ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΒΑΤΣΙΑΔΗΣ: Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Ο Χρήστος Κοβατσιάδης έχει έντονη ενεργή πολιτική δράση. Το Townsendia όμως συνομίλησε μαζί του όχι για την πολική αλλά για την άλλη του μεγάλη αγάπη την τέχνη. Για όσους δεν γνωρίζουν γράφει στίχους τραγουδιών αλλά ταυτόχρονα ασχολείται και με την ζωγραφική. Παρακάτω σας παραθέτουμε την απολαυστική μας συζήτησή. 

Ασχολείστε ενεργά με την πολιτική. Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με τη μουσική; 

To ενδιαφέρον μου και η αγάπη για την Μουσική πηγάζει από πολύ παλιά, από τα παιδικά μου χρόνια!

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε στίχους τραγουδιών;

Από μικρό παιδί είχα μέσα μου ένα ευαίσθητο κόσμο αισθημάτων που πάντα ήθελα κάποια στιγμή, να τα εκφράσω και να τα αποτυπώσω στο χαρτί. Έτσι ήρθε η στιγμή που πήρα το πρώτο χαρτί και το μολύβι και άρχισα να γράφω συνέχεια ότι έκρυβα στα εσώψυχα μου!

Το τραγούδι σας με τίτλο «Η σιωπή» είναι μια μπαλάντα, ενώ το νέο σας τραγούδι «Πόλεμος η αγάπη» είναι πιο χορευτικό. Την απόφαση την πήρατε εσείς; Αν ναι, Για ποιο λόγο;

Πιστεύω ότι στην Μουσική δεν υπάρχουν όρια. Και όταν γράφεις δεν ξέρεις αν θα γίνει μπαλάντα, η κάτι πιο λαϊκό. Αυτό θα το δεις όταν τελειώσεις το γραπτό σου. Έχω στο αρχείο μου πολλά τραγούδια μπαλάντες άλλα και λαϊκά, μου αρέσουν εξίσου όλα.

Κατά τη γνώμη σας, πόσο δύσκολο είναι να καθιερωθεί κανείς στη βιομηχανία που ονομάζεται Μουσική; 

Σήμερα όλοι μπορούν να γράφουν τραγούδια και να τα μελοποιούν, το δύσκολο είναι να τα προωθήσεις. Χρειάζεται πάντοτε κάποιον χορηγό στα (ραδιόφωνα, Τ.V,Περιοδικά κ.λ.π) Υπάρχει ένα κύκλωμα το οποίο διαμορφώνει το είδος των τραγουδιών που ακούγονται.!

Μεταξύ άλλων ασχολείστε και με τη ζωγραφική. Ποια ανάγκη σας οδηγεί στο να αποτυπώνετε με χρώματα ότι έχετε στο μυαλό σας; 

Η ζωγραφική σε βοηθάει ,γιατί με τις πινελιές σου βγάζεις την ομορφιά και την φαντασία μέσα  από την ψυχή σου. Μιλάς με χρώματα!

Τι σας δίνει έμπνευση ώστε να ασχοληθείτε με την τέχνη;

Η τέχνη είναι ο ιατρός της ψυχής και σε θεραπεύει από την καθημερινότητα και τα ανούσια πράγματα.!

Σε ποιες στιγμές της ζωής σας νιώθετε την ανάγκη να εκφραστείτε καλλιτεχνικά; 

Πάντοτε κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή και σου βγάζει διαφορετικά μηνύματα για να τα εκφράσεις.

Πολιτευτής ή καλλιτέχνης τι είστε περισσότερο από τα δύο; 

Και τα δύο. Πολιτεύομαι για να δώσω κάτι καλό για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο, για την βελτίωση του επιπέδου ζωής και το ίδιο πολιτεύομαι ώστε να πείσω ανθρώπους να αγαπήσουν την τέχνη!

Για χρόνια διατελέσατε πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου σας επηρέασε αυτό στην καλλιτεχνική σας ενασχόληση;

Ναι βέβαια, πάντοτε οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε βοηθούν να ασχοληθείς με θέματα πολιτισμού και τέχνης.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι διέξοδος στην περίοδο της κρίσης; 

Πάντοτε η τέχνη είναι ο δρόμος που ενώνει και βάζει βάσεις στους ανθρώπους να δούνε με άλλο βλέμμα την ζωή τους και την καθημερινότητα τους.!

Σας έχει επηρεάσει καλλιτεχνικά ή σας έχει εμπνεύσει το γεγονός ότι κατάγεστε από μια πανέμορφη πόλη όπως είναι η Καστοριά;

Την ιδιαίτερη Πατρίδα μου την Καστοριά την αγαπώ πολύ. Η ομορφιά της με επηρέασε να αγαπήσω πολύ βαθιά την φύση και την αρμονία.!

Θεσσαλονίκη ή Καστοριά ποια πόλη σας εμπνέει περισσότερο; 

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ποια πόλη αγαπώ περισσότερο. Η Θεσσαλονίκη Βασίλισσα της Μακεδονίας είναι η δεύτερη μάνα μου .Μου έδωσε σημαντικά ερεθίσματα να την ερωτευτώ, να την αγαπήσω και να ζήσω σε αυτήν. Είναι πόλη τέχνης και Πολιτισμού.!

Τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια ποια είναι; 

Παρόλο που δεν έχει μεγάλο διάστημα (μόλις 8 μήνες) που ξεκίνησα να μελοποιώ στίχους μου, διαπιστώνω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέους καλλιτέχνες να τους δώσω τραγούδια  μου. Ήδη ετοιμάζω κάποια τραγούδια που βρίσκονται για ηχογράφηση στο στούντιο. Έχω γράψει στην συλλογή μου μέχρι σήμερα 170 τραγούδια και συνεχίζω. Ως προς την ζωγραφική ετοιμάζω μια ατομική έκθεση με άλλους δύο ζωγράφους στο ΡΕΜΕΝΤΖΟ ΠΑΛΛΑΣ (Δήμου Καλαμαριάς) στις 26 Ιανουαρίου 2017.Έχω επίσης προτάσεις να συμμετέχω  στο Παρίσι σε δύο εκθέσεις ζωγραφικής.

Συνέντευξη: Μαρία Γούσιου