένοι επενδυτές και δημοσιογράφοι προσκολλώμενοι της εξουσίας. Παρακολουθεί ετερόκλητους ανθρώπους, μια περιπλανώμενη περφόρμερ, ένα μυστηριώδες μικρό κορίτσι, έναν drag showman, έναν συνειδητό περιθωριακό, εκπροσώπους μιας ακαθόριστης εξουσίας, ομάδες αγροτών. Οι ιστορίες τους διασταυρώνονται και οι ζωές τους αλλάζουν. Μικροί θύλακες αντίστασης, αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, διαμορφώνοντας τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και, το σημαντικότερο, τα δικά τους ιδανικά, δίνοντας τις δικές τους μάχες. Μπορεί κανείς μέσα σε ακραίες συνθήκες να διεκδικήσει μια ολοκληρωμένη ζωή και όχι μόνο την επιβίωσή του; Μήπως αυτό είναι ουτοπία; Και τι σημαίνει ουτοπία; Σ' αυτό το τελευταίο η ταινία απαντάει. Λέγεται κάπου στο τέλος της αφήγησης: "Ο ουτοπιστής, φίλε, είναι ο απόλυτος υλιστής".

Με την επόμενη ταινία έρχεται να συγκινήσει, μια ιστορία που με διαφορετικές παραλλαγές και συνθήκες μπορούμε να ταυτιστούμε όλοι μας..

Όλα απ’ την Αρχή
Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Μπιλ Πόντερ (Τζ. Κ. Σίμονς) και ο 17χρονος γιος του Γουές, μετακομίζουν από την μικρή τους πόλη στην μεγαλούπολη, σε μια προσπάθεια να κάνουν μια νέα αρχή. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή, και να βρουν τρόπους να κλείσουν τις πληγές τους, θα γνωρίσουν δυο ξεχωριστές γυναίκες που θα τους βοηθήσουν να αγκαλιάσουν και πάλι την ζωή. Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κερτ Βέλκερ («Sweet November»), η είναι μια προσπάθεια εξερεύνησης της θλίψης, της μοναξιάς και της απόγνωσης μέσα από τα μάτια δυο ανδρών που έχασαν την σημαντικότερη γυναίκα της ζωής τους. 

Βέβαια για τους λάτρεις την κωμωδίας έχουμε την ακόλουθη ταινία.. 

Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς
Το σίκουελ της επιτυχημένης κωμωδίας ενισχύεται με τους Μελ Γκίμπσον και Τζον Λίθγκοου. Πάνω που ο Μπραντ και ο Ντάστι, ως πατριός και μπαμπάς αντίστοιχα, βρήκαν την χρυσή τομή ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά στις ζωές των παιδιών τους, οι πατεράδες τους καταφθάνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι ισορροπίες ανατρέπονται για ακόμη μια φορά… 

Τέλος σας αφήνουμε με τον αγαπημένο σε όλους μας Πάντινγκτον..

Πάντινγκτον 2
Ο Πάντινγκτον, ο πιο αγαπημένος αρκούδος στον κόσμο, επιστρέφει σε μία ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση ταινία. Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια, τους Μπράουν, στο Ουίνζντορ Γκάρντενς. Κι ενώ ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για την θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινάνε ένα απίστευτο περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.