ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΤΟ 'ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ' ΣΤΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ


Από Μηχανής Θέατρο

Άσμα Ασμάτων

Από τις 6 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου

Το Άσμα Ασμάτων, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Παγκόσμιας Γραμματείας, θα παρουσιάζεται από τις 6 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο, σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης μαζί με την Ομάδα Θεάτρου Τhe 3rd person theatre group. Σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου, από την βραβευμένη με την Ibsen Scholarship 2013 Ομάδα Θεάτρου «Τhe 3rd person theatre group».

Το Άσμα Ασμάτων, το πιο εξαίσιο ερωτικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ, που ορισμένοι μελετητές αποδίδουν στο βασιλιά Σολομώντα, έχει ως θέμα του, μέσα από την εκτύλιξη του ερωτικού δεσμού δύο ανθρώπων, την έκφραση και την πρόκληση του ερωτικού πόθου.

Το Άσμα Ασμάτων, γραμμένο αιώνες πριν, τοποθετεί τον έρωτα στην πρώτη θέση των ανθρώπινης εμπειρίας . Μιλά για την αγάπη η οποία είναι «κραταιά σαν θάνατος», για τον πόθο που είναι «σκληρός σαν τον Άδη· σπιθοβολά ολόγυρα με φλόγες της θεϊκής φωτιάς», για τον έρωτα σε υπερβολικό βαθμό, για το φως και το σκοτάδι.

Η παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το Άσμα Ασμάτων και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.

Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς
Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος
Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου
Κίνηση: Μαρία Φουντούλη
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης
Video: Βαγγέλης Κολότσιος
Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Ηθοποιοί:
Ελένη Ζαραφίδου
Αουλόνα Λούπα
Ιωάννα Μάντζαρη
Νίκος Νικολαΐδης
Χρήστος Τσαβλίδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Ημέρες παραστάσεων: Από τις 6 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου
Χώρος: Από Μηχανής Θέατρο
Διεύθυνση: Ακαδήμου 13, 10436 Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0523 1131