ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΩΣΙΒΙΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΩΣΙΒΙΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Share This

ΣΩΣΙΒΙΟΣ

Μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας
Κυριακή 9 Απριλίου στις 19.00


«Ο Σωσίβιος», η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση των Aloofπου αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σημειώνοντας συνεχόμενα soldoutστο Θέατρο Αυλαία, πήρε παράταση! Τα εισιτήρια και για αυτή την εβδομάδα έχουν ήδη εξαντληθεί και για το λόγο αυτό θα δοθεί ακόμα μία παράσταση την Κυριακή 9 Απριλίου στις 19.00. 

Το πρωτότυπο έργο του Στέλιου Ναλμπάντη εξέπληξε όσους επισκέφθηκαν το Θέατρο Αυλαία για να δουν μια παιδική παράσταση αφού το εκλεπτυσμένο του χιούμορ, η σύγχρονη κριτική του ματιά και το βαθύ φιλοσοφικό του υπόβαθρο ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες.

Οι εικαστικές πινελιές των εικαστικών Κατερίνας Γκαγκάκη και Φανής Μπουντούρογλουέστειλαν τα παιδιά στο σπίτι για χειροτεχνία αφού έδωσαν όμορφες ιδέες για τη χρήση καθημερινών αντικειμένων σε πιο καλλιτεχνικές εφαρμογές τονίζοντας άρρητα αλλά μέσω πράξεων τη σημασία της επανάχρησης.

Οι Aloof είναι μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων που πιστεύουν στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και της δημιουργίας. Στην παράσταση συμμετέχουν ζωντανά επί σκηνής τέσσερις μουσικοί με πιάνο, βιολί,μπάσο και κρουστά. 


Ποιος είναι ο Σωσίβιος;

Αν νομίζετε ότι ο Δούρειος Ίππος ήταν ιδέα του Οδυσσέα και ο Οιδίποδας έλυσε μόνος του  το αίνιγμα της Σφίγγας,  τότε μάλλον δεν έχετε ακούσει για το Σωσίβιο.

Ο Σωσίβιος είναι ο 13ος Θεός του Ολύμπου και διαφέρει από τους άλλους 12. Είναι ο Θεός που περισσεύει, η παραφωνία στην τέλεια αρμονία. 

Οι 12 θεοί τον θεωρούν κακότυχο και υπεύθυνο  για όλες τις αναποδιές που τους συμβαίνουν, συνωμοτούν εναντίον του και αποφασίζουν να τον εξορίσουν από τον Όλυμπο. Δημιουργικός και ευφυής αλλάζει τη μοίρα του και βοηθάει τους ανθρώπους να πράξουν το ίδιο. 

“Βάλτο λίγο να δουλέψει
και θα βγάλει τη σωστή τη σκέψη
ήταν κάτω από τις τρίχες
το καλύτερο όπλο που είχες “

Μια κωμική ιστορία η οποία μας μιλά για τις θαυμαστές ικανότητες του ανθρώπινου νου, την αποδοχή, την ενσυναίσθηση, τη φιλία και τη διαφορετικότητα,παρουσιάζεται από την ομάδα «aloof». 

Ο σχεδιασμός των σκηνικών και των κοστουμιών της παράστασης εκτός από αισθητικούς και λειτουργικούς σκοπούς στοχεύει και στον προβληματισμό του κοινού, κυρίως των παιδιών, γύρω από τους τρόπους διαχείρισης άχρηστων υλικών μέσα από την αξία της μεταποίησης και επαναχρησιμοποίησης  τους. 

Αυτές οι  πρακτικές  έχουν εφαρμοστεί με ευρηματικό και δημιουργικό τρόπο, ώστε να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν τα παιδιά να πράττουν το ίδιο. Καλαμάκια που μεταμορφώνονται σε περικεφαλαίες, παραμάνες που γίνονται πολύτιμα κοσμήματα και  αυγοθήκες που μεταλλάσσονται σε σκαμπό, αποτελούν κάποια παραδείγματα από τα «θεϊκά» σκηνικά στοιχεία. 

Μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.


Συντελεστές

Κείμενο: Στέλιος  Ναλμπάντης
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Πανταζή
Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Γκαγκάκη-Φανή Μπουντούρογλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ιφιγένεια Γιαννιού
Υπεύθυνη οπτικής επικοινωνίας: Λήδα Τσουκαλά
Δημιουργία videoteasers-radiospot: Πάνος Μπουντούρογλου
Χορογραφίες - Κίνηση: Ξανθίππη Παπαδοπούλου 
Μουσική - Σύνθεση τραγουδιών: Παναγιώτης Μπάρλας
Παίζουν: Δημήτρης Αϊναλής, Λίνα Αλιχανίδου,Μιχάλης Ζουριδάκης, Βάγια Θώμου, Γιώργος Κυργίδης, ΣτράτοςΛαζαρίδης, Στέλιος Ναλμπάντης, Μαρία Προδρόμου, ΚατερίναΣταμνά, ΘοδωρήςΤρεμόπουλος, ΚώσταςΤσουγκράνης, ΑγγέλαΧατζηβασιλειάδου, Κική Ψαράκη
Μουσικοί: Στέφανος Χατζόπουλος – Πιάνο, Γιάννης Μαστρογιάννης – Βιολί, Στέλιος Βάκας– Κρουστά, Πάνος Μπουντούρογλου – Μπάσο. 

INFO «Ο Σωσίβιος»

Τελευταίες παραστάσεις: Σάββατο 1 Απριλίου στις 18.00, Κυριακή 9 Απριλίου στις 19.00
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ
Η προπώληση γίνεται από το ταμείο του θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ καθημερινά 10.30 με 13.30 και από 17.30 έως 21.00.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310237700
Οι τηλεφωνικές κρατήσεις ισχύουν έως την ημέρα της παράστασης στις 13.00

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χανθ (πλευρά Τσιμισκή)

Pages