STELIOS CHATZIKALEAS QUINTET - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

STELIOS CHATZIKALEAS QUINTET

Share This

STELIOS CHATZIKALEAS QUINTET
“FROTH OF THE DAYDREAM”

Στις 26 Ιανουαρίου 2017

Στο BlackBox

“Εκείνο που έχει σημασία στη ζωή είναι να κρίνει κανείς τα πάντα a priori. Φαίνεται, πραγματικά, ότι οι μάζες έχουν άδικο και τα άτομα έχουν πάντα δίκιο. Ας μην βιαστούμε ωστόσο να εξάγουμε κανόνες συμπεριφοράς απ' αυτό το αξίωμα: δεν είναι ανάγκη να διατυπώνουμε τους κανόνες για να τους ακολουθούμε”.

Το ομώνυμο κείμενο του Μπορίς Βιάν όπου το πραγματικό συγκρούεται με το σουρεάλ, ο έρωτας με το θάνατο, η φιλοσοφία του Σαρτρ κυματίζει τη ζωή δύο ερωτευμένων φίλων, μία γυναίκα, λουλούδια, ζωή, θάνατος, χιούμορ, στάθηκε η αφορμή για τη σύνθεση νέων μουσικών θεμάτων. Βασικός στόχος της μουσικής παραγωγής είναι ένας: να επανεξετάσουμε τους κανόνες της αρμονικής και μελωδικής ανάπτυξης χωρίς απαραίτητα να δημιουργείται η ανάγκη να τους ακολουθούμε. Κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ του κειμένου και της μουσικής της νέας δισκογραφικής δουλειάς είναι ένα: Το Τραγούδι - έστω και δίχως λόγια.

Πληροφορίες
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στις 21:00
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Reload, Media Markt Seven Spots, 11876 και στο ταμείο του Blackbox 
Ώρες ταμείου: Δευτέρα – Τρίτη 10:30-13:30, Τετάρτη έως και Κυριακή 17:30-21:00

Στέλιος Χατζηκαλέας (Βιογραφία)
Γεννήθηκε (1985) και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικού πιάνου και θεωρίας σε ηλίκια 8 ετών με καθηγήτρια την Βάγια Ζάννου. Το 2005 ξεκινά μαθήματα τρομπέτας στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας (Βόλος) με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γράβο. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2007) και του τμήματος Τζαζ τρομπέτας του Κονσερβατορίου της Ουτρέχτης (Utrecht’s Conservatorium - Bachelor of Music with honors - 2011) της Ολλανδίας με κύριο δάσκαλο τον Angelo Verploegen. Παράλληλα παίρνει μαθήματα από τους Kenny Wheeler, Gerard Presencer, Ritchie Beirach, Hein van de Geyn, Jim Rotondi κ.ά. Συμμετέχει σε διάφορα groups και ηχογραφήσεις με βάση τον αυτοσχεδιασμό, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές στην Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Δανία, Κύπρο και Δημοκρατία της Μακεδονίας ενώ μαζί με τον κιθαρίστα και συνθέτη Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλο (και αργότερα τη σύμπραξη του κοντραμπασίστα Βασίλη Στεφανόπουλου) ιδρύουν το "Yiafka Playground 3" (βλ. Περιοδικό Jazz&Tzaz τ. 232/233, 2012). Συνεργάζεται δισκογραφικά αλλά κυρίως σε ζωντανές εμφανίσεις με διακεκριμένους μουσικούς της τζαζ όπως ο Γρηγόρης Ντάνης, Δημήτρης Παντελιάς, Τάκης Πετερέλης, Βαγγέλης Κατσούλης, Κώστας Γιαξόγλου, Λητώ Βογιατζόγλου, Γιάννης Παπαναστασίου αλλά και με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Τάνια Τσανακλίδου και τη Νένα Βενετσάνου. Το Απρίλιο του 2013 συνεργάζεται με τον Ολλανδό συνθέτη και κιθαρίστα Marc van Vugt στα πλαίσια του project "Ubuntu II" και μοιράζεται τη σκηνή με τους Sylvain Beuf, Steve Beresford, Michael Occhipinti και Robin Eubanks ενώ παράλληλα την ίδια χρονιά με το δικό του κουιντέτο ηχογραφεί την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Urban Stories", η οποία κυκλοφορεί από την "Ankh Music" (ΑnkhJazz 0917-2) ένα χρόνο αργότερα. Ταυτόχρονα, εμφανίζονται σε γνωστά τζαζ κλαμπς και φεστιβάλ της Ελλάδας (Half-Note, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ κ.α) ενώ συμμετείχε στην Euroradio Jazz Orchestra 2014 αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα ανάμεσα σε μουσικούς από 14 ευρωπαϊκές χώρες. Τον τελευταίο καιρό ζει μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών όπου και παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ειδίκευσης στο Βασιλικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών.

BlackBox
Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2
T: 2310829254

Επικοινωνία
Art Minds
Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου
Τ: 6972294695

Pages