ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Share This

Θέατρο Αυλαία

Τι Λείπει

Μία χοροθεατρική παράσταση από την ''Ομάδα Τέχνης Oberon''

21 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου 2017 

Κάθε Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή στις 21:00

Υπόθεση
Οι συναντήσεις με τους άλλους. Με το άλλο. Το διαφορετικό. Το ανοίκειο.Με όχημα τον Χορό. Το Χοροθέατρο.Μιλούμε με λέξεις πλασμένες από κίνηση. Χορευτές και ηθοποιοί συναντιούνται και συναντούν διαφορετικά είδη χορού. Σύγχρονο, tango, hip-hop, jazz, flamenco. Σε μια πορεία. Σε αναζήτηση.

Τι λείπει, τελικά; Σχέσεις, ανατροπές, συναντήσεις, συγκρούσεις.Ένταξη. Απόρριψη. Αναμονή. Παραίτηση. Αίσθηση του κενού. Αλλαγή. Μια νέα αρχή. Η απόπειρα να απαντήσεις: ποιος είμαι, πού είμαι, πού μπορώ να πάω; Πορείες στον χώρο και τον χρόνο. Μοναχικές και ομαδικές. Διάλογοι.
Η ανακάλυψη ενός προσωπικού δρόμου. Αυθεντικού. Ενός εγώ που μπορεί να συνυπάρχει με τον Άλλο και να διατηρεί την ατομικότητά του. Τελικά, ο χορός ως ένας κώδικας επικοινωνίας και δημιουργίας. Ένα όλο από το οποίο Τίποτα δεν λείπει!

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Shel Silverstein «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο». Συγκεκριμένα, η ιδέα ότι οι συναντήσεις, που έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση και πραγμάτωση του εαυτού του αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συνύπαρξη με τους άλλους, αποτελεί τον πυρήνα της δραματουργίας της παράστασης.


Οι χορευτές της παράστασης είναι νέοι αξιόλογοι καλλιτέχνες του χορού όπως η Σοφία Παπανικάνδρου (με σπουδές στο SEAD της Αυστρίας), η Δροσιά Τριαντάκη (με σπουδές στη σχολή της Pina Bausch και καλλιτεχνικό έργο στη Θεσσαλονίκη), η Μαριάννα Πατσαρίκα και ο Δημήτρης Μπίσκας (καταξιωμένοι χορευτές του tango στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με έδρα τους το Παρίσι), η Νιόβη Μπένου (με σπουδές στο flamenco στη Σεβίλλη, ιδρύτρια του Studio Flamenco Pelizco στη Θεσσαλονίκη και μέλος των Caja Secreta), ο Σεργγέι Ιριτζιάν (με διακρίσεις ως χορευτής και χορογράφος του hip-hop σε διεθνή διαγωνισμό της Γερμανίας WODGER17) αλλά και καταξιωμένοι χορευτές με πολυετή εμπειρία, όπως η Λένα Ράνη και η Αναστασία Κωστοπούλου, με συνεχή παρουσία σε χορευτικά και θεατρικά σχήματα της πόλης. 

Η συμμετοχή ηθοποιών, όπως ο Δημήτρης Καρτόκης, (με ξεχωριστές συνεργασίες στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό θέατρο, με τον Λ.Βογιατζή, τον Θ. Τερζόπουλο, την Α.Μπρούσκου, τον Α.Βουτσινά κ.α.) και ο νεοεμφανιζόμενος και πολλά υποσχόμενος Γιάννης Βαρβαρέσος, εξασφαλίζουν τη διεύρυνση της ερευνητικής διαδικασίας και την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Ψωματάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη Μουσική: ​Γιώργος Ξανθόπουλος (πρωτότυπη μουσική σύνθεση για την παράσταση)
Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: ​Χρήστος Γιαλαβούζης Υπεύθυνος Οργάνωσης Παραγωγής - Επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγής : Σοφία Στυλιανού
Παραγωγή: «Ομάδα Τέχνης Oberon»


ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Σεργγέι Ιριτζιάν
Αναστασία Κωστοπούλου
Νιόβη Μπένου
Δημήτρης Μπίσκας
Σοφία Παπανικάνδρου
Μαριάννα Πατσαρίκα
Λένα Ράνη
Δροσιά Τριαντάκη


ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Γιάννης Βαρβαρέσος
Δημήτρης Καρτόκης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου 2017
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Εισιτήριο: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό), 5 ευρώ ανέργων. 
Χώρος: Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή,
Διεύθυνση: Θέατρο Αυλαία
Τηλέφωνο κρατήσεων:  2310237700


Pages