Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Share This

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ».

Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ και η θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ με τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα»

Tραγουδούν: Μαίρη Δούτση, Γεωργία Μαυραντζά, Χριστίνα Τσίτου, Τάσος Σιδηρόπουλος, Ιορδάνης Καρασίδης
Guest: Κώστας Μακεδόνας 
Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσιμπανογιάννης
Διεύθυνση ορχήστρας: Ελένη Παγγούρα
Απαγγελία – Επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή – Edwards 
Παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Ελύτη (1911-1996) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον τιμά διοργανώνοντας μια μουσική εκδήλωση, με μια δυναμική νεανική ορχήστρα τους «Νέους Μουσικούς Χωρίς Σύνορα» και Guest τον Κώστα Μακεδόνα. Θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων αλλά και μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή από τους «Προσανατολισμούς», τον «Ήλιο τον Ηλιάτορα», «Τα Ρω του έρωτα», και το «Άξιον Εστί».

Η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ Κα Άννα Μυκωνίου δήλωσε: «Για εμάς τους Έλληνες ο Ελύτης είναι ο ποιητής μας, αυτός που μας έμαθε να εκτιμούμε τον πλούτο της γλώσσας μας, «να ακριβολογούμε μέσα στα μυστήρια», να αφουγκραζόμαστε τους παφλασμούς της θάλασσας, να σεβόμαστε τα τοπία της πατρίδας μας, να παρατηρούμε το παιχνίδισμα του ήλιου στα κυκλαδόσπιτα. 

20 χρόνια μετά το θάνατο του οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του και την ποιητική του δημιουργία. Οι στίχοι του Ελύτη ενέπνευσαν τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Σε αυτή την ξεχωριστή συνύπαρξη είναι αφιερωμένη η εκδήλωση μας. Θα σας παρουσιάσουμε ένα βράδυ γεμάτο μελωδικές στιγμές, που η ποίηση θα ζωντανέψει, θα αγγίξει, θα ζεστάνει και θα εμπνεύσει τις καρδιές όλων και ευελπιστούμε κυρίως των νέων». 

***
Αντί εισιτηρίου συνδράμουμε με κουπόνια των 5,10,15 € για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και υπέρ του Ορφανοτροφείου Μέλισσα.
***

Pages