ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΜΑΚΜΠΕΤΤ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ


«Μακμπέττ» 

στο Θέατρο Σοφούλη

Από 3 έως 12 Μαρτίου

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Μακμπέττ» του Ευγένιου Ιονέσκο στο κατάμεστο Θέατρο Σοφούλη στην πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου. 

Την παράσταση ανεβάζει το πολιτιστικό σωματείο θεάτρου και τέχνης «ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ»  και θα παίζεται στο θέατρο Σοφούλη από την αρχή μέχρι τα μέσα του Μάρτη ενώ θα φιλοξενηθεί για δύο Δευτερότριτα στο θέατρο Αυλαία από τις 27 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου 2017 στις 21.00.


Πρόκειται για την αρτιότερη επανεγγραφή του Σαιξπηρικού Μάκβεθ η οποία υπό την σύγχρονη σκηνοθεσία του Δημητρίου Χατζηθεοδοσίου και τα σκηνικά – κοστούμια της Χαράς Τσουβαλά, μετατρέπεται σε μία επίκαιρη πολιτική αλληγορία σε μετα-αποκαλυπτικό φόντο, η οποία φωτίζει την πραγματικότητα και τι τεκτονικές αλλαγές στο γεωπολιτικό σκηνικό με την μόνη λογική που τους αρμόζει, την λογική του παραλόγου.

Σοκ, βία, συμβολική αλληγορία, αναφορικότητα και χιούμορ είναι τα στοιχεία που δια χειρίζονται οι ταλαντούχοι συντελεστές για να οπτικοποιήσουν την αόρατη ιστορία του μεγάλου παιχνιδιού πολιτικής, ιστορίας και εν τέλει ζωής, σε μια σύγχρονη παράσταση μαγικού ρεαλισμού.

Σκηνοθεσία: Δημήτριος Χατζηθεοδοσίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά

Ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί: Γιάννης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ελιάς, Εφη Σισμανίδου, Ιόλη Ραγκούση, Μάριος Ζαρνταβάς,  Νίκος Κορεξιανός, Νίκος Πολοζιάνης,  Χρήστος Ντόβας 

Παραγωγή: ΔΥΙΟΣΚΟΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΞ, Πολιτιστικό σωματείο Θεάτρου και τέχνης , Κρήτης 44, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 6937318586

Info
Μακμπέτ του Ευγένιου Ιονέσκο
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Από 3 έως 12 Μαρτίου.

Θέατρο Σοφούλη 
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Πρόσβαση ΟΑΣΘ: Λεωφορείο Νο5 στάση Βερβελίδη
Τηλέφωνο: 2310423925