ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

'Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ' ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ



"Η Παπλωματού"
του Τζεφ Μπραμπώ και Γκέιλ Μάρκεν
Διασκευή – Σκηνοθεσία Μαριάννα Τόλη
Τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ένα μουσικό υπερθέαμα με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους θα παρουσιάσει τη νέα θεατρική σεζόν (2017- 2018) η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «Αριστοτέλειον».

Η αγαπημένη «Παπλωματού», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη, έρχεται τον Οκτώβριο για να ψυχαγωγήσει και να διδάξει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο την αγάπη και την αλληλεγγύη στους θεατρόφιλους.

Οι πρωταγωνιστές χορεύουν, τραγουδούν και… αφηγούνται την υπέροχη ιστορία με την «Παπλωματού», εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέιλ Μάρκεν. Τα πρωτότυπα σκηνικά, τα πλούσια κοστούμια, η υπέροχη μουσική, οι εξαιρετικές χορογραφίες και οι μοναδικές ερμηνείες δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με ονειρικές εικόνες. Μια παράσταση με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που συνδυάζει χορό, τραγούδι, χιούμορ και ευαισθησία, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, υμνώντας την ανθρωπιά.

Η ιστορία, που διδασκόταν στα σχολεία για πολλά χρόνια, υπήρξε αγαπημένη παιδιών και μεγάλων.

Το θέμα του έργου είναι η καλοσύνη και η γενναιοδωρία, ενώ μέσα από τις συναρπαστικές εικόνες της παράστασης, ο μαγικός κόσμος της Παπλωματούς δείχνει τον τρόπο που η ανιδιοτελής προσφορά, μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία. Οι πλούσιοι ηθελημένα γίνονται φτωχοί και βιώνουν τη χαρά της αλληλεγγύης.

Πρόκειται για την ιστορία της γενναιόδωρης Παπλωματούς η οποία με τα μαγικά της δάχτυλα φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Τι θα γίνει όταν θα της ζητήσει ένα από αυτά ο Βασιλιάς; Μπορεί να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα κάνει όλους τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Αν ο Άνθρωπος αποστασιοποιείται από τις επιθυμίες του κόσμου οι συμφορές του κόσμου μένουν μακριά του» Ερμής ο Τρισμέγιστος

«Πάντα με συγκινούσε η καλοσύνη και η γενναιοδωρία. Πιστεύω πως δεν έχουμε λόγο ύπαρξης εμείς οι άνθρωποι αν δεν μετουσιώνουμε τα άγρια ένστικτα, τους εγωισμούς και τις επιθυμίες σε κάτι ευγενέστερο, λεπτότερο. Με θλίβει να βλέπω παιδιά να χάνονται στον κόσμο του ίντερνετ χωρίς χώρο και χρόνο στην ψυχή τους για κοινωνική προσφορά και για ουσιαστική επικοινωνία. Νομίζω πως το έργο επέλεξε εμάς για να τους το θυμίσουμε».

Μαριάννα Τόλη


Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μαριάννα Τόλη
Εταιρεία Παραγωγής:     ΘΕΑ.ΜΑ. 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέατρο Αριστοτέλειον: Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο ταμείου 2310 262051
Κρατήσεις για σχολεία:  2310 250 303