Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Share This


Θέατρο Αυλαία

"Η Σολομώντεια λύση"

Σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου

Πρεμιέρα 16 Σεπτεμβρίου 2016 

Μετά την περσινή της επιτυχία, η παράσταση για παιδιά, "Η Σολομώντεια λύση", συνεχίζεται και παρουσιάζεται, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. 

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο Σοφούλη κατά τις σεζόν 2000-2001, 2009-2010, στην Αθήνα τη σεζόν   2010-2011 και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς τη σεζόν 2016-2017, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Φέτος συνεχίζει το ταξίδι της και παρουσιάζεται στο  Θέατρο Αυλαία.

Bασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου  μ.Χ.αι, ‘’ο κύκλος με την κιμωλία’’ απ’ όπου εμπνεύστηκε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ  το ομώνυμο αριστούργημά του.

Ένα από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα παγκοσμίως έργα,  που το θέμα του μας είναι γνωστό και από την Παλαιά Διαθήκη, παρουσιάζεται φέτος στο Θέατρο Σοφούλη, διασκευασμένο για παιδιά από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπερτολ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό και ξεχασμένο Κινέζικο έργο  και το έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος με την δική του διασκευή φέρνει στην εποχή μας όλα τα διδάγματα αυτού του πανάρχαιου μύθου, απευθυνόμενος στα σημερινά παιδιά αλλά και στους γονείς τους . 

Το Θέατρο Σοφούλη στεγάζεται φέτος στο  Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη για να παρουσιάσει το θαυμάσιο αυτό έργο, που είναι ένας ύμνος στην αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη.

Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές εγκαταλείπει το μωρό της που διώκεται κι αυτό. Η υπηρέτριά της αποφασίζει να το σώσει και το μεγαλώνει με πολλές δυσκολίες. Ανάμεσα σ’ εκείνη και στο παιδί  αναπτύσσεται μια σχέση αληθινής αγάπης. Όταν μετά από καιρό το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιουσίας, εμφανίζεται η βασίλισσα και το διεκδικεί.  Ο ιδιόρρυθμος  δικαστής Αζτάκ  θα δώσει μια λύση παρόμοια μ’ εκείνη του σοφού Σολομώντα : Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο «μητέρες»  να το τραβήξουν, πιάνοντάς το από το ένα χέρι η καθεμιά! Με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ποια το αγαπάει πραγματικά και άρα δικαιούται να το έχει υπό την κηδεμονία της.

«Η Σολομώντεια Λύση»  είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για  μικρούς  και μεγάλους, για παιδιά κάθε ηλικίας. Μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική, τραγούδι και χορό, θα μας προτείνει, σ’ αυτή  τη δύσκολη εποχή, την αληθινή  αγάπη, την ανιδιοτέλεια και τη δικαιοσύνη. Τα μόνα αντίδοτα στη βία, τον ατομικισμό και τη λατρεία του κέρδους.

Συντελεστές
Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος 
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers)
Κοστούμια: moda system
Ηθοποιοί: Χρήστος Γκουτσίδη, Δημήτρης Δάγκαλης, Ελένη Χρυσομάλλη, Βαλάντης Γαργάνης, Αναστασία Θεοδώρου, Χριστόφορος Χριστοφορίδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: Σάββατο 16 Σεπτεμβριου στις 17.00
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 17.00, Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Εισιτήριο: Εισιτήρια: 10€ κανονικο 8€ μειωμένο (παιδικό, πολυτεκνων, φοιτητικο, άνω των 65)
Χώρος: Θέατρο Αυλαία
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310237700

                                                                                                   

Pages