ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ


«Το κλουβί με τις τρελές»
(LaCageauxFolles)

Η διάσημη, ξεκαρδιστική κωμωδία του Ζαν Πουαρέ,
συνεχίζεται, στο Θέατρο Αθήναιον!

Για 6 ακόμα παραστάσεις! Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου!

«Το Κλουβί με τις Τρελές», μια σάτιρα ορόσημο του σεξισμού και των ηθών, επίκαιρη όσο ποτέ,παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης – Θεατρική Έρευνα, στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον, μ’ έναν πολυπληθή θίασο, σε μια πολυδάπανη παραγωγή!

Η γοητεία της διαφορετικότητας, οι οικογενειακές αξίες, το εκκεντρικό χιούμορ, ο έρωτας και η συντροφικότητα, το κωμικό και το τραγικό συνθέτουν ένα έργο γεμάτο χρώμα, λάμψη, φρουφρού, μποά και αρώματα που έγινε 2 φορές ταινία κι επιτυχημένο μιούζικαλ και εγγυάται μια βραδιά ασταμάτητου γέλιου!


Η υπόθεση

Στο Σαιν Τροπέ της Κυανής Ακτής, ο Ζωρζ διευθύνει το πολυτελές nightclub«Το Κλουβί με τις Τρελές», στο κεντρικό show του οποίου, πρωταγωνιστεί ο Αλμπέν, σαν Drag Queen, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ζα-Ζά Napoli. Οι δυο τους είναι ζευγάρι εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Η απόφαση του γιου του Ζωρζ, Λωράν, να παντρευτεί την Μυριέλ, κόρη συντηρητικού Βουλευτή του Αγροτικού Χριστιανοσοσιαλιστικού Κόμματος, θα ταράξει συθέμελα την ρουτίνα τους. Όταν δε, καταφθάνουν και οι υποψήφιοι συμπέθεροι Καμίλ και Εντουάρ Ντιελαφουά, η μια παρεξήγηση φέρνει την άλλη, το γέλιο ρέει άφθονο, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν εμφανίζεται και η φυσική μητέρα του Λωράν, η Σιμόν, πρώην showgirl των Φολί Μπερζέρ, που είναι τώρα παντρεμένη με Πρόεδρο μεγάλης Αφρικανικής Χώρας. Από κοντά και οι παπαράτσι αποφασισμένοι να απαθανατίσουν το… σκάνδαλο! 

Λίγα λόγια για το έργο

«Το Κλουβί με τις Τρελές»,το θεατρικό έργο του Jean Poiret, ανέβηκε για πρώτη φορά στο TheatreduPalaisRoyal, τον Φεβρουάριο του 1973, με τον ίδιο τον συγγραφέα (και ηθοποιό) να ενσαρκώνει τον ρόλο του Ζωρζ. Σε αυτό το πρώτο του ανέβασμα, έφτασε τον ασύλληπτο αριθμό των 1.800 παραστάσεων (περισσότερο από ένα εκατομμύριο θεατές). 

Το 1978 «Το Κλουβί με τις Τρελές», γίνεται ταινία, βγαίνει στους κινηματογράφους της Αμερικής και αυτόματα καταγράφεται ως η πιο επιτυχημένη εμπορικά ξενόγλωσση ταινία, έως τότε. Μια κωμωδία έτη μπροστά από την εποχή της, που όχι μόνο προκαλούσε το ευρύ κοινό με το θέμα της, αλλά απέκτησε αμέσως cult χαρακτήρα, φανατικό κοινό και άνοιξε τον δρόμο για να γνωρίσει το ευρύ κοινό το λεγόμενο queer cinema. 

Το θεατρικό έργο του Jean Poiret, έγινε σύντομα και long-running μιούζικαλ success στο Broadway, ενώ χαρακτηρίστηκε ως η πιο entertaining ταινία που έκανε το Γαλλικό σινεμά την δεκαετία του ’70!
Παγκόσμια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, η ταινία κέρδισε τα βραβεία αρκετών ενώσεων στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας και απέσπασε την Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης ταινίας.

«Γεμάτο από αστείους διαλόγους και κωμικές καταστάσεις, απόλυτα κλασικό και αγαπημένο το «Κλουβί με τις Τρελές» είναι ένα κλουβί που όλοι μας θα θέλαμε να κλειστούμε» (Αχιλλέας Βασιλείου – Δημοσιογράφος)

ΧΩΡΙΣ ΒΟΜΟΛΟΧΙΕΣ και ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ!

Συντελεστές 
Μετάφραση–Απόδοση: Νατάσα Κοντελετζίδου
Θεατρική Επιμέλεια-Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
Σκηνικά-Γραφιστικά: Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης
Κοστούμια: Μαριλένα Μπιντεβίνου
Φωτισμοί: Τάσος Σγουρομάλλης, Γιάννης Μπενεβάς
Μακιγιάζ: Kalota Aesthetics, Νατάσα Αποστολίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Παπαδόγλου, Γιάννα Βασιλειάδου, Eftixia Plazoumiti
Κινησιολογία: Δημήτρης Μέξης
Δημόσιες Σχέσεις: Γιάννης Δαλάκας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαριλένα Μπιντεβίνου, Νατάσα Κοντελετζίδου, Θεανώ Γεωργιάδου 
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Τσιτιρίδης
Κονσόλα Φώτων: Γιάννης Μπενεβάς
Κονσόλα Ήχου: Νίκος Τζέλλος

Παίζουν:
Γιάννης Άθυρος, Στέλιος Βραχνής, Βαγγέλης Ηλιάδης, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Σάκης Κολότσιος, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Έλενα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μέξης, Δημήτρης Μπουζούδης, Γιάννης Ξενιτόπουλος, Μαρία Πρέκα, Αντώνιος Τζέλλος, Γιούλη Τόλκα, Αλέξης Ψυχής

Και ο Αχιλλέας Ψαλτόπουλος στο ρόλο του Αλμπέν ή Μπιν-Μπίν ή της Ζα-Ζά Napoli.

INFO
Θέατρο Αθήναιον: Βασιλίσσης Όλγας 35, τηλέφωνο 2310832060.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 21:00.
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 20:00.
Διάρκεια παράστασης: 2:10 (μαζί με το διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό - εκπαιδευτικών), 5 ευρώ (ανέργων - ατέλειες).
Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου Αθήναιον (τις ημέρες των παραστάσεων) και ηλεκτρονικά στο gooddeals.gr

Οι Κριτικοί έγραψαν για την Παράσταση:

O Ψαλτόπουλος διαχειρίσθηκε σοφά ηθοποιούς και παράσταση, δεν απώλεσε τα ηνία ούτε σε μια στιγμή, κατεύθυνε και καθοδήγησε σωστά και εισέπραξε από τον καθένα τονκαλύτερο θεατρικό του εαυτό. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ cityculture.gr

το ανέβασμα μιας τόσο ιδιαίτερης και επιτυχημένης παράστασης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί πρόκληση και ένα δύσκολο και απαιτητικό στοίχημα! Ωστόσο, ο έμπειρος σκηνοθέτης και ηθοποιός Αχιλλέας Ψαλτόπουλος, καθώς και η θεατρική του ομάδα το τόλμησαν και το κέρδισαν! ...Οι ερμηνείες των ηθοποιών απογειώνουν την παράσταση! ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΟΥ Παραλιακά...

Η παράσταση, σκηνοθετημένη από τον Α. Ψαλτόπουλο και με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αλμπέν ως ρόλος- γάντι, έδωσε όλη την ατμόσφαιρα ενός κόσμου γεμάτου χρώματα, λάμψη, γέλιο, φρου-φρου και μποά… ενός κόσμου απελευθερωμένου από ασφυκτικές κοινωνικές συμβάσεις, που πιστεύει στην ελευθερία, το συναίσθημα, τη ζωή, έξω από επιβεβλημένα καλούπια, με τίμημα την απόρριψη των «πολιτικά ορθών»… ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Π. Γεμάτο χρώμα και φως «Το κλουβί με τις τρελές» στην πληθωρική 16η Κουλτουροβραδιά