ΕΠΟΣ - ΜΕΛΟΣ - ΡΗΤΟΡΕΙΑ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

ΕΠΟΣ - ΜΕΛΟΣ - ΡΗΤΟΡΕΙΑ

Share This

Σεμινάριο Υποκριτικής στο BlackBox
ΜΕ  ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΞΑΦΗ

Έπος- Μέλος- Ρητορεία 
12-13 και 19-20 Δεκεμβρίου 2016 στο BlackBox

Μια εκ βάθρων αναθεώρηση της αρχαίας τραγωδίας μέσα από τα βασικά συστατικά της: τη μουσική, το ρυθμό και την ρητορική δυνατότητα, τη σχέση αυτών των συστατικών με τη μορφή της -αγγελικές ρήσεις, χορικά, ρητορικοί αγώνες-, και με την αφήγηση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και της ιστορίας.

«Μέσα από τη εργασία μου πάνω στην τραγωδία τα τελευταία 13 χρόνια, διαπίστωσα τις τεχνικές απαιτήσεις σε όλα αυτά τα υλικά-συστατικά για μια πιο ολιστική αντιμετώπιση στο αρχαίο δράμα. Όχι όμως σαν αισθητική παρέμβαση αλλά σαν ζωτικό και εξαρχής απαραίτητο εργαλείο. Αυτή τη απλή και απαιτητική εργαλειοθήκη θα αναλύσουμε, θα εξασκήσουμε σε αυτό το σεμινάριο».

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε απόφοιτους δραματικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς που επιπλέον έχουν καλή σχέση με τη μουσική και το ρυθμό.

Αργύρης Ξάφης

Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου. Από το 1997 ως σήμερα συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς οργανισμούς της χώρας, το Θέατρο ΑΜΟΡΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Θέατρο Θησείο και άλλα, καθώς και στην Γερμανία με το Theatre Mahagony. Έχει παίξει σε έργα των: Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Καλντερόν Ντε Λα Μπάρκα, Σνίτζλερ, Γκαίτε, Μπύχνερ, Δημητριάδη κ.ά. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Θωμά Μοσχόπουλο, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Albrecht Hirche, Νίκο Μαστοράκη, Γιώργο Λάνθιμο κ.ά. Έχει βραβευθεί με το Βραβείο «Δημήτρης Χορν», το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών και το Α‘ βραβείο Ανδρικού Ρόλου της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Πληροφορίες εργαστηρίου
Ημερομηνίες
Έναρξη: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016
Λήξη: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες: Δευτέρα, Τρίτη 15:00 – 20:00
Συνολικές ώρες εργαστηρίου:  20
Κόστος συμμετοχής: 100€
Τόπος: BlackΒox, Βασιλίσσης Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:  2310829254, 6974412786

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

Pages