ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Παρά θιν΄αλός 2017 'EN XOΡΔΑΙΣ' ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ


Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού
Δημαρχείο Καλαμαριάς 

Παρά θιν΄αλός  2017  

EN XOΡΔΑΙΣ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 

Το «Εν Χορδαίς» είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σχήματα στο χώρο των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου. Με ευρύ ρεπερτόριο και φρέσκια παιγνιώδη παρουσία επί σκηνής έχει περιοδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Συνδέεται οργανικό με τον ομώνυμο μουσικό οργανισμό που, μαζί με τη λειτουργία της σχολής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής και τη δραστηριότητα στο χώρο των εκδόσεων βιβλίων και παραγωγής δίσκων, συνθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση στα ελληνικά και διεθνή μουσικά πράγματα.

Από την ίδρυσή του το «Εν Χορδαίς» (1993) συνδυάζοντας την έρευνα με την ζωντανή μουσική πράξη, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 900 εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ και επιφανείς συναυλιακούς χώρους όπως: Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, Φιλαρμονική του Βερολίνου, Salle Pleyel (Παρίσι), Lincoln Center (Νέα Υόρκη), Maison Symphonic (Μόντρεαλ), The Metropolitan Museum of Art (Νέα Υόρκη), Palais de Bozar (Βρυξέλλες), Institut du Monde Arabe (Παρίσι), Hong Kοng Concert Hall, Melbourne Recital Centre, Cairo Opera House, Stimmen Festival (Lörach), Alte Oper (Φρανκφούρτη), Cemal Resit Rey Concert Hall (Κωνσταντινούπολη), Cite de la Music (Μασσαλία), Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Festival International de Carthage (Τύνιδα), Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Fès Festival (Μαρόκο), Atellier d’Ethnomusicologie (Γενεύη), Palais Montcalm (Κεμπέκ), κ.ά. 

Τον Μάρτιο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας “Prix France Musique des Musiques du Monde”, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ BabelMed της Μασσαλίας. Το βραβείο συνοδεύτηκε από την ηχογράφηση ενός δίσκου του «Εν Χορδαίς» για την Occorá, τη δισκογραφική εταιρεία της Γαλλικής Ραδιοφωνίας με τραγούδια της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Μ. Ασίας που αποτελούν και την προϊστορία, ούτως ειπείν, του ρεμπέτικου. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Theatre de la Ville του Παρισιού και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο διεθνές μουσικόφιλο κοινό. Παρουσιάστηκε σε πάνω από 100 συναυλίες σε όλο τον κόσμο και με πολύ χαρά και συγκίνηση τον παρουσιάζουμε στο φεστιβάλ «Παρά θίν’ αλός» της προσφυγομάνας Καλαμαριάς.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ 
Βιολί: Κυριάκος Πετράς
Ούτι, τραγούδι: Κυριάκος Καλαϊτζίδης
Τραγούδι, λαούτο: Δρόσος Κουτσοκώστας
Κανονάκι: Άλκης Ζοπόγλου
Τουμπελέκι, ντέφι, μπεντίρ: Πέτρος Παπαγεωργίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρα & ώρα συναυλίας: Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη 
Χώρος: Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού
Διεύθυνση:  Δημαρχείο Καλαμαριάς